Suolaiset joulutortut

Nämä näyttävät ja ruokaisat joulutortut valmistat helposti! Torttujen makumaailma on suunniteltu sointumaan raikkaan ja kepeän marjaisan ranskalaisen Gassier-luomuroseeviinin kanssa.
Suolaiset joulutortut ja gassier roseeviini
Pikkusuolaiset Pikkusuolaiset Pikkusuolaiset
8+ HLÖ
45-60 MIN
AINESOSAT
1 pkt (500 g) valmiita lehtitaikinalevyjä
100 g ilmakuivattua kinkkua
1 pkt maustamatonta tuorejuustoa
1/2 dl parmesaanijuustoa raastettuna
1 tl tuoretta rosmariinia hienonnettuna
2 rkl aurinkokuivattua tomaattia hienonnettuna
2 rkl aurinkokuivattujen tomaattien öljyä
¼ tl mustapippuria
1 rkl seesaminsiemeniä
Koristeluun
rosmariininoksia, ilmakuivattua kinkkua, varrellisia punaherukoita ja vadelmia
Vamistusohjeet (16 kpl)
1 Sulata lehtitaikinalevyt pakkauksen ohjeen mukaan. Leikkaa taikinalevyt puoliksi. Tee veitsellä L-kirjaimen muotoiset viillot ristikkäisiin kulmiin noin 1/2 sentin päähän reunasta. Taita leikatut suikaleet ristiin niin, että taikinasta muodostuu timantin muotoinen kuvio.
2 Pistele keskusta haarukalla ja voitele reunat. Ripottele pinnalle seesaminsiemeniä. Paista 225-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia. Anna torttujen jäähtyä ennen täyttämistä.
3 Kuutioi kinkku kulhoon ja lisää tuorejuusto sekä muut ainekset. Sekoita tasaiseksi ja annostele täytettä lusikalla torttujen keskelle.
4 Koristele kinkkuviipaleilla, rosmariinitupsuilla ja marjoilla.

Vinkki! Tämä torttumalli on nimeltään ‘jouluruusu’ ja netistä voit etsiä tarkat ohjeet sen valmistamiseen.

Mari Moilanen, valokuvaaja ja ruokatoimittaja
Resepti ja kuva: Mari Moilanen, valokuvaaja ja ruokatoimittaja

Mari Moilanen on ruoka- ja viinialan monitoimija, reseptinikkari ja ruokakirjailija. Marin kuvamaailmaan ja reseptiikkaan voi tutustua muun muassa Jotain maukasta -blogissa ja joka viikko Ruokatorstai-sivulla Iltalehdessä.  

Tutustu Jotain maukasta -blogiin
Vamistusohjeet (16 kpl)
1 Sulata lehtitaikinalevyt pakkauksen ohjeen mukaan. Leikkaa taikinalevyt puoliksi. Tee veitsellä L-kirjaimen muotoiset viillot ristikkäisiin kulmiin noin 1/2 sentin päähän reunasta. Taita leikatut suikaleet ristiin niin, että taikinasta muodostuu timantin muotoinen kuvio.
2 Pistele keskusta haarukalla ja voitele reunat. Ripottele pinnalle seesaminsiemeniä. Paista 225-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia. Anna torttujen jäähtyä ennen täyttämistä.
3 Kuutioi kinkku kulhoon ja lisää tuorejuusto sekä muut ainekset. Sekoita tasaiseksi ja annostele täytettä lusikalla torttujen keskelle.
4 Koristele kinkkuviipaleilla, rosmariinitupsuilla ja marjoilla.

Vinkki! Tämä torttumalli on nimeltään ‘jouluruusu’ ja netistä voit etsiä tarkat ohjeet sen valmistamiseen.

Mari Moilanen, valokuvaaja ja ruokatoimittaja
Resepti ja kuva: Mari Moilanen, valokuvaaja ja ruokatoimittaja

Mari Moilanen on ruoka- ja viinialan monitoimija, reseptinikkari ja ruokakirjailija. Marin kuvamaailmaan ja reseptiikkaan voi tutustua muun muassa Jotain maukasta -blogissa ja joka viikko Ruokatorstai-sivulla Iltalehdessä.  

Tutustu Jotain maukasta -blogiin
AINESOSAT
1 pkt (500 g) valmiita lehtitaikinalevyjä
100 g ilmakuivattua kinkkua
1 pkt maustamatonta tuorejuustoa
1/2 dl parmesaanijuustoa raastettuna
1 tl tuoretta rosmariinia hienonnettuna
2 rkl aurinkokuivattua tomaattia hienonnettuna
2 rkl aurinkokuivattujen tomaattien öljyä
¼ tl mustapippuria
1 rkl seesaminsiemeniä
Koristeluun
rosmariininoksia, ilmakuivattua kinkkua, varrellisia punaherukoita ja vadelmia
Lisää muistilistaan