Taikinoitu karjalanpaisti

Karjalanpaisti on perinneruokaa parhaimmillaan. Peitä paisti rapealla taikinakannella ja nauti se leivän tapaan tai kasta mehevään padan liemeen.
Taikinoitu karjalanpaisti + viinisuositus
Nauta Nauta Nauta
Porsas Porsas Porsas
4 HLÖ
+ 60 MIN
AINEKSET
1 kpl porkkana
2 kpl sipulia
600 g karjalanpaistilihaa (possua ja nautaa)
4 valkosipulin kynttä
2 timjamin oksaa
1 tl suolaa
2 rkl kokonaisia mustapippureita
2 kpl laakerinlehteä
200 g voitaikinalevyä
Valmistusohjeet:
1 Kuori porkkanat ja sipulit. Lohko sipulit ja leikkaa porkkanat reiluiksi paloiksi.
2 Lado pataan kerroksittain lihapalat, kasvikset ja mausteet. Kaada vettä sen verran, että lihat juuri peittyvät.
3 Hauduta karjalanpaisti kypsäksi 200 asteessa 1 1/2–2 tuntia.
4 Peitä lihapata paiston loppuvaiheessa voitaikinakannella. Voitele taikina kananmunalla ja painele vuoan pintaan. Pistele taikinaa haarukalla.
5 Kypsennä 220 asteessa 10 minuuttia. Laita tarjolle ja nauti taikinaa leivän tapaan.
Valmistusohjeet:
1 Kuori porkkanat ja sipulit. Lohko sipulit ja leikkaa porkkanat reiluiksi paloiksi.
2 Lado pataan kerroksittain lihapalat, kasvikset ja mausteet. Kaada vettä sen verran, että lihat juuri peittyvät.
3 Hauduta karjalanpaisti kypsäksi 200 asteessa 1 1/2–2 tuntia.
4 Peitä lihapata paiston loppuvaiheessa voitaikinakannella. Voitele taikina kananmunalla ja painele vuoan pintaan. Pistele taikinaa haarukalla.
5 Kypsennä 220 asteessa 10 minuuttia. Laita tarjolle ja nauti taikinaa leivän tapaan.
AINEKSET
1 kpl porkkana
2 kpl sipulia
600 g karjalanpaistilihaa (possua ja nautaa)
4 valkosipulin kynttä
2 timjamin oksaa
1 tl suolaa
2 rkl kokonaisia mustapippureita
2 kpl laakerinlehteä
200 g voitaikinalevyä
Lisää muistilistaan