Juustolautanen tomaattimarmeladilla

Vuohenjuusto ja Sauvignon Blanc -viini ovat klassikkoyhdistelmä! Juustolautanen saa seurakseen vihreistä tomaateista valmistetun marmeladin sekä Matua-viinitalon luomu Sauvignon Blancin.
Juustolautanen tomaattimarmeladilla
Miedot Juustot Miedot Juustot Miedot Juustot
4 HLÖ
15-30 MIN
AINEKSET
Kypsää Cheddaria esim. English Cheddar
Goudaa esim. Old Amsterdam
Vuohenjuustoa kiekossa
Erilaisia näkkäreitä ja suolakeksejä
Vihreä tomaattimarmeladi
500 g vihreitä tomaatteja
1 luomusitruuna
4 cm inkivääriä
1 tl vaniljasokeria
3 dl hillosokeria

Sauvignon Blanc ja vuohenjuusto on klassinen yhdistelmä, jossa molempien hapokkuus ja maun intensiivisyys kohtaavat. Sauvignon Blancin raikkaus toimii myös useimpien mietojen juustojen kanssa, sillä viinin hapokkuus leikkaa hyvin juustojen rasvaisuutta. Lue lisää viinin ja juustojen yhdistämisestä.

VALMISTUSOHJEET
1 Leikkaa tomaatit pienempiin paloihin. Raasta sitruunan kuori ja purista mehu. Kuori ja leikkaa inkivääri pieneksi.
2 Yhdistä kaikki ainekset paitsi hillosokeri kattilassa ja kiehauta kiehuvaksi. Anna muhia miedolla lämmöllä noin 20 minuuttia, kunnes tomaatit ovat aivan pehmeitä.
3 Lisää sokeri ja kiehauta kiehuvaksi, anna kiehua noin kolme minuuttia. Kaada hillo puhtaisiin lasipurkkeihin.

Kokoa tarjottimelle huoneenlämpöiset juustot ja niiden seuraksi erilaisia näkkäreitä ja suolakeksejä. Nauti tomaattimarmeladin kanssa. 

Vinkki! Lue miksi Uuden-Seelannin Sauvignon Blancit ovat klassikkoviinejä.

Tara Junker
Resepti: Tara Junker

Helsinkiläinen ravitsemustieteilijä ja reseptitaitaja on julkaissut useita kasvisruoka-aiheisia kirjoja. Seuraa Taran reseptiikkaa Instagramissa @tarajunker

Tutustu Taran kirjoihin

Sauvignon Blanc ja vuohenjuusto on klassinen yhdistelmä, jossa molempien hapokkuus ja maun intensiivisyys kohtaavat. Sauvignon Blancin raikkaus toimii myös useimpien mietojen juustojen kanssa, sillä viinin hapokkuus leikkaa hyvin juustojen rasvaisuutta. Lue lisää viinin ja juustojen yhdistämisestä.

VALMISTUSOHJEET
1 Leikkaa tomaatit pienempiin paloihin. Raasta sitruunan kuori ja purista mehu. Kuori ja leikkaa inkivääri pieneksi.
2 Yhdistä kaikki ainekset paitsi hillosokeri kattilassa ja kiehauta kiehuvaksi. Anna muhia miedolla lämmöllä noin 20 minuuttia, kunnes tomaatit ovat aivan pehmeitä.
3 Lisää sokeri ja kiehauta kiehuvaksi, anna kiehua noin kolme minuuttia. Kaada hillo puhtaisiin lasipurkkeihin.

Kokoa tarjottimelle huoneenlämpöiset juustot ja niiden seuraksi erilaisia näkkäreitä ja suolakeksejä. Nauti tomaattimarmeladin kanssa. 

Vinkki! Lue miksi Uuden-Seelannin Sauvignon Blancit ovat klassikkoviinejä.

Tara Junker
Resepti: Tara Junker

Helsinkiläinen ravitsemustieteilijä ja reseptitaitaja on julkaissut useita kasvisruoka-aiheisia kirjoja. Seuraa Taran reseptiikkaa Instagramissa @tarajunker

Tutustu Taran kirjoihin
AINEKSET
Kypsää Cheddaria esim. English Cheddar
Goudaa esim. Old Amsterdam
Vuohenjuustoa kiekossa
Erilaisia näkkäreitä ja suolakeksejä
Vihreä tomaattimarmeladi
500 g vihreitä tomaatteja
1 luomusitruuna
4 cm inkivääriä
1 tl vaniljasokeria
3 dl hillosokeria