Huevos Rancheros eli munat ratsutilan tapaan

Rakenna tortillan päälle mausteinen meksikolainen aamiainen.
Huevos Rancheros eli munat ratsutilan tapaan
Mausteiset Ja Lihaisat Makkarat Mausteiset Ja Lihaisat Makkarat Mausteiset Ja Lihaisat Makkarat
4 HLÖ
45-60 MIN
TOMAATTI-CHORIZOKASTIKE
500 g tomaattimurskaa
1 sipuli
1 jalapeño-chili
1 solo-valkosipulinkynsi
½ dl silputtua korianteria
½ dl silputtua sipulia
½ tl suolaa
150 g chorizo-makkaraa
LISÄKSI
4 maissitortillaa
3 rkl öljyä
1 tlk säilöttyjä, ruskeita papuja
4 munaa
1 avokado
Valmistusohjeet:
1 Tee kastike. Silppua sipuli, chili ja valkosipulinkynsi. Kuullota sipulisilppuja öljyssä muutama minuutti ja lisää tomaattimurska. Hauduta kastiketta noin puoli tuntia. Mausta kastike suolalla ja silputulla korianterilla.
2 Viipaloi tai kuutioi chorizo ja ruskista makkaraa viitisen minuuttia. Lisää makkarapalat tomaattikastikkeeseen. Kuumenna pavut omassa kattilassaan.
3 Pane pannulle ruokalusikallinen öljyä ja ruskista maissitortillaa noin ½ minuuttia. Tortillan tulee saada hieman väriä. Käännä ja ruskista tortilla toiseltakin puolelta. Kypsennä kaikki tortillat samoin ja pane jokainen omalle lautaselleen.
4 Paista kananmunat pannulla vain toiselta puoleltaan.
5 Levitä tortillalle ensin papuja, nosta päälle paistetut munat ja levitä tomaatti-chorizokastiketta munien reunoille. Koristele annokset viipaloidulla tai kuutioidulla avokadolla ja korianterisilpulla. Tarjoa lisäksi ranskankermaa.
Resepti

Ruokatoimittaja Tiina Rantanen

Valmistusohjeet:
1 Tee kastike. Silppua sipuli, chili ja valkosipulinkynsi. Kuullota sipulisilppuja öljyssä muutama minuutti ja lisää tomaattimurska. Hauduta kastiketta noin puoli tuntia. Mausta kastike suolalla ja silputulla korianterilla.
2 Viipaloi tai kuutioi chorizo ja ruskista makkaraa viitisen minuuttia. Lisää makkarapalat tomaattikastikkeeseen. Kuumenna pavut omassa kattilassaan.
3 Pane pannulle ruokalusikallinen öljyä ja ruskista maissitortillaa noin ½ minuuttia. Tortillan tulee saada hieman väriä. Käännä ja ruskista tortilla toiseltakin puolelta. Kypsennä kaikki tortillat samoin ja pane jokainen omalle lautaselleen.
4 Paista kananmunat pannulla vain toiselta puoleltaan.
5 Levitä tortillalle ensin papuja, nosta päälle paistetut munat ja levitä tomaatti-chorizokastiketta munien reunoille. Koristele annokset viipaloidulla tai kuutioidulla avokadolla ja korianterisilpulla. Tarjoa lisäksi ranskankermaa.
Resepti

Ruokatoimittaja Tiina Rantanen

TOMAATTI-CHORIZOKASTIKE
500 g tomaattimurskaa
1 sipuli
1 jalapeño-chili
1 solo-valkosipulinkynsi
½ dl silputtua korianteria
½ dl silputtua sipulia
½ tl suolaa
150 g chorizo-makkaraa
LISÄKSI
4 maissitortillaa
3 rkl öljyä
1 tlk säilöttyjä, ruskeita papuja
4 munaa
1 avokado
Lisää muistilistaan