Spaghetti con Polpette al Sugo

Nonnan luomulihapullat tuoretomaattikastikkeessa on täydellinen Italia-yhdistelmä Ruffinon luomu-chiantin kanssa.

pasta-annos
logo

2 HLÖ

logo

1 h 0 min

Tuoretomaattikastike

AINEKSET

  • 1/2 dl luomuoliiviöljyä

  • 1 sipuli

  • 1 pieni valkosipuli

  • 1 kg luomutomaatteja

  • 0,5 dl Ruffino Chianti Organic punaviiniä

  • 2 tl suolaa

  • 1 tl sokeria

  • ripaus pippuria

  • reilusti basilikaa

VALMISTUSOHJEET

    1. Kuullota pieneksi hakattu sipuli sekä valkosipuli oliiviöljyssä kasarissa.

    2. Lisää sekaan paloitellut tomaatit, loraus punaviiniä, suola, sokeri sekä basilika.

    3. Anna hautua vähintään tunti.

    4. Kastikkeen kypsyessä valmista luomulihapullat.

Isoäidin luomulihapullat

AINEKSET

  • 1 pieni sipuli

  • 400 g luomunaudanjauhelihaa

  • 50 g parmesaania

  • 1 kananmuna

  • 4 siivua paahtoleipää

  • 1 dl luomumaitoa

  • ripaus suolaa sekä pippuria

  • persiljaa

VALMISTUSOHJEET

    1. Leikkaa paahtoleivästä reunat pois ja laita maitoon kostumaan. Leikkaa sipuli pieneksi, raasta parmesaani sekä leikkaa persilja. Lisää isoon kulhoon kaikki raaka-aineet - luomujauheliha, sipuli, parmesaaniraaste, kananmuna, paahtoleipä, persilja sekä mausteet. Sekoita käsin ja pyörittele pulliksi.

    2. Viimeistele kastike surauttamalla soseeksi (sattumia saa jäädä), lisää pippuri ja tarkista maku. Nostele lihapullat kastikkeen sekaan ja anna kypsyä noin 30 min koosta riippuen. Voit paistaa lihapullat myös uunissa 180 asteessa noin 20 min ja nostaa lopuksi kastikkeen sekaan.

Lisäksi

AINEKSET

  • Pastaa

VALMISTUSOHJEET

    1. Keitä pasta al denteksi hyvin suolatussa vedessä. Kun pasta on kypsää nosta lihapullat erilliselle lautaselle ja laita pasta kastikkeen joukkoon. Nosta lautaselle pasta sekä lihapullat, lisää päälle parmesaania ja nauti.

Anni, Giulia ja Ruffino viini

Resepti ja kuva: Pastamuijat

Ruoka, viini ja Italia. Se yhdistää lapsuudenystäviä Annia ja Giulianaa. Anni on tuttu Annin Uunissa -blogin, kirjan, kuvien ja Instagramin takaa. Giuliana on Napolissa syntynyt ravintoloitsija ja hän on kasvanut keittiössä italialaisen ruoan sekä perheen parissa. Sesonki, maut ja intohimo näkyvät kaikessa mitä teemme.