Pikainen glögigranita

Glögigranita ei ole varsinainen jälkiruoka, vaan ennemminkin ihanan raikas makupaletin puhdistaja. Erityisesti raskas juhla-ateria kaipaa pientä kevennystä ja tämä talvinen hileherkku on juuri oikea valinta!
Pikainen glögigranita
Makea jälkiruoka Makea jälkiruoka Makea jälkiruoka
6-8 HLÖ
0-15 MIN
Ainekset:
30–35 jääpalaa
1½ dl punaviiniglögiä esim Blossa
1 tl sitruunan- TAI appelsiininkuorta hienona raasteena
1 rkl sokeria
Valmistusohjeet:
1 Kumoa jääpalat tehosekoittimeen ja surauta tasaiseksi jäähileeksi.
2 Sekoita kulhossa keskenään glögi, sitruunankuori ja sokeri. Kaada tehosekoittimeen ja aja vielä tasaiseksi.
3 Tarjoile heti tai annostele tarjoilukulhoihin ja siirrä pakastimeen odottamaan. (Muista huomioida, että mitä pidempään seos on pakkasessa, sitä jähmeämmäksi se muuttuu.)
Viola Virtamo
Resepti ja kuva: Viola Virtamo

Ruokakirjailija, valokuvaaja ja graafinen suunnittelija Viola Virtamo on julkaissut usean reseptikirjan, uusimpana Nordic Winter Cookbook – Talven makuja juhlaan ja arkeen. Ruoka on Violan suuri intohimo ja hän onkin kuvannut ja taittanut kymmeniä ruokakirjoja uransa aikana. Seuraa Violaa Instagramissa @violaminerva

Tutustu Nordic Winter Cookbook -kirjaan
Valmistusohjeet:
1 Kumoa jääpalat tehosekoittimeen ja surauta tasaiseksi jäähileeksi.
2 Sekoita kulhossa keskenään glögi, sitruunankuori ja sokeri. Kaada tehosekoittimeen ja aja vielä tasaiseksi.
3 Tarjoile heti tai annostele tarjoilukulhoihin ja siirrä pakastimeen odottamaan. (Muista huomioida, että mitä pidempään seos on pakkasessa, sitä jähmeämmäksi se muuttuu.)
Viola Virtamo
Resepti ja kuva: Viola Virtamo

Ruokakirjailija, valokuvaaja ja graafinen suunnittelija Viola Virtamo on julkaissut usean reseptikirjan, uusimpana Nordic Winter Cookbook – Talven makuja juhlaan ja arkeen. Ruoka on Violan suuri intohimo ja hän onkin kuvannut ja taittanut kymmeniä ruokakirjoja uransa aikana. Seuraa Violaa Instagramissa @violaminerva

Tutustu Nordic Winter Cookbook -kirjaan
Ainekset:
30–35 jääpalaa
1½ dl punaviiniglögiä esim Blossa
1 tl sitruunan- TAI appelsiininkuorta hienona raasteena
1 rkl sokeria