Spaghetti con Polpette al Sugo

Nonnan luomulihapullat tuoretomaattikastikkeessa on täydellinen Italia-yhdistelmä Ruffinon luomu-chiantin kanssa.
pasta-annos
Pasta Ja Pizza Pasta Ja Pizza Pasta Ja Pizza
2 HLÖ
45-60 MIN
Tuoretomaattikastike
1/2 dl luomuoliiviöljyä
1 sipuli
1 pieni valkosipuli
1 kg luomutomaatteja
0,5 dl Ruffino Chianti Organic punaviiniä
2 tl suolaa
1 tl sokeria
ripaus pippuria
reilusti basilikaa
Isoäidin luomulihapullat
1 pieni sipuli
400 g luomunaudanjauhelihaa
50 g parmesaania
1 kananmuna
4 siivua paahtoleipää
1 dl luomumaitoa
ripaus suolaa sekä pippuria
persiljaa
Lisäksi
Pastaa
VALMISTUSOHJEET:
1 Kuullota pieneksi hakattu sipuli sekä valkosipuli oliiviöljyssä kasarissa. Lisää sekaan paloitellut tomaatit, loraus punaviiniä, suola, sokeri sekä basilika. Anna hautua vähintään tunti. Kastikkeen kypsyessä valmista luomulihapullat.
2 Leikkaa paahtoleivästä reunat pois ja laita maitoon kostumaan. Leikkaa sipuli pieneksi, raasta parmesaani sekä leikkaa persilja. Lisää isoon kulhoon kaikki raaka-aineet - luomujauheliha, sipuli, parmesaaniraaste, kananmuna, paahtoleipä, persilja sekä mausteet. Sekoita käsin ja pyörittele pulliksi.
3 Viimeistele kastike surauttamalla soseeksi (sattumia saa jäädä), lisää pippuri ja tarkista maku. Nostele lihapullat kastikkeen sekaan ja anna kypsyä noin 30 min koosta riippuen. Voit paistaa lihapullat myös uunissa 180 asteessa noin 20 min ja nostaa lopuksi kastikkeen sekaan.
4 Keitä pasta al denteksi hyvin suolatussa vedessä. Kun pasta on kypsää nosta lihapullat erilliselle lautaselle ja laita pasta kastikkeen joukkoon. Nosta lautaselle pasta sekä lihapullat, lisää päälle parmesaania ja nauti.
Anni, Giulia ja Ruffino viini
Resepti ja kuva: Pastamuijat

Ruoka, viini ja Italia. Se yhdistää lapsuudenystäviä Annia ja Giulianaa. Intohimosta syntyi yhteinen harrastus Instagramissa @pastamuijat. Anni on tuttu Annin Uunissa -blogin, kirjan, kuvien ja Instagramin takaa. Giuliana on Napolissa syntynyt ravintoloitsija ja hän on kasvanut keittiössä italialaisen ruoan sekä perheen parissa. Sesonki, maut ja intohimo näkyvät kaikessa mitä teemme.

VALMISTUSOHJEET:
1 Kuullota pieneksi hakattu sipuli sekä valkosipuli oliiviöljyssä kasarissa. Lisää sekaan paloitellut tomaatit, loraus punaviiniä, suola, sokeri sekä basilika. Anna hautua vähintään tunti. Kastikkeen kypsyessä valmista luomulihapullat.
2 Leikkaa paahtoleivästä reunat pois ja laita maitoon kostumaan. Leikkaa sipuli pieneksi, raasta parmesaani sekä leikkaa persilja. Lisää isoon kulhoon kaikki raaka-aineet - luomujauheliha, sipuli, parmesaaniraaste, kananmuna, paahtoleipä, persilja sekä mausteet. Sekoita käsin ja pyörittele pulliksi.
3 Viimeistele kastike surauttamalla soseeksi (sattumia saa jäädä), lisää pippuri ja tarkista maku. Nostele lihapullat kastikkeen sekaan ja anna kypsyä noin 30 min koosta riippuen. Voit paistaa lihapullat myös uunissa 180 asteessa noin 20 min ja nostaa lopuksi kastikkeen sekaan.
4 Keitä pasta al denteksi hyvin suolatussa vedessä. Kun pasta on kypsää nosta lihapullat erilliselle lautaselle ja laita pasta kastikkeen joukkoon. Nosta lautaselle pasta sekä lihapullat, lisää päälle parmesaania ja nauti.
Anni, Giulia ja Ruffino viini
Resepti ja kuva: Pastamuijat

Ruoka, viini ja Italia. Se yhdistää lapsuudenystäviä Annia ja Giulianaa. Intohimosta syntyi yhteinen harrastus Instagramissa @pastamuijat. Anni on tuttu Annin Uunissa -blogin, kirjan, kuvien ja Instagramin takaa. Giuliana on Napolissa syntynyt ravintoloitsija ja hän on kasvanut keittiössä italialaisen ruoan sekä perheen parissa. Sesonki, maut ja intohimo näkyvät kaikessa mitä teemme.

Tuoretomaattikastike
1/2 dl luomuoliiviöljyä
1 sipuli
1 pieni valkosipuli
1 kg luomutomaatteja
0,5 dl Ruffino Chianti Organic punaviiniä
2 tl suolaa
1 tl sokeria
ripaus pippuria
reilusti basilikaa
Isoäidin luomulihapullat
1 pieni sipuli
400 g luomunaudanjauhelihaa
50 g parmesaania
1 kananmuna
4 siivua paahtoleipää
1 dl luomumaitoa
ripaus suolaa sekä pippuria
persiljaa
Lisäksi
Pastaa