Katalonialainen Coca-piiras

Paikallista ruokaa täydentää tietenkin paikallinen viini.
Katalonialainen Coca-piiras
Mausteiset Ja Lihaisat Makkarat Mausteiset Ja Lihaisat Makkarat Mausteiset Ja Lihaisat Makkarat
Rasvainen kala Rasvainen kala Rasvainen kala
8+ HLÖ
+ 60 MIN
TAIKINA
1 pussi kuivahiivaa
8-9 dl sämpylä- tai vehnäjauhoja
1 tl suolaa
3 dl vettä
½ dl oliiviöljyä
ripaus sokeria
TÄYTE
1 kesäkurpitsa
2 paprikaa
2 sipulia
oliiviöljyä
1/2 tl suolaa
ripaus pippurisekoitusta
100 g pepperonia
1 pieni tlk anjovisfileitä
1 Tee taikina. Sekoita kädenlämpöiseen veteen suola, öljy ja ripaussokeria. Sekoita kuivahiiva jauhoihin, lisää nesteeseen ja alusta taikinaksi. Kohota peitettynä noin tunti.
2 Leikkaa kasvikset paperinohuiksi viipaleiksi. Kuumenna tilkka öljyä paistokasarissa ja kuullota kasviksia viitisen minuuttia öljyssä. Mausta suolalla ja pippurilla.
3 Kauli taikina öljytyn leivinpaperin päällä uunipannunkokoiseksi levyksi. Voitele taikinalevy oliiviöljyllä ja kaada kasvikset levylle. Järjestele ohuet makkarasiivut ja anjovisfileet kauniisti kasvisten päälle. Paista 225 asteessa noin 15 minuuttia.
4 Tarjoa paloiteltu coca huoneenlämpöisenä tai haaleana mieluummin kuin kuumana.
Resepti Ruokatoimittaja Tiina Rantanen
1 Tee taikina. Sekoita kädenlämpöiseen veteen suola, öljy ja ripaussokeria. Sekoita kuivahiiva jauhoihin, lisää nesteeseen ja alusta taikinaksi. Kohota peitettynä noin tunti.
2 Leikkaa kasvikset paperinohuiksi viipaleiksi. Kuumenna tilkka öljyä paistokasarissa ja kuullota kasviksia viitisen minuuttia öljyssä. Mausta suolalla ja pippurilla.
3 Kauli taikina öljytyn leivinpaperin päällä uunipannunkokoiseksi levyksi. Voitele taikinalevy oliiviöljyllä ja kaada kasvikset levylle. Järjestele ohuet makkarasiivut ja anjovisfileet kauniisti kasvisten päälle. Paista 225 asteessa noin 15 minuuttia.
4 Tarjoa paloiteltu coca huoneenlämpöisenä tai haaleana mieluummin kuin kuumana.
Resepti Ruokatoimittaja Tiina Rantanen
TAIKINA
1 pussi kuivahiivaa
8-9 dl sämpylä- tai vehnäjauhoja
1 tl suolaa
3 dl vettä
½ dl oliiviöljyä
ripaus sokeria
TÄYTE
1 kesäkurpitsa
2 paprikaa
2 sipulia
oliiviöljyä
1/2 tl suolaa
ripaus pippurisekoitusta
100 g pepperonia
1 pieni tlk anjovisfileitä
Lisää muistilistaan