Merimiespihvit

Merimiespihvit on klassikkouuniruoka, jonka voi valmistaa vuoassa tai padassa. Anna hautua pitkään.
Merimiespihvit ja viinisuositus
Nauta Nauta Nauta
4 HLÖ
+ 60 MIN
AINEKSET
600 g luutonta naudan ulkopaistia
2 rkl öljyä
1 tl suolaa
½ tl maustepippuria
10 perunaa
3 isoa sipulia
½ tl maustepippuria
1 rkl rosmariinia
3–4 valkosipulin kynttä
suolaa
2 dl vahvaa lihalientä
1 pullo (0,33 l) tummaa olutta
Lisäksi
etikkasäilykkeitä
1 Leikkaa liha viipaleiksi ja nuiji kevyesti. Ruskista viipaleet öljyssä, mausta suolalla ja maustepippurilla.
2 Kuori ja viipaloi perunat ja sipulit. Kuullota sipulirenkaat öljytilkassa pannulla.
3 Lado kasvikset ja lihat kerroksittain uunivuokaan tai pataan. Ripottele väleihin hieman suolaa, jauhettua maustepippuria, rosmariinia ja hienonnettua valkosipulia. Jätä perunakerros päällimmäiseksi. Lisää lihaliemi ja olut pataan.
4 Kypsennä merimiespihviä foliolla peitettynä tai kannen alla 175-asteisessa uunissa pari tuntia tai miedolla lämmöllä liedellä (säätimen asento kaksi tai kolme).
5 Tarjoa merimiespihvien kanssa etikkasäilykkeitä.
Resepti ja kuva Lauantaina lautasella -kirja, ruokatoimittaja Tiina Rantanen / valokuvaaja Timo Viljakainen
1 Leikkaa liha viipaleiksi ja nuiji kevyesti. Ruskista viipaleet öljyssä, mausta suolalla ja maustepippurilla.
2 Kuori ja viipaloi perunat ja sipulit. Kuullota sipulirenkaat öljytilkassa pannulla.
3 Lado kasvikset ja lihat kerroksittain uunivuokaan tai pataan. Ripottele väleihin hieman suolaa, jauhettua maustepippuria, rosmariinia ja hienonnettua valkosipulia. Jätä perunakerros päällimmäiseksi. Lisää lihaliemi ja olut pataan.
4 Kypsennä merimiespihviä foliolla peitettynä tai kannen alla 175-asteisessa uunissa pari tuntia tai miedolla lämmöllä liedellä (säätimen asento kaksi tai kolme).
5 Tarjoa merimiespihvien kanssa etikkasäilykkeitä.
Resepti ja kuva Lauantaina lautasella -kirja, ruokatoimittaja Tiina Rantanen / valokuvaaja Timo Viljakainen
AINEKSET
600 g luutonta naudan ulkopaistia
2 rkl öljyä
1 tl suolaa
½ tl maustepippuria
10 perunaa
3 isoa sipulia
½ tl maustepippuria
1 rkl rosmariinia
3–4 valkosipulin kynttä
suolaa
2 dl vahvaa lihalientä
1 pullo (0,33 l) tummaa olutta
Lisäksi
etikkasäilykkeitä
Lisää muistilistaan