Tournedos-pihvi serrano-kinkulla

Klassinen pihvien kuningas saa serrano-kinkusta herkullisen kääreen ympärilleen. Roseeksi jätetty pihvi vaatii viiniltä täyteläisyyttä ja tanniinisuutta.
Nauta Nauta Nauta
4 HLÖ
15-30 MIN
1 Leikkaa fileestä 4 noin 4 cm paksuista pihviä. Taita kinkkusiivut pituussuuntaan kaksinkerroin. Laita kinkkusiivut pihvin ympärille ja kiinnitä tikuilla.
2 Paista pikaisesti pihveille hyvä väri kuumalla pannulla molemmille puolille, mutta ei kinkkusivuille!
3 Nosta paistamisen jälkeen pihvit pellin päälle. Mausta pihvit molemmin puolin suolalla ja pippurilla. Laita pihvit niin, että kinkun rasvareuna jää ylöspäin.
4 Laita uuniin 200 asteeseen kahdeksaksi minuutiksi, lisää samalle pellille perunalohkot ja pavut. Ota pihvit pois uunista ja peitä foliolla ja anna levätä 5 minuuttia. Jatka kasvisten kypsennystä vielä 5 minuuttia. Poista tikut ja kokoa annos.

Näin saat pihvin onnistumaan toivomallasi kypsyysasteella:

Raaka – raw
Raa'aksi jätetyn paistetun pihvin sisälämpötila on 48 astetta. Paista pihviä kummaltakin puolelta vain noin 1–2 minuuttia. Paistetun pihvin kypsyyden voi tarkistaa painamalla sitä sormella: raa'aksi jätetty pihvi tuntuu pehmeältä.

Puolikypsä – medium eli rosee
Puolikypsän eli sisältä punertavan pihvin sisälämpötila on 54–56 astetta. Käännä pihvi kun sen pinnalle ilmestyvät ensimmäiset lihastenestepisarat. Tämä vie aikaa 2-3 minuuttia/puoli

Kypsä – well done
Kypsäksi paistetun pihvin sisälämpötila on 64–68 astetta. Pihvi on syytä kääntää siinä vaiheessa, kun sen pinta on kauttaaltaan lihasnesteen peitossa. Paistoaika on 4-5 minuuttia /puoli

AINEKSET
600 g (4 pihviä) naudan sisäfileestä
4 siivua Serrano-kinkkua
400 g perunaa lohkoina (esikeitettyjä)
100 g vihreitä papuja
suolaa, mustapippuria
voita ja öljyä paistamiseen
4 cocktailtikkua
Lisää muistilistaan

Suositukset