3 x täytetyt tofuleivät

Rapealla Jalotofulla täytetyt kolme erilaista leipää sopivat runsautensa ansiosta myös lounasleiviksi. Nauti raikkaan italialaisen vegaanisesti kirkastetun luomuroseeviinin kanssa.

Täytetyt leivät
logo

2 HLÖ

logo

0 h 30 min

Pannumarinoitu tofutäyte

AINEKSET

  • 1 pkt (270g) Jalotofu Maustamaton Luomu

  • 1 tl curryjauhe

  • ½ tl savupaprikajauhe

  • 1 tl valkosipulijauhe

  • 2-3 rkl soijakastiketta

  • 3-4 rkl öljyä paistamiseen

VALMISTUSOHJEET

    1. Ota tofu pois pakkauksesta ja leikkaa se pituussuunnassa puoliksi. Painele tofun pinta kuivaksi talouspaperilla tai keittiöpyyhkeellä. Poistamalla näin tofusta ylimääräistä nestettä saat paahdettua tofun rapeaksi.

    2. Kuumenna kuiva paistinpannu ja murustele käsin tofu pannulle sopivan kokoiseksi muruksi. Paahda nopeasti muutama minuutti välillä sekoittaen, kunnes tofu saa hieman ruskeansävyistä pintaa ja viimeinen kosteus katoaa. Vähennä lämpöä, lisää öljy ja jatka hetken paistamista. Ripottele tasaisesti savupaprika- ja curryjauhe sekä hienonnettu valkosipuli tofujen päälle. Sekoita hyvin.

    3. Laske vielä pannun lämpötilaa ja kaada soijakastike tofujen päälle. Sekoita tasaisesti vajaan minuutin ajan, kunnes soijakastike on imeytynyt tofupaloihin. Nosta pannu pois kuumalta levyltä ja anna soijakastikkeen imeytyä tofuun hetken.

Pannumarinoitu Teriyakitofu

AINEKSET

  • 1 pkt (270g) Jalotofu Maustamaton Luomu

  • 1 dl valmista teriyakikastiketta*

  • 1 rkl soijakastiketta

  • mustapippuria myllystä

VALMISTUSOHJEET

    1. Paahda tofu yllä olevin ohjein ilman mausteita. Lopussa tehtävän lämpötilan laskun jälkeen lisää teriyakikastike tofujen joukkoon. Sekoita hyvin ja anna kastikkeen imeytyä tofuun hetken ennen käyttöä. Mausta mustapippurilla maun mukaan.

tai itsetehty Teriyakikastike*

AINEKSET

  • 1 dl soijakastiketta

  • 2 tl seesamiöljyä

  • 1 dl miriniä eli makeaa riisiviiniä

  • 2 kpl valkosipulin kynttä, puristettuna

  • 2 cm pala inkivääriä raastettuna

VALMISTUSOHJEET

    1. JOS et käytä valmiskastiketta, valmista teriyakikastike annostelemalla kaikki raaka-aineet pieneen kattilaan ja kiehauttamalla kasaan koko ajan sekoittaen (n. 10min). Siivilöi valmis kastike, kun sitä on jäljellä noin 1,5 dl ja se on sopivan paksua. Teriyakikastike säilyy jääkaapissa ilmatiiviisti pakattuna ainakin viikon.

Paistetut tofukolmiopihvit:

AINEKSET

  • 1 pkt (300g) Jalotofu Marinoitu tai Kylmäsavu

  • 3-4 rkl valmista teriyakikastiketta

  • öljyä paistamiseen

VALMISTUSOHJEET

    1. Ota valmiiksi marinoitu tofu pois pakkauksesta ja leikkaa se pituussuunnassa puoliksi ja aseta palat leikkuulaudalle. Painele tofujen pinta talouspaperilla kevyesti kuivaksi. Leikkaa tämän jälkeen tofut kolmion muotoisiksi pihveiksi.

    2. Paista tofupihvit öljyssä kuumalla pannulla rapeiksi. Ota lämpö pois ja voitele tofupihvit teriyakikastikkeella molemmin puolin. Paista vielä hetki levyn jälkilämmöllä käännellen.

AINEKSET:

AINEKSET

  • 1 maalaisleipä, viipaloituna

  • 1 prk hummusta esim. BABAn maustamaton, chili tai punajuuri (225g)

  • 1 pkt Silmusalaattia tai Mimis salaattiseosta (70-110g)

  • 1 tl (luomu) sitruunan mehua

  • mustapippuria ja suolaa myllystä

  • paahdettuja seesaminsiemeniä koristeluun

VALMISTUSOHJEET

    1. Tee avokadotäyte (guacamole) muussaamalla kypsä avokado haarukalla ja mausta sitruunan mehulla, suolalla ja mustapippurilla. Sekoita hyvin.

    2. Paahda leipäsiivut rapeiksi leivänpaahtimessa tai uunissa. Aloita siivujen täyttäminen hummuksella, salaattiseoksella ja/tai muussatulla avokadolla ja lisää tofutäyte viimeisenä. Koristele seesaminsiemenillä ja tarjoile.

Jalotofu logo

Resepti: Jalotofu

Jalotofun resepteillä pääset alkuun kasvisruokakokkailussa, vakuutat epäilevät perheenjäsenet, hurmaat pitkän linjan vegaanin ja syöt hyvin. Luonnollisen kasviproteiinin pioneeri Jalofoods on valmistanut tofua vastuullisesti luomusoijapavuista Tammisaaressa jo vuodesta 1989.

Katso lisää reseptiikkaa Jalotofun sivuilta>