Naistenpäivän minikakut

Jokainen nainen ansaitsee silloin tällöin hemmottelua ja mikä sen ihanampaa, kuin itse leivotut ja koristellut leivokset.
Makea jälkiruoka Makea jälkiruoka Makea jälkiruoka
AINEKSET
200 g margariinia tai voita
2 dl sokeria
3 luomumunaa
3 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria
1 luomusitruunan kuori
2 rkl tuorepuristettua sitruunamehua
Marmeladia, lemon curdia tms. maun mukaan
Sokerimassaa koristeluun

Naistenpäivän kunniaksi leivotaan trendikkäitä minikakkuja Aki Wahlmanin helpolla reseptillä ja koristellaan ne ihanasti ihan itse tehdyillä rullaruusuilla ja sydänlehdillä.

1 Vaahdota huoneenlämpöinen rasva ja sokeri valkoiseksi vaahdoksi. Käsivatkaimella tähän menee noin kymmenen minuuttia. Lisää vaahdon joukkoon huoneenlämpöiset munat yksitellen koko ajan vatkaten.
2 Yhdistä kuivat aineet ja lisää ne taikinaan huolellisesti sekoitellen. Lisää lopuksi joukkoon sitruunan kuori ja mehu.
3 Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun suorakaiteen muotoiseen kakkuvuokaan ja paista 175 asteessa 50-60 minuuttia.
4 Jäähdytä hyvin.
5 Leikkaa kakku poikittain kahteen osaan ja levitä väliin haluamaasi marmeladia tai curdia.Leikkaa neliön muotoisiksi paloiksi ja sivele jokaisen minikakun pintaan hiukan hyvin levittyvää marmeladia tms.
6 Kuorruta minikakut yksitellen marsipaanilla tai sokerimassalla. Leikkaa terävällä veitsellä tai taikinapyörällä reunat siistiksi.
Juomasuositus Leivosten kera tarjoillaan ihania kuohuvia juomia kuten mansikkaista Fresitaa.

Naistenpäivän kunniaksi leivotaan trendikkäitä minikakkuja Aki Wahlmanin helpolla reseptillä ja koristellaan ne ihanasti ihan itse tehdyillä rullaruusuilla ja sydänlehdillä.

1 Vaahdota huoneenlämpöinen rasva ja sokeri valkoiseksi vaahdoksi. Käsivatkaimella tähän menee noin kymmenen minuuttia. Lisää vaahdon joukkoon huoneenlämpöiset munat yksitellen koko ajan vatkaten.
2 Yhdistä kuivat aineet ja lisää ne taikinaan huolellisesti sekoitellen. Lisää lopuksi joukkoon sitruunan kuori ja mehu.
3 Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun suorakaiteen muotoiseen kakkuvuokaan ja paista 175 asteessa 50-60 minuuttia.
4 Jäähdytä hyvin.
5 Leikkaa kakku poikittain kahteen osaan ja levitä väliin haluamaasi marmeladia tai curdia.Leikkaa neliön muotoisiksi paloiksi ja sivele jokaisen minikakun pintaan hiukan hyvin levittyvää marmeladia tms.
6 Kuorruta minikakut yksitellen marsipaanilla tai sokerimassalla. Leikkaa terävällä veitsellä tai taikinapyörällä reunat siistiksi.
Juomasuositus Leivosten kera tarjoillaan ihania kuohuvia juomia kuten mansikkaista Fresitaa.
AINEKSET
200 g margariinia tai voita
2 dl sokeria
3 luomumunaa
3 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria
1 luomusitruunan kuori
2 rkl tuorepuristettua sitruunamehua
Marmeladia, lemon curdia tms. maun mukaan
Sokerimassaa koristeluun
Lisää muistilistaan