Tagliatelle al vino rosso e uva

Viinirypäleet tuovat mehevyyttä pastakastikkeeseen. Kokeile myös tehdä itse punaviini-tagliatellea!
Tagliatelle al vino rosso e uva
Pasta Ja Pizza Pasta Ja Pizza Pasta Ja Pizza
4 HLÖ
45-60 MIN
AINEKSET
1 sipuli
1-2 valkosipulin kynttä
200 g possun tai sika-nauta jauhelihaa
½ dl valkoviiniä
kourallinen vaaleita viinirypäleitä
suolaa ja rouhittua mustapippuria
pekonia
tagliatelle-pastaa tai tee pasta itse erillisen ohjeen mukaan
ITSE TEHTY PUNAVIINITAGLIATELLE
300 g durumvehnäjauhoja
2 kananmunaa
loraus punaviiniä
ripaus suolaa
Valmistusohjeet:
1 Pilko sipuli ja valkosipuli pieneksi ja kuullota paistinpannulla.
2 Lisää joukkoon jauheliha ja paista kypsäksi.
3 Lisää tilkka valkoviiniä ja anna haihtua.
4 Puolita viinirypäleet ja lisää joukkoon sekä mausta suolalla ja mustapippurirouheella.
5 Anna kypsyä noin puoli tuntia.
6 Paista pannulla pekoninsiivuja rapeiksi ja lisää kastikkeen joukkoon.
Itse tehty punaviinitagliatelle
1 Mittaa jauhot pöydälle tai kulhoon. Tee jauhokeon keskelle syvennys, johon lisäät viinin, munat ja suolan.
2 Sekoita ainekset keskeltä reunoille edeten kiinteäksi taikinaksi. Alusta taikinaa n. 10 min kimmoisaksi. Voit vaihtoehtoisesti tehdä kaiken tämän monitoimikoneella.
3 Anna taikinan levätä kelmutettuna n. 30 min.
4 Kaaviloi taikina jauhotetulla pöydällä ohueksi levyksi, ota siitä taikinapyörällä nauhoja.
5 Anna pastojen kuivua jauhotetulla pöydällä tai pyyhkeellä 15 -30 min.
6 Kiehauta keitinvesi kattilassa, lisää hieman suolaa ja anna pastan kypsyä muutama minuutti kiehuvassa vedessä.

Tuorepasta säilyy 3 - 4 päivää jääkaapissa.

Resepti

Ruffino-viinitalo

Valmistusohjeet:
1 Pilko sipuli ja valkosipuli pieneksi ja kuullota paistinpannulla.
2 Lisää joukkoon jauheliha ja paista kypsäksi.
3 Lisää tilkka valkoviiniä ja anna haihtua.
4 Puolita viinirypäleet ja lisää joukkoon sekä mausta suolalla ja mustapippurirouheella.
5 Anna kypsyä noin puoli tuntia.
6 Paista pannulla pekoninsiivuja rapeiksi ja lisää kastikkeen joukkoon.
Itse tehty punaviinitagliatelle
1 Mittaa jauhot pöydälle tai kulhoon. Tee jauhokeon keskelle syvennys, johon lisäät viinin, munat ja suolan.
2 Sekoita ainekset keskeltä reunoille edeten kiinteäksi taikinaksi. Alusta taikinaa n. 10 min kimmoisaksi. Voit vaihtoehtoisesti tehdä kaiken tämän monitoimikoneella.
3 Anna taikinan levätä kelmutettuna n. 30 min.
4 Kaaviloi taikina jauhotetulla pöydällä ohueksi levyksi, ota siitä taikinapyörällä nauhoja.
5 Anna pastojen kuivua jauhotetulla pöydällä tai pyyhkeellä 15 -30 min.
6 Kiehauta keitinvesi kattilassa, lisää hieman suolaa ja anna pastan kypsyä muutama minuutti kiehuvassa vedessä.

Tuorepasta säilyy 3 - 4 päivää jääkaapissa.

Resepti

Ruffino-viinitalo

AINEKSET
1 sipuli
1-2 valkosipulin kynttä
200 g possun tai sika-nauta jauhelihaa
½ dl valkoviiniä
kourallinen vaaleita viinirypäleitä
suolaa ja rouhittua mustapippuria
pekonia
tagliatelle-pastaa tai tee pasta itse erillisen ohjeen mukaan
ITSE TEHTY PUNAVIINITAGLIATELLE
300 g durumvehnäjauhoja
2 kananmunaa
loraus punaviiniä
ripaus suolaa
Lisää muistilistaan