Suomalainen pannacotta ja kesämarjakeitto

Tee vieraillesi suomalainen versio italialaisesta pannacottasta ja tarjoile se kesämarjakeiton kanssa, johon tulee Fresita-kuohuviiniä.
Makea jälkiruoka Makea jälkiruoka Makea jälkiruoka
6-8 HLÖ
+ 60 MIN
Pannacotta
1 Pehmitä liivatelehdet kylmässä vedessä. Vaahdota kerma. Sekoita piimä, sokeri, mantelirouhe, sitruunankuori ja -mehu ja halkaistun vaniljatangon siemenet kermavaahdon joukkoon.
2 Sulata kuivaksi puserretut liivatteet kuumennetussa sitruunamehutilkassa. Sekoita liivateseos ohuena nauhana jälkiruuan joukkoon. Hyydytä jälkiruokaa annosmaljoissa jääkaapissa vähintään kuusi tuntia.
Kesämarjakeitto
1 Kuori ja paloittele raparperi. Kiehauta viini, sokeri ja halkaistu vaniljatanko kattilassa. Lisää raparperipalat ja keitä miedolla lämmöllä viisi minuuttia.
2 Sekoita perunajauhot vesitilkkaan ja lisää suuruste liemeen koko ajan sekoittaen. Anna pulpahtaa kerran, pari. Jäähdytä keitto. Lisää marjat raparperikeittoon.
3 Tarjoile pannacotta yhdessä kesämarjakeiton kanssa.
Resepti
ruokatoimittaja Tiina Rantanen
SUOMALAINEN PANNACOTTA
8 liivatelehteä
2 dl kuohukermaa
5 dl luomupiimää
¾ dl sokeria
½ dl mantelirouhetta
½ sitruunan raastettu kuori ja mehu
2 rkl sitruunamehua
½ vaniljatanko
KESÄMARJAKEITTO
yhteensä 1 l mansikoita, mustikoita, vadelmia
½ l raparperipaloja
1 pullo mansikanmakuista kuohuviiniä (Fresita)
1 ½ dl sokeria
½ vaniljatanko tai ½ tl vaniljajauhetta
1 rkl perunajauhoja
2 rkl vettä
Lisää muistilistaan

Suositukset