Sisäfilepihvi vuohenjuustolla ja pähkinä-taatelisalaattia

Tarjoile sisäfilepihvi lämmitetyn vuohenjuuston kera. Kunnon pihvi vaatii kaverikseen täyteläisen ja tanniinisen punaviinin.
Nauta Nauta Nauta
4 HLÖ
15-30 MIN
AINEKSET
600 g naudan sisäfilettä
0,5 dl balsamiviinietikaa
1 dl punaviiniä
50 g voita
80 g vuohenjuustoa
PÄHKINÄ-TAATELISALAATTI
50 g pähkinäsekoitusta oman maun mukaan
100 g taatelia
200 g salaattisekoitusta
pähkinäöljyä ja punaviinietikkaa kastikkeeksi
1 Ota liha huoneenlämpöön 1-2 tuntia ennen paistamista. Muotoile sisäfilestä tasakokoisia pihvejä tai osta palvelupisteestä valmiiksi leikattuina.
2 Paista pihvit kuumassa grillissä tai paksupohjaisella esim. valurautapannulla voissa kunnes ne ovat toivomasi kypsyisiä (katso alempana kypsyys-taulukko). Mausta mustapippurilla ja sormisuolalla ja nosta vetäytymään lautaselle folion sisään.
3 Laita pannulle balsamiviinietikkaa ja punaviiniä, kiehauta ja lisää lopuksi joukkoon voi. Sekoita tasaiseksi. Lisää kastike lautaselle pihvien päälle.
4 Viipaloi vuohenjuusto reilun sentin paksuisiksi ja levitä jokaisen viipaleen toiselle pinnalle ohut kerros voita. Paista viipaleita kuumalla pannulla n. 15 sekuntia voipuolelta, kunnes niissä on kaunis pinta. Laita juustoviipale jokaisen pihvin päälle.
5 Sekoita salaattiaineet keskenään ja mausta öljyllä ja etikalla.
Näin saat pihvin onnistumaan toivomallasi kypsyysasteella: Raaka – raw Raa'aksi jätetyn paistetun pihvin sisälämpötila on 48 astetta. Paista pihviä kummaltakin puolelta vain noin 1–2 minuuttia. Paistetun pihvin kypsyyden voi tarkistaa painamalla sitä sormella: raa'aksi jätetty pihvi tuntuu pehmeältä. Puolikypsä – medium eli rosee Puolikypsän eli sisältä punertavan pihvin sisälämpötila on 54–56 astetta. Käännä pihvi kun sen pinnalle ilmestyvät ensimmäiset lihastenestepisarat. Tämä vie aikaa 2-3 minuuttia/puoli Kypsä – well done Kypsäksi paistetun pihvin sisälämpötila on 64–68 astetta. Pihvi on syytä kääntää siinä vaiheessa, kun sen pinta on kauttaaltaan lihasnesteen peitossa. Paistoaika on 4-5 minuuttia /puoli
1 Ota liha huoneenlämpöön 1-2 tuntia ennen paistamista. Muotoile sisäfilestä tasakokoisia pihvejä tai osta palvelupisteestä valmiiksi leikattuina.
2 Paista pihvit kuumassa grillissä tai paksupohjaisella esim. valurautapannulla voissa kunnes ne ovat toivomasi kypsyisiä (katso alempana kypsyys-taulukko). Mausta mustapippurilla ja sormisuolalla ja nosta vetäytymään lautaselle folion sisään.
3 Laita pannulle balsamiviinietikkaa ja punaviiniä, kiehauta ja lisää lopuksi joukkoon voi. Sekoita tasaiseksi. Lisää kastike lautaselle pihvien päälle.
4 Viipaloi vuohenjuusto reilun sentin paksuisiksi ja levitä jokaisen viipaleen toiselle pinnalle ohut kerros voita. Paista viipaleita kuumalla pannulla n. 15 sekuntia voipuolelta, kunnes niissä on kaunis pinta. Laita juustoviipale jokaisen pihvin päälle.
5 Sekoita salaattiaineet keskenään ja mausta öljyllä ja etikalla.
Näin saat pihvin onnistumaan toivomallasi kypsyysasteella: Raaka – raw Raa'aksi jätetyn paistetun pihvin sisälämpötila on 48 astetta. Paista pihviä kummaltakin puolelta vain noin 1–2 minuuttia. Paistetun pihvin kypsyyden voi tarkistaa painamalla sitä sormella: raa'aksi jätetty pihvi tuntuu pehmeältä. Puolikypsä – medium eli rosee Puolikypsän eli sisältä punertavan pihvin sisälämpötila on 54–56 astetta. Käännä pihvi kun sen pinnalle ilmestyvät ensimmäiset lihastenestepisarat. Tämä vie aikaa 2-3 minuuttia/puoli Kypsä – well done Kypsäksi paistetun pihvin sisälämpötila on 64–68 astetta. Pihvi on syytä kääntää siinä vaiheessa, kun sen pinta on kauttaaltaan lihasnesteen peitossa. Paistoaika on 4-5 minuuttia /puoli
AINEKSET
600 g naudan sisäfilettä
0,5 dl balsamiviinietikaa
1 dl punaviiniä
50 g voita
80 g vuohenjuustoa
PÄHKINÄ-TAATELISALAATTI
50 g pähkinäsekoitusta oman maun mukaan
100 g taatelia
200 g salaattisekoitusta
pähkinäöljyä ja punaviinietikkaa kastikkeeksi
Lisää muistilistaan