Syyssoiden pavlova

Syksyn jälkiruokana maistuu ihana pavlova karpalokruunulla ja kinuskiraidoilla. Jälkiruokaviiniksi sopii makea kuohuviini J.C. Le Roux La Fleurette.
Syyssoiden pavlova + viinisuositus
Makea jälkiruoka Makea jälkiruoka Makea jälkiruoka
6-8 HLÖ
+ 60 MIN
POHJA
6 munanvalkuaista
hyppysellinen suolaa
2 dl erikoishienoasokeria
2 dl tomusokeria
2 tl vaniljasokeria
2 tl valkoviinietikkaa
2 tl Maizenaa
TÄYTE
3 dl kuohukermaa
2 dl valmista kinuskikastiketta
5 dl jäisiä karpaloita
1 Vatkaa valkuaiset ja suola vaahdoksi kuivassa kulhossa. Sekoita sokeri ja tomusokeri keskenään. Lisää sokeriseos valkuaisvaahtoon pienissä erissä, koko ajan vatkaten. Lisää lopuksi vaniljasokeri, valkoviinietikka ja Maizena.
2 Levitä marenkivaahto leivinpaperilla peitetylle pellille halkaisijaltaan noin 30 cm:n kokoiseksi levyksi. Painele levyn keskelle lusikalla syvennys täytettä varten. Kypsennä pavlovaa ensin 125-asteisessa uunissa puoli tuntia. Laske sitten lämpö 100 asteeseen ja kypsennä edelleen 1 ½ tuntia. Sammuta uuni ja anna pohjan jäähtyä uunin jälkilämmössä.
3 Täytä pavlova vasta juuri ennen tarjoilua. Vaahdota kerma ja mausta desillä kinuskikastiketta. Lusikoi vaahto kakun keskelle ja ripottele karpalot vaahdon pinnalle. Tee lopusta kinuskikastikkeesta raitoja kakun pinnalle. Tarjoa heti.
Makea kuohuviini sopii kirpeän makean marenkitortun seuraksi.
Juomasuositus Makea kuohuviini sopii kirpeän makean marenkitortun seuraksi.
Resepti ruokatoimittaja Tiina Rantanen
1 Vatkaa valkuaiset ja suola vaahdoksi kuivassa kulhossa. Sekoita sokeri ja tomusokeri keskenään. Lisää sokeriseos valkuaisvaahtoon pienissä erissä, koko ajan vatkaten. Lisää lopuksi vaniljasokeri, valkoviinietikka ja Maizena.
2 Levitä marenkivaahto leivinpaperilla peitetylle pellille halkaisijaltaan noin 30 cm:n kokoiseksi levyksi. Painele levyn keskelle lusikalla syvennys täytettä varten. Kypsennä pavlovaa ensin 125-asteisessa uunissa puoli tuntia. Laske sitten lämpö 100 asteeseen ja kypsennä edelleen 1 ½ tuntia. Sammuta uuni ja anna pohjan jäähtyä uunin jälkilämmössä.
3 Täytä pavlova vasta juuri ennen tarjoilua. Vaahdota kerma ja mausta desillä kinuskikastiketta. Lusikoi vaahto kakun keskelle ja ripottele karpalot vaahdon pinnalle. Tee lopusta kinuskikastikkeesta raitoja kakun pinnalle. Tarjoa heti.
Makea kuohuviini sopii kirpeän makean marenkitortun seuraksi.
Juomasuositus Makea kuohuviini sopii kirpeän makean marenkitortun seuraksi.
Resepti ruokatoimittaja Tiina Rantanen
POHJA
6 munanvalkuaista
hyppysellinen suolaa
2 dl erikoishienoasokeria
2 dl tomusokeria
2 tl vaniljasokeria
2 tl valkoviinietikkaa
2 tl Maizenaa
TÄYTE
3 dl kuohukermaa
2 dl valmista kinuskikastiketta
5 dl jäisiä karpaloita
Lisää muistilistaan