Tarjoile sisäfilepihvi lämmitetyn vuohenjuuston kera. Kunnon pihvi vaatii kaverikseen täyteläisen ja tanniinisen punaviinin.
Ota liha huoneenlämpöön 1-2 tuntia ennen paistamista. Muotoile sisäfilestä tasakokoisia pihvejä tai osta palvelupisteestä valmiiksi leikattuina.
Paista pihvit kuumassa grillissä tai paksupohjaisella esim. valurautapannulla voissa kunnes ne ovat toivomasi kypsyisiä (katso alempana kypsyys-taulukko). Mausta mustapippurilla ja sormisuolalla ja nosta vetäytymään lautaselle folion sisään.
Laita pannulle balsamiviinietikkaa ja punaviiniä, kiehauta ja lisää lopuksi joukkoon voi. Sekoita tasaiseksi. Lisää kastike lautaselle pihvien päälle.
Viipaloi vuohenjuusto reilun sentin paksuisiksi ja levitä jokaisen viipaleen toiselle pinnalle ohut kerros voita. Paista viipaleita kuumalla pannulla n. 15 sekuntia voipuolelta, kunnes niissä on kaunis pinta. Laita juustoviipale jokaisen pihvin päälle.
Sekoita salaattiaineet keskenään ja mausta öljyllä ja etikalla.
Raaka – raw Raa'aksi jätetyn paistetun pihvin sisälämpötila on 48 astetta. Paista pihviä kummaltakin puolelta vain noin 1–2 minuuttia. Paistetun pihvin kypsyyden voi tarkistaa painamalla sitä sormella: raa'aksi jätetty pihvi tuntuu pehmeältä.
Puolikypsä – medium eli rosee Puolikypsän eli sisältä punertavan pihvin sisälämpötila on 54–56 astetta. Käännä pihvi kun sen pinnalle ilmestyvät ensimmäiset lihastenestepisarat. Tämä vie aikaa 2-3 minuuttia/puoli
Kypsä – well done Kypsäksi paistetun pihvin sisälämpötila on 64–68 astetta. Pihvi on syytä kääntää siinä vaiheessa, kun sen pinta on kauttaaltaan lihasnesteen peitossa. Paistoaika on 4-5 minuuttia /puoli
Keittiömestari Tommi Tuominen suunnitteli grillimenun tuhdille argentiinalaiselle Los Intocables -punaviinille. Tutustu ohjeeseen!
Katso reseptiValmista ja nauti vaikkapa sunnuntai-päivällisellä Nederburg-punaviinin ja ystävien kanssa.
Katso reseptiTutustu ruokatoimittaja Mari Moilasen reseptiin ja nauti pienet juhlavat suupalat Suomen suosituimman ranskalaisen kuohuviinin kera.
Katso reseptiTätä juhlaruokaa, mehevää poron sisäpaistia, täydentää litistetty ja voissa paistettu puikulaperuna. Murean lihan kruunaa maukas Tarapacá Gran Reserva -punaviini.
Katso resepti