Tagliatelle al vino rosso e uva

Viinirypäleet tuovat mehevyyttä pastakastikkeeseen. Kokeile myös tehdä itse punaviini-tagliatellea!

Tagliatelle al vino rosso e uva
Ruffino Chianti Organic
Ruffino Chianti Organic
Punaviinit

Italia | Marjaisa & Raikas

14,69 €

Ruffino Orvieto Classico
Ruffino Orvieto Classico
Valkoviinit

Italia | Pirteä & Hedelmäinen

13,69 €

4 HLÖ

1 h 0 min

pastanteko3

Tuorepasta säilyy jääkaapissa 3-4 päivää.

Resepti

Ruffino-viinitalo

Chorizopasta & ChiantiChorizopasta & Chianti

Tomaattipohjaisen ja mukavan mausteisen chorizopastan viinikaveri on italialainen Ruffino Chianti-luomupunaviini, sillä hapokas tomaatti kaipaa parikseen hapokkaan viinin. Kokeile ruokatoimittaja Mari Moilasen kehittämää täsmäreseptiä.

Katso resepti
caponataCaponata-kastike pastalle

Italialainen caponata-kastike valmistetaan maukkaista vihanneksista. "Pitkään haudutettu tomaattinen kastike on parasta lohturuokaa mitä tiedän" – kokki ja ruokakirjailija Teresa Välimäki.

Katso resepti
Pasta Arrabiata + viinisuositusPasta Arrabiata

Klassinen tomaattikastike ja pasta toimivat parhaiten toscanalaisen Chianti-viinin kanssa, sillä sen hapokkuus toimii hyvin tomaatin hapokkuuden kanssa.

Katso resepti
Karitsanpaistitagliatelle + viinisuositusKaritsanpaistitagliatelle

Kun maustat pastakastikkeen punaviinillä, se keittyy kasaan, tiivistyy maukkaaksi ja haihduttaa pois alkoholin valmistuksen aikana.

Katso resepti