Versosalaattia parmesaanikupissa

Herkullinen pikkusyötävä ihastuttaa ulkoasullaan ja maullaan. Nauti kuohu- tai roseviinin kanssa.
Versosalaattia parmesaanikupissa + viinisuositus
Noutopöytä Noutopöytä Noutopöytä
6-8 HLÖ
15-30 MIN
AINEKSET
150 g parmesaania
Versosalaatti
1 ruukku herneenversoja erilaisia miniversoja, syötäviä kukkia
1/4 dl herneitä
3/4 dl tuoreita mustikoita
1 dl vadelmia
Rakuunamajoneesi
1 keltuainen
1 tl sitruunanmehua
2 valkosipulinkynttä
2-2,5 dl oliiviöljyä
ripaus suolaa
2 tl tuoretta rakuunasilppua
Koristeeksi
tuoreita herneitä
tuoreita vadelmia ja mustikoita
1 Valmista ensin parmesaanikupit. Raasta parmesaani raastimen hienoimmilla terällä raasteeksi. Laita pellille leivinpaperin päälle parmesaaniraasteesta ohuita ympyröitä kuusi kappaletta. Käytä jokaiseen n. kolme ruokalusikallista parmesaania. Jätä ympyröiden väliin leviämisvara.
2 Paista parmesaania 180 asteisessa uunissa, kunnes juusto sulaa ja reunat alkavat juuri ja juuri ruskettua eli noin 5 minuutin ajan. Ota pelti uunista ja anna parmesaanikiekkojen jäähtyä noin puolen minuutin ajan. Nosta ne sitten pieniin muffinssivuokiin ja painele pieniksi parmesaanikupeiksi.
3 Valmista majoneesi. Raasta valkosipulinkynnet hienoksi raasteeksi. Vatkaa kulhossa sekaisin keltuainen, valkosipuliraaste, sitruunamehu sekä suola. Lisää oliiviöljyä ohuena nauhana koko ajan sauvasekoittimella voimakkaasti sekoittaen, kunnes muodostuu paksu ja kiiltävä majoneesi. Mausta majoneesi tuoreella rakuunalla.
4 Kokoa salaatti kulhoihin laittamalla parmesaanikupin pohjalle nokare rakuunamajoneesia ja kokoa päälle erilaisia versoja. Koristele annos muutamalla herneellä, vadelmilla sekä mustikoilla.
Vinkki!

Voit oikaista reseptissä ja maustaa kaupan majoneesin tuoreella rakuunalla sekä valkosipulilla. Reseptin majoneesiohjeesta tulee n. 3 dl majoneesia.

Resepti

Ruokatoimittaja Mari Moilanen

1 Valmista ensin parmesaanikupit. Raasta parmesaani raastimen hienoimmilla terällä raasteeksi. Laita pellille leivinpaperin päälle parmesaaniraasteesta ohuita ympyröitä kuusi kappaletta. Käytä jokaiseen n. kolme ruokalusikallista parmesaania. Jätä ympyröiden väliin leviämisvara.
2 Paista parmesaania 180 asteisessa uunissa, kunnes juusto sulaa ja reunat alkavat juuri ja juuri ruskettua eli noin 5 minuutin ajan. Ota pelti uunista ja anna parmesaanikiekkojen jäähtyä noin puolen minuutin ajan. Nosta ne sitten pieniin muffinssivuokiin ja painele pieniksi parmesaanikupeiksi.
3 Valmista majoneesi. Raasta valkosipulinkynnet hienoksi raasteeksi. Vatkaa kulhossa sekaisin keltuainen, valkosipuliraaste, sitruunamehu sekä suola. Lisää oliiviöljyä ohuena nauhana koko ajan sauvasekoittimella voimakkaasti sekoittaen, kunnes muodostuu paksu ja kiiltävä majoneesi. Mausta majoneesi tuoreella rakuunalla.
4 Kokoa salaatti kulhoihin laittamalla parmesaanikupin pohjalle nokare rakuunamajoneesia ja kokoa päälle erilaisia versoja. Koristele annos muutamalla herneellä, vadelmilla sekä mustikoilla.
Vinkki!

Voit oikaista reseptissä ja maustaa kaupan majoneesin tuoreella rakuunalla sekä valkosipulilla. Reseptin majoneesiohjeesta tulee n. 3 dl majoneesia.

Resepti

Ruokatoimittaja Mari Moilanen

AINEKSET
150 g parmesaania
Versosalaatti
1 ruukku herneenversoja erilaisia miniversoja, syötäviä kukkia
1/4 dl herneitä
3/4 dl tuoreita mustikoita
1 dl vadelmia
Rakuunamajoneesi
1 keltuainen
1 tl sitruunanmehua
2 valkosipulinkynttä
2-2,5 dl oliiviöljyä
ripaus suolaa
2 tl tuoretta rakuunasilppua
Koristeeksi
tuoreita herneitä
tuoreita vadelmia ja mustikoita
Lisää muistilistaan