Tämän helpon ja herkullisen kasvispastan makumaailma toimii raikkaan roseen tai valkoviinin kanssa. Maista ja ihastu Tara Junkerin ohjeeseen!
Leikkaa kesäkurpitsa kuutioiksi ja mangoldit ja valkosipuli pieneksi. Paista öljylorauksessa, kunnes kesäkurpitsa on kypsä ja mangoldi pehmeä. Laita sivuun.
Paahda pinjansiemenet kuivalla, kuumalla pannulla kullanruskeiksi ja siirrä sivuun.
Keitä pasta al denteksi runsaalla suolalla maustetussa vedessä.
Paahda vastajauhettuja pippureita kuivalla, kuumalla pannulla noin minuutti. Lisää voi ja anna sulaa. Nosta pasta suoraan pannulle ja mittaa mukaan noin 3 dl keitinvedestä. Lisää myös parmesaani ja sekoita kunnes juusto sulaa ja vesi imeytyy.
Sekoita pasta, vihannekset ja rucola isolle tarjoiluvadille. Viimeistele pinjansiemenillä, parmesaanilla ja mustapippurilla.
Helsinkiläinen ravitsemustieteilijä ja reseptitaitaja on julkaissut useita kasvisruoka-aiheisia kirjoja. Seuraa Taran reseptiikkaa Instagramissa @tarajunker
Vuohenjuusto ja Sauvignon Blanc -viini ovat klassikkoyhdistelmä! Juustolautanen saa seurakseen vihreistä tomaateista valmistetun marmeladin sekä Matua-viinitalon luomu Sauvignon Blancin.
Katso reseptiTutustu ranskalaiseen LYV-viiniin. Katso myös vinkit, miten hyödyntää kaunis lasikorkkinen pullo, kun viini on nautittu.
Lue lisääRoseeviinin suosio on kasvanut huimasti. Sitä valmistetaan lähes jokaisessa viinimaassa, mutta tietyt alueet ovat tulleet tunnetuksi roseeviini-spesialisteina. Tutustu ranskalaiseen roseeseen viinikirjoittaja Ilkka Sirénin kanssa.
Lue lisää