Mausteista tuoremakkaraa, sitruuna-kesäkaalia ja sahramia

Valmista retkellä trangialla tai kotona grillissä tuoremakkaroiden kaveriksi kaalisalaattia ja sahrami-aiolia. Nauti mausteisen täyteläisen Chill Out Cabernet Sauvignon -punaviinin kanssa.
tuoremakkara
Makkararuoka Makkararuoka Makkararuoka
4 HLÖ
30-45 MIN
Makkarat
4 kpl mausteista raakamakkaraa
kourallinen erivärisisiä minitomaatteja
rypsiöljyä paistamiseen
Sitruuna-kesäkaali
1 kesäkaali
1 rkl rypsiöljyä
½ sitruuna
3 kevätsipulinvartta
kourallinen tuoreita yrttejä, esim. timjamia, minttua tai sitruunamelissaa
ripaus suolaa & mustapippuria
Koristeluun: tuoreita yrttejä
Sahrami-aioli
6 rkl majoneesia
1 valkosipulinkynsi, kuorittuna ja hienoksi raastettuna
1 rkl sitruunamehua
1 pss (0,5 g) sahramia
ripaus suolaa
Sitruuna-kesäkaali:
1 Halkaise kaali ja poista kanta. Leikkaa isohkoiksi paloiksi. Hienonna kevätsipulit ja leikkaa minttu rouheasti.
2 Kuumenna rypsiöljy trangian tai grillin pannulla ja paista kaaleja muutama minuutti. Kaalien kuuluu jäädä rapeiksi.
3 Lisää sitruunamehu ja sekoita. Lisää lopuksi kevätsipulit ja minttu. Maista ja viimeistele ripauksella suolaa ja mustapippuria.
4 Koristele tuoreilla granaattiomenansiemenillä ja yrteillä.
Sahrami-aioli:
1 Yhdistä majoneesi, valkosipuliraaste, sitruunamehu ja sahrami.
2 Sekoita hyvin. Maista ja lisää ripaus suolaa.
Makkarat ja annoksen kokoaminen:
1 Paista tai grillaa makkarat molemmin puolin, kunnes ne ovat kypsiä. Lisää tomaatit trangialle, pannulle tai grilliin kypsennyksen puolivälissä.
2 Tarjoile sitruuna-kesäkaalin, sahrami-aiolin, paahdettujen minitomaattien ja tuoreiden yrttien kanssa.

Katso kaikki Linnean suunnittelemat viisi ruoka-annosta Chill Out -viineille.

Linnea Vihonen
Ohje: Linnea Vihonen

Ruokaohjelmista ja -lehdistä tuttu kokki Linnea Vihonen rakastaa retkeilyä ja ruoan laittamista luonnossa. Sesonkien kunnioittaminen ja vastuullisuus ovat hänelle tärkeitä arvoja.

Sitruuna-kesäkaali:
1 Halkaise kaali ja poista kanta. Leikkaa isohkoiksi paloiksi. Hienonna kevätsipulit ja leikkaa minttu rouheasti.
2 Kuumenna rypsiöljy trangian tai grillin pannulla ja paista kaaleja muutama minuutti. Kaalien kuuluu jäädä rapeiksi.
3 Lisää sitruunamehu ja sekoita. Lisää lopuksi kevätsipulit ja minttu. Maista ja viimeistele ripauksella suolaa ja mustapippuria.
4 Koristele tuoreilla granaattiomenansiemenillä ja yrteillä.
Sahrami-aioli:
1 Yhdistä majoneesi, valkosipuliraaste, sitruunamehu ja sahrami.
2 Sekoita hyvin. Maista ja lisää ripaus suolaa.
Makkarat ja annoksen kokoaminen:
1 Paista tai grillaa makkarat molemmin puolin, kunnes ne ovat kypsiä. Lisää tomaatit trangialle, pannulle tai grilliin kypsennyksen puolivälissä.
2 Tarjoile sitruuna-kesäkaalin, sahrami-aiolin, paahdettujen minitomaattien ja tuoreiden yrttien kanssa.

Katso kaikki Linnean suunnittelemat viisi ruoka-annosta Chill Out -viineille.

Linnea Vihonen
Ohje: Linnea Vihonen

Ruokaohjelmista ja -lehdistä tuttu kokki Linnea Vihonen rakastaa retkeilyä ja ruoan laittamista luonnossa. Sesonkien kunnioittaminen ja vastuullisuus ovat hänelle tärkeitä arvoja.

Makkarat
4 kpl mausteista raakamakkaraa
kourallinen erivärisisiä minitomaatteja
rypsiöljyä paistamiseen
Sitruuna-kesäkaali
1 kesäkaali
1 rkl rypsiöljyä
½ sitruuna
3 kevätsipulinvartta
kourallinen tuoreita yrttejä, esim. timjamia, minttua tai sitruunamelissaa
ripaus suolaa & mustapippuria
Koristeluun: tuoreita yrttejä
Sahrami-aioli
6 rkl majoneesia
1 valkosipulinkynsi, kuorittuna ja hienoksi raastettuna
1 rkl sitruunamehua
1 pss (0,5 g) sahramia
ripaus suolaa