Tarte Tatin omenapiirakka

Tarte Tatin on klassinen ranskalainen omenaherkku, joka nautitaan makean jälkiruokaviinin kanssa.
Tarte Tatin omenapiirakka + jälkiruokaviinisuositus
Makea jälkiruoka Makea jälkiruoka Makea jälkiruoka
6-8 HLÖ
45-60 MIN
1 Leikkaa voi pieniksi paloiksi. Sekoita voi, jauhot ja sokeri nopeasti murumaiseksi seokseksi. Riko kananmuna ja vatkaa kevyesti. Lisää munaa sitomaan taikinaa.
2 Kuori omenat (3-4 kpl), poista siemenkota ja leikkaa neljään osaan. Sulata voi uuninkestävässä (valurauta)paistinpannussa (halkaisija 23-24 cm) ja sirottele sokeri pannulle. Asettele omenalohkot leikkauspinta ylöspäin vuokaan vieri viereen.
3 Kuumenna seosta hiljalleen ja keitä, kunnes vuokaan muodostuu karamellimainen kullanruskea seos.
4 Anna omenien jäähtyä hieman. Kaaviloi taikinasta vuoan reunat peittävä kansi ja paina reunat sisään. Paista torttua 200 asteessa 25-30 minuuttia. Aseta paistinpannun päälle iso vati ja keikauta hieman jäähtynyt kakku vadille. Tarjoa konjakilla maustetun kermavaahdon kanssa.
Resepti

ruokatoimittaja Tiina Rantanen

TAIKINA
100 g kylmää voita
3 dl vehnäjauhoja
1 dl tomusokeria
1 pieni muna
tai
400 g valmista murotaikinaa
TÄYTE
100 g voita
2 dl sokeria
500 g kiinteitä omenoita
1 tl vaniljajauhetta
Lisää muistilistaan

Suositukset