Punaviinissä haudutettua naudan poskea

Tarjoa talvinen pataruoka mehevän täyteläisen punaviinin kanssa.

Punaviinissä haudutettua naudan poskea + viinisuositus
logo

6-8 HLÖ

logo

1 h 0 min

Ainekset:

AINEKSET

  • 1,2 kg naudan poskea

  • suolaa ja mustapippuria

  • oliiviöljyä

  • 1 kg säilömättömiä, tuoreita hillosipuleita tai muita pieniä sipuleita

  • 6 valkosipulin kynttä hienonnettuna

  • 500 g herkkusieniä

  • 500 g pancettaa, savukylkeä tai pekonia kuutioituna

  • 1 litra punaviiniä

  • rosmariinia

VALMISTUSOHJEET

    1. Mausta naudanliha suolalla ja pippurilla ja ruskista oliiviöljyssä kuumalla pannulla tai padassa, kunnes liha saa kauniin tummanruskean värin pintaansa.

    2. Lisää pataan pancetta, sienet, sipulit, valkosipuli ja rosmariini. Kypsennä, kunnes sipulit alkavat ruskistua. Lisää lopuksi viini.

    3. Peitä pata kannella ja laita se uuniin (150 ºC) 2 ½ tunniksi tai kunnes liha on pehmeää. Poista kansi ja anna haudutusliemen vielä kiehua hetki kokoon. Tarkista suolan ja pippurin määrä.

Perunasurvos

AINEKSET

  • 600 g jauhoisia perunoita

  • 100 g voita

  • ¼ dl kermaa

VALMISTUSOHJEET

    1. Kuori perunat ja keitä ne suolavedessä kypsiksi. Kaada vesi pois. Survo perunat nuijalla tasaiseksi soseeksi, lisää voi ja kerma. Mausta suolalla ja pippurilla.

    2. Tarjoile haudutettujen naudan poskien kanssa. Nauti Nederburg Winemaster´s Shiraz -viinin kera.