Resepti: Tara Junker
Helsinkiläinen ravitsemustieteilijä ja reseptitaitaja on julkaissut useita kasvisruoka-aiheisia kirjoja. Seuraa Taran reseptiikkaa Instagramissa @tarajunker
Vuohenjuusto ja Sauvignon Blanc -viini ovat klassikkoyhdistelmä! Juustolautanen saa seurakseen vihreistä tomaateista valmistetun marmeladin sekä Matua-viinitalon luomu Sauvignon Blancin.
Vinkki! Lue miksi Uuden-Seelannin Sauvignon Blancit ovat klassikkoviinejä.
Sauvignon Blanc ja vuohenjuusto on klassinen yhdistelmä, jossa molempien hapokkuus ja maun intensiivisyys kohtaavat. Sauvignon Blancin raikkaus toimii myös useimpien mietojen juustojen kanssa, sillä viinin hapokkuus leikkaa hyvin juustojen rasvaisuutta. Lue lisää viinin ja juustojen yhdistämisestä.
Kypsää Cheddaria esim. English Cheddar
Goudaa esim. Old Amsterdam
Vuohenjuustoa kiekossa
Erilaisia näkkäreitä ja suolakeksejä
Kokoa tarjottimelle huoneenlämpöiset juustot ja niiden seuraksi erilaisia näkkäreitä ja suolakeksejä. Nauti tomaattimarmeladin kanssa.
500 g vihreitä tomaatteja
1 luomusitruuna
4 cm inkivääriä
1 tl vaniljasokeria
3 dl hillosokeria
Leikkaa tomaatit pienempiin paloihin. Raasta sitruunan kuori ja purista mehu. Kuori ja leikkaa inkivääri pieneksi.
Yhdistä kaikki ainekset paitsi hillosokeri kattilassa ja kiehauta kiehuvaksi. Anna muhia miedolla lämmöllä noin 20 minuuttia, kunnes tomaatit ovat aivan pehmeitä.
Lisää sokeri ja kiehauta kiehuvaksi, anna kiehua noin kolme minuuttia. Kaada hillo puhtaisiin lasipurkkeihin.
Helsinkiläinen ravitsemustieteilijä ja reseptitaitaja on julkaissut useita kasvisruoka-aiheisia kirjoja. Seuraa Taran reseptiikkaa Instagramissa @tarajunker
Millaista ruokaa raikkaan Sauvignon Blanc -valkoviinin kanssa? Tutustu viinityyliin ja katso herkulliset ruokaohjeet ja täsmäviinivinkit.
Lue lisää »Tämän helpon ja herkullisen kasvispastan makumaailma toimii raikkaan roseen tai valkoviinin kanssa. Maista ja ihastu Tara Junkerin ohjeeseen!
Katso resepti »