Glöet-Sabayon marjoilla

Tämä kuohkea Sabayon eli viinivaahtokastike maustetaan Glöet White -glögikuohuviinillä - sekä nautitaan sen kanssa.
Sabayon eli viinivaahtokastike
Marjat Ja Hedelmät Marjat Ja Hedelmät Marjat Ja Hedelmät
4 HLÖ
45-60 MIN
AINESOSAT
5 kananmunan keltuaista
1 1/2 dl sokeria
1 1/4 dl Glöet White -glögikuohuviiniä
karpaloita, vadelmia, mansikoita, karhunvatukoita
Koristeluun
vohvelikeksejä
tomusokeria
Valmistusohjeet:
1 Laita tarjoilulasit jääkaappiin jäähtymään.
2 Valmista Sabayon vesihauteessa eli laita vettä kiehumaan ison kattilan pohjalle ja sen päälle sopivan kokoinen metallikulho. Varo kuitenkin ettei kulhon pohja kosketa kiehuvaa vettä, sillä silloin keltuaiset voivat juoksettua.
3 Laita kulhoon kananmunan keltuaiset ja sokeri koko ajan vatkaten, ja vatkaa kunnolla kuohkeaksi.
4 Kaada joukkoon pienissä erissä koko ajan vatkaten valkoista Glöet glögikuohuviiniä ja jatka vatkaamista kunnes vaahdosta tulee paksumpaa.
5 Laita marjoja kylmiin tarjoilulaseihin ja kaada Sabayon vaahto marjojen päälle. Koristele vohvelikekseillä ja tomusokerilla.
6 Juuri ennen kuin tarjoilet Sabayonin, paahda kaasupolttimella annosten pintaan rapea kuori.
Sara la Fountain
Ohje: kokki Sara la Fountain

Kaliforniassa syntynyt Sara La Fountain on suomalainen tv-kokki, ruokakolumnisti ja -kirjailija.

Valmistusohjeet:
1 Laita tarjoilulasit jääkaappiin jäähtymään.
2 Valmista Sabayon vesihauteessa eli laita vettä kiehumaan ison kattilan pohjalle ja sen päälle sopivan kokoinen metallikulho. Varo kuitenkin ettei kulhon pohja kosketa kiehuvaa vettä, sillä silloin keltuaiset voivat juoksettua.
3 Laita kulhoon kananmunan keltuaiset ja sokeri koko ajan vatkaten, ja vatkaa kunnolla kuohkeaksi.
4 Kaada joukkoon pienissä erissä koko ajan vatkaten valkoista Glöet glögikuohuviiniä ja jatka vatkaamista kunnes vaahdosta tulee paksumpaa.
5 Laita marjoja kylmiin tarjoilulaseihin ja kaada Sabayon vaahto marjojen päälle. Koristele vohvelikekseillä ja tomusokerilla.
6 Juuri ennen kuin tarjoilet Sabayonin, paahda kaasupolttimella annosten pintaan rapea kuori.
Sara la Fountain
Ohje: kokki Sara la Fountain

Kaliforniassa syntynyt Sara La Fountain on suomalainen tv-kokki, ruokakolumnisti ja -kirjailija.

AINESOSAT
5 kananmunan keltuaista
1 1/2 dl sokeria
1 1/4 dl Glöet White -glögikuohuviiniä
karpaloita, vadelmia, mansikoita, karhunvatukoita
Koristeluun
vohvelikeksejä
tomusokeria
Lisää muistilistaan
  • Sabayoniin sekä sen kanssa
  • Kokeile myös

    Glöet-juustokakku

    Tämä kaunis raikkaan joulumausteinen glögijuustokakku maistuu ihanalta Glöet-glögiskumpan kanssa.