Härkägyros perunoilla, tsatsikilla ja salaatilla

Street foodin kanssa maistuu rento Chill Out -punaviini.
Härkägyros perunoilla, tsatsikilla ja salaatilla ja viinisuositus
Nauta Nauta Nauta
4 HLÖ
+ 60 MIN
TSATSIKI
1 kurkku
1 tl suolaa
2 tl valkosipulimurskaa
500 g kreikkalaista jogurttia
1 sitruunan mehu
LISÄKSI
400 g härän marmoriulkofileetä
perunaa paistettuna
lehtisalaattia
tomaattia
makeaa sipulia
oliiviöljyä
pitaleipiä
Valmistusohjeet:
1 Raasta kurkku karkeaksi raastimella ja ripottele raasteen päälle suolaa jotta neste irtoaa nopeammin. Anna seistä muutama minuutti.
2 Purista liika neste pois kurkuista ja sekoita joukkoon jogurtti, sitruunanmehu sekä valkosipuli. Sekoita lopuksi joukkoon oliiviöljy. Anna tsatsikin tekeytyä vähintään 30 minuuttia, mielellään yön yli.
3 Leikkaa marmorifilee 1 cm:n paksuiksi viipaleiksi. Paahda viipaleita grillissä tai kuumalla pannulla 1-2 minuutin ajan, neljä kertaa kääntäen. Mausta suolalla paahtamisen aikana.
4 Tarjoile härkägyros paistettujen perunoiden, vihannesten ja tsatsikin kera pitaleivän sisällä. Viimeistele annos kreetalaisella oliiviöljyllä.
Valmistusohjeet:
1 Raasta kurkku karkeaksi raastimella ja ripottele raasteen päälle suolaa jotta neste irtoaa nopeammin. Anna seistä muutama minuutti.
2 Purista liika neste pois kurkuista ja sekoita joukkoon jogurtti, sitruunanmehu sekä valkosipuli. Sekoita lopuksi joukkoon oliiviöljy. Anna tsatsikin tekeytyä vähintään 30 minuuttia, mielellään yön yli.
3 Leikkaa marmorifilee 1 cm:n paksuiksi viipaleiksi. Paahda viipaleita grillissä tai kuumalla pannulla 1-2 minuutin ajan, neljä kertaa kääntäen. Mausta suolalla paahtamisen aikana.
4 Tarjoile härkägyros paistettujen perunoiden, vihannesten ja tsatsikin kera pitaleivän sisällä. Viimeistele annos kreetalaisella oliiviöljyllä.
TSATSIKI
1 kurkku
1 tl suolaa
2 tl valkosipulimurskaa
500 g kreikkalaista jogurttia
1 sitruunan mehu
LISÄKSI
400 g härän marmoriulkofileetä
perunaa paistettuna
lehtisalaattia
tomaattia
makeaa sipulia
oliiviöljyä
pitaleipiä
Lisää muistilistaan