Uunibrie

Uunibrie on juustojen kuningatar, joka maistuu parhaalta sopivan hapokkaan ja hedelmäisen kuohu- tai valkoviinin kanssa.
Uunibrie ohje
Miedot Juustot Miedot Juustot Miedot Juustot
6-8 HLÖ
15-30 MIN
AINEKSET
500 g valkohomejuustokiekko
2 dl mustikoita
2-3 tuoretta viikunaa
½ dl vadelmia tai granaattiomenan siemeniä
(hunajaa)
Valmistusohjeet:
1 Lämmitä uuni 200 asteeseen.
2 Laita juusto pellille leivinpaperin päälle ja paista juustoa uunissa 10 minuutin ajan. Näin juuston sisus muuttuu sulaksi, mutta kuori ei vielä repeä.
3 Nosta juusto jalalliselle tarjoiluvadille ja koristele se marjoilla ja viikunalohkoilla.
4 Valuta halutessasi vielä päälle hieman hunajaa.
5 Tarjoile sellaisenaan tai suolaisten keksien tai patongin kanssa.
Resepti

Ruokatoimittaja Mari Moilanen

www.jotainmaukasta.fi
Valmistusohjeet:
1 Lämmitä uuni 200 asteeseen.
2 Laita juusto pellille leivinpaperin päälle ja paista juustoa uunissa 10 minuutin ajan. Näin juuston sisus muuttuu sulaksi, mutta kuori ei vielä repeä.
3 Nosta juusto jalalliselle tarjoiluvadille ja koristele se marjoilla ja viikunalohkoilla.
4 Valuta halutessasi vielä päälle hieman hunajaa.
5 Tarjoile sellaisenaan tai suolaisten keksien tai patongin kanssa.
Resepti

Ruokatoimittaja Mari Moilanen

www.jotainmaukasta.fi
AINEKSET
500 g valkohomejuustokiekko
2 dl mustikoita
2-3 tuoretta viikunaa
½ dl vadelmia tai granaattiomenan siemeniä
(hunajaa)
Lisää muistilistaan
  • Valkoviinin ystävälle