Viinirypäleet tuovat mehevyyttä pastakastikkeeseen. Kokeile myös tehdä itse punaviini-tagliatellea!
Pilko sipuli ja valkosipuli pieneksi ja kuullota paistinpannulla.
Lisää joukkoon jauheliha ja paista kypsäksi.
Lisää tilkka valkoviiniä ja anna haihtua.
Puolita viinirypäleet ja lisää joukkoon sekä mausta suolalla ja mustapippurirouheella.
Anna kypsyä noin puoli tuntia.
Paista pannulla pekoninsiivuja rapeiksi ja lisää kastikkeen joukkoon.
Mittaa jauhot pöydälle tai kulhoon. Tee jauhokeon keskelle syvennys, johon lisäät viinin, munat ja suolan.
Sekoita ainekset keskeltä reunoille edeten kiinteäksi taikinaksi. Alusta taikinaa n. 10 min kimmoisaksi. Voit vaihtoehtoisesti tehdä kaiken tämän monitoimikoneella.
Anna taikinan levätä kelmutettuna n. 30 min.
Kaaviloi taikina jauhotetulla pöydällä ohueksi levyksi, ota siitä taikinapyörällä nauhoja.
Anna pastojen kuivua jauhotetulla pöydällä tai pyyhkeellä 15 -30 min.
Kiehauta keitinvesi kattilassa, lisää hieman suolaa ja anna pastan kypsyä muutama minuutti kiehuvassa vedessä.
Tuorepasta säilyy jääkaapissa 3-4 päivää.
Ruffino-viinitalo
Tomaattipohjaisen ja mukavan mausteisen chorizopastan viinikaveri on italialainen Ruffino Chianti-luomupunaviini, sillä hapokas tomaatti kaipaa parikseen hapokkaan viinin. Kokeile ruokatoimittaja Mari Moilasen kehittämää täsmäreseptiä.
Katso reseptiItalialainen caponata-kastike valmistetaan maukkaista vihanneksista. "Pitkään haudutettu tomaattinen kastike on parasta lohturuokaa mitä tiedän" – kokki ja ruokakirjailija Teresa Välimäki.
Katso reseptiKlassinen tomaattikastike ja pasta toimivat parhaiten toscanalaisen Chianti-viinin kanssa, sillä sen hapokkuus toimii hyvin tomaatin hapokkuuden kanssa.
Katso reseptiKun maustat pastakastikkeen punaviinillä, se keittyy kasaan, tiivistyy maukkaaksi ja haihduttaa pois alkoholin valmistuksen aikana.
Katso resepti