Itämainen nuudelisalaatti

Kevyt ja mukavasti mausteinen Härkis-salaatti toimii raikkaan valkoviinin kanssa.
Itämainen nuudelisalaatti + viinisuositus
Salaatit kasvisruoka Salaatit kasvisruoka Salaatit kasvisruoka
4 HLÖ
15-30 MIN
Salaattia varten:
200 g ohuita riisinuudeleita
1 pkt (250 g) Härkis-härkäpapuvalmistetta
loraus seesamiöljyä
3 porkkanaa
1 punasipuli
1 ruukku tuoretta korianteria
1 ruukku tuoretta minttua
1 tuore punainen chili
suolaa
Kastikkeeseen:
4 limetin mehu
2 rkl muscovadosokeria tai muuta ruskeaa sokeria
2 rkl soijakastiketta (gluteenitonta)
(3 rkl kalakastiketta)
1 valkosipulinkynsi murskattuna
Valmistusohjeet:
1 Keitä nuudelit kypsiksi pakkauksen ohjeen mukaan ja huuhtele kylmässä vedessä, valuta.
2 Paista Härkis tilkassa seesamiöljyä. Mausta suolalla.
3 Suikaloi porkkanat ja leikkaa puolitetut sipulit puolikuun muotoisiksi. Pilko chili pieneksi ja silppua yrtit. Sekoita salaatin ainekset käsin sekaisin laakealla
vadilla.
4 Sekoita kastikkeen ainekset keskenään ja valuta salaatille.
Helppo olla Vege
Resepti: Tiina Rantanen / Helppo olla Vege

Pitkän linjan ruokatoimittaja Tiina Rantasen kirja Helppo olla Vege kokoaa yksiin kansiin noin 30 Härkisreseptiä. Kauniista kuvituksesta vastaa Viola Virtamo.

Valmistusohjeet:
1 Keitä nuudelit kypsiksi pakkauksen ohjeen mukaan ja huuhtele kylmässä vedessä, valuta.
2 Paista Härkis tilkassa seesamiöljyä. Mausta suolalla.
3 Suikaloi porkkanat ja leikkaa puolitetut sipulit puolikuun muotoisiksi. Pilko chili pieneksi ja silppua yrtit. Sekoita salaatin ainekset käsin sekaisin laakealla
vadilla.
4 Sekoita kastikkeen ainekset keskenään ja valuta salaatille.
Helppo olla Vege
Resepti: Tiina Rantanen / Helppo olla Vege

Pitkän linjan ruokatoimittaja Tiina Rantasen kirja Helppo olla Vege kokoaa yksiin kansiin noin 30 Härkisreseptiä. Kauniista kuvituksesta vastaa Viola Virtamo.

Salaattia varten:
200 g ohuita riisinuudeleita
1 pkt (250 g) Härkis-härkäpapuvalmistetta
loraus seesamiöljyä
3 porkkanaa
1 punasipuli
1 ruukku tuoretta korianteria
1 ruukku tuoretta minttua
1 tuore punainen chili
suolaa
Kastikkeeseen:
4 limetin mehu
2 rkl muscovadosokeria tai muuta ruskeaa sokeria
2 rkl soijakastiketta (gluteenitonta)
(3 rkl kalakastiketta)
1 valkosipulinkynsi murskattuna
Lisää muistilistaan