Mangoldi cacio e pepe

Tämän helpon ja herkullisen kasvispastan makumaailma toimii ranskalaisen LYV Sauvignon Blanc -viinin sitruksisen raikkauden kanssa. Maista ja ihastu!
Mangoldi cacio e pepe
Pasta Ja Pizza Pasta Ja Pizza Pasta Ja Pizza
Salaatit kasvisruoka Salaatit kasvisruoka Salaatit kasvisruoka
4 HLÖ
15-30 MIN
AINEKSET
1 kesäkurpitsa
1 nippu mangoldia
1 valkosipulikynsi
60 g pinjansiemeniä
350 g pastaa (esim. capelli d´angelo)
keitinveteen: 2 tl suolaa per 1 l vettä
2 tl vastajauhettua mustapippuria
25 g voita
3 dl (150 g) raastettua parmesaania + lisää tarjoiluun
70 g rucolaa
suolaa
oliiviöljyä
VALMISTUSOHJEET
1 Leikkaa kesäkurpitsa kuutioiksi ja mangoldit ja valkosipuli pieneksi. Paista öljylorauksessa, kunnes kesäkurpitsa on kypsä ja mangoldi pehmeä. Laita sivuun.
2 Paahda pinjansiemenet kuivalla, kuumalla pannulla kullanruskeiksi ja siirrä sivuun. 
3 Keitä pasta al denteksi runsaalla suolalla maustetussa vedessä.
4 Paahda vastajauhettuja pippureita kuivalla, kuumalla pannulla noin minuutti. Lisää voi ja anna sulaa. Nosta pasta suoraan pannulle ja mittaa mukaan noin 3 dl keitinvedestä. Lisää myös parmesaani ja sekoita kunnes juusto sulaa ja vesi imeytyy.
5 Sekoita pasta, vihannekset ja rucola isolle tarjoiluvadille. Viimeistele pinjansiemenillä, parmesaanilla ja mustapippurilla.
Tara Junker
Resepti: Tara Junker

Helsinkiläinen ravitsemustieteilijä ja reseptitaitaja on julkaissut useita kasvisruoka-aiheisia kirjoja. Seuraa Taran reseptiikkaa Instagramissa @tarajunker

Tutustu Taran kirjoihin
VALMISTUSOHJEET
1 Leikkaa kesäkurpitsa kuutioiksi ja mangoldit ja valkosipuli pieneksi. Paista öljylorauksessa, kunnes kesäkurpitsa on kypsä ja mangoldi pehmeä. Laita sivuun.
2 Paahda pinjansiemenet kuivalla, kuumalla pannulla kullanruskeiksi ja siirrä sivuun. 
3 Keitä pasta al denteksi runsaalla suolalla maustetussa vedessä.
4 Paahda vastajauhettuja pippureita kuivalla, kuumalla pannulla noin minuutti. Lisää voi ja anna sulaa. Nosta pasta suoraan pannulle ja mittaa mukaan noin 3 dl keitinvedestä. Lisää myös parmesaani ja sekoita kunnes juusto sulaa ja vesi imeytyy.
5 Sekoita pasta, vihannekset ja rucola isolle tarjoiluvadille. Viimeistele pinjansiemenillä, parmesaanilla ja mustapippurilla.
Tara Junker
Resepti: Tara Junker

Helsinkiläinen ravitsemustieteilijä ja reseptitaitaja on julkaissut useita kasvisruoka-aiheisia kirjoja. Seuraa Taran reseptiikkaa Instagramissa @tarajunker

Tutustu Taran kirjoihin
AINEKSET
1 kesäkurpitsa
1 nippu mangoldia
1 valkosipulikynsi
60 g pinjansiemeniä
350 g pastaa (esim. capelli d´angelo)
keitinveteen: 2 tl suolaa per 1 l vettä
2 tl vastajauhettua mustapippuria
25 g voita
3 dl (150 g) raastettua parmesaania + lisää tarjoiluun
70 g rucolaa
suolaa
oliiviöljyä