Haudutetut härän ribsit ja sienirisotto

Valmista ja nauti vaikkapa sunnuntai-päivällisellä Nederburg-punaviinin ja ystävien kanssa.
Haudutetut härän ribsit + viinisuositus
Nauta Nauta Nauta
+ 60 MIN
Ribsit ja kastike
1 Leikkaa härän ribsit luiden välistä paloiksi, mausta suolalla ja mustapippurilla ja ruskista ne sitten kuumalla pannulla.
2 Poista ribsit pannulta ja lisää selleri, purjosipuli, sipulit, valkosipuli ja rosmariini. Kaada punaviini pannulle ja keitä hetki vihannesten kanssa viiniliemen muodostamiseksi.
3 Laita ribsit, vihannekset ja viiniliemi uunivuokaan ja peitä se foliolla. Hauduta uunissa 150 ºC:ssa noin 2½ tuntia. Kun liha on läpikypsä, poista ribsit vuoasta ja anna jäähtyä yön yli.
4 Siivilöi haudutusneste ja laita siitä vähintään 2 litraa sivuun lihan uudelleen lämmittämistä varten. Loput nesteestä käytetään kastikkeeseen.
5 Valmista kastike sulattamalla voi paistinpannulla ja lisäämällä siihen sen jälkeen hitaasti haudutusliemi. Sekoita ja varmista, että kastike on tasaista. Poista kastike levyltä ja mausta se suolalla ja pippurilla.
6 Lämmitä lihat uudelleen ennen tarjoilua tähän tarkoitukseen varatussa haudutusliemessä.
7 Nosta ribsit lautaselle, lisää kastike ja tarjoile vihreiden papujen ja sienirisoton kera. Nauti ruokajuomana Nederburg Winemaster's Edelrood -viiniä.
Sienirisotto
1 Sekoita kanaliemi ja valkoviini kulhossa ja lisää siihen kuivatut sienet likoamaan noin tunnin ajaksi. Valuta liotetut herkkutatit ja laita liemi sivuun odottamaan. Pilko liotetut herkkutatit karkeasti.
2 Sulata voi pannulla ja kuullota sipulit ja valkosipuli. Lisää pannulle neljään osaan paloitellut herkkusienet ja kypsennä 3 minuuttia, kunnes sienet pehmenevät. Lisää liotetut herkkutatit ja riisi ja kypsennä vielä 5 minuuttia.
3 Lisää lientä pari kauhaa kerrallaan niin, että riisi peittyy. Sekoita parin minuutin välein. Jatka liemen lisäämistä ja sekoittamista, kunnes riisi on kypsää (noin 15-20 minuuttia).
4 Poista kattila levyltä ja sekoita joukkoon parmesaaniraaste ja sitruunan kuoriraaste. Mausta lehtipersiljalla.
Ribsit
2 kg härän ribsejä
suolaa ja mustapippuria
1 juuriselleri, karkeasti pilkottuna
1 nippu purjosipulia, karkeasti pilkottuna
2 suurta sipulia, karkeasti pilkottuna
1 valkosipuli, karkeasti pilkottuna
50 g rosmariinia
1 litra punaviiniä esim. Nederburg Shiraz-Viognier
Kastike
1 litra haudutuslientä
50 g voita
Lisäksi
250 g ohuita vihreitä papuja, ryöpättyinä
Sienirisotto
250 g (n. 3 dl) risottoriisiä
1,5 dl kuivattuja herkkutatteja
5 dl valkoviiniä, esim. Nederburg Sauvignon Blanc
2 litraa kanalientä
2 sipulia, hienoksi kuutioituna
1 valkosipulinkynsi, hienonnettuna
100 g voita
1,5 dl parmesaaniraastetta
200 g tuoreita herkkusieniä, neljään osaan paloiteltuina
1 tl sitruunan kuorta, raasteena
50 g lehtipersiljaa, karkeasti pilkottuna
Lisää muistilistaan

Suositukset