Häränhäntää keväisten vihannesten kera Pekka Terävän tapaan

Juuri sopivan hapokas Rhônen punaviini toimii hienostuneen murean häränhännän kanssa.
Häränhäntää + viinisuositus
Nauta Nauta Nauta
4 HLÖ
+ 60 MIN
AINEKSET
400 g häränhäntää
600-700 g juureksia (esim. porkkana, selleri ja sipuli)
1 kevätkaali
2 kpl tomaattia
1/2 kurkku
Kevätsipulin vartta tai ruohosipulia
Persiljaa
Timjamia
Kirveliä
Kylmäpuristettua rypsiöljyä
1 Keitä häränhäntiä juuresliemessä (porkkana, selleri, sipuli) niin kauan että liha on irrotettavissa hännän ympäriltä. Mausta lihapalat suolalla ja rypsiöljyllä. Liemen voit myöhemmin hyödyntää vaikka keittopohjana.
2 Leikkaa kevätkaali ensin puoliksi ja sitten kukin puolikas n. 5 osioon. Paista osiot pannulla ja mausta suolalla.
3 Ryöppää yrtit kiehuvassa vedessä ja valuta. Tarvitset n. 2 dl yrttejä 1 dl öljyä kohden. Pistä yrtit jäihin hetkeksi. Purista ylimääräinen vesi pois ja laita tehosekoittimeen. Lisää rypsiöljy ja aja tehosekoittimessa sekaisin. Mausta suolalla ka tarkista maku.
4 Pilko tomaatit ja puolikas kurkku pieniksi kuutioiksi. Silppua kevätsipulin vihreää vartta pieniksi renkaiksi.
5 Kokoa annos.
Keittiömestari Pekka Terävä
Resepti Keittiömestari Pekka Terävä, OLO ja EMO ravintolat.
1 Keitä häränhäntiä juuresliemessä (porkkana, selleri, sipuli) niin kauan että liha on irrotettavissa hännän ympäriltä. Mausta lihapalat suolalla ja rypsiöljyllä. Liemen voit myöhemmin hyödyntää vaikka keittopohjana.
2 Leikkaa kevätkaali ensin puoliksi ja sitten kukin puolikas n. 5 osioon. Paista osiot pannulla ja mausta suolalla.
3 Ryöppää yrtit kiehuvassa vedessä ja valuta. Tarvitset n. 2 dl yrttejä 1 dl öljyä kohden. Pistä yrtit jäihin hetkeksi. Purista ylimääräinen vesi pois ja laita tehosekoittimeen. Lisää rypsiöljy ja aja tehosekoittimessa sekaisin. Mausta suolalla ka tarkista maku.
4 Pilko tomaatit ja puolikas kurkku pieniksi kuutioiksi. Silppua kevätsipulin vihreää vartta pieniksi renkaiksi.
5 Kokoa annos.
Keittiömestari Pekka Terävä
Resepti Keittiömestari Pekka Terävä, OLO ja EMO ravintolat.
AINEKSET
400 g häränhäntää
600-700 g juureksia (esim. porkkana, selleri ja sipuli)
1 kevätkaali
2 kpl tomaattia
1/2 kurkku
Kevätsipulin vartta tai ruohosipulia
Persiljaa
Timjamia
Kirveliä
Kylmäpuristettua rypsiöljyä
Lisää muistilistaan