Huippukokki Tomi Björckin ruokakirja Björck & Aasia vie ruokamatkalle Aasian kulinaristisiin helmiin. Kokeile karamellisoidun possun ohjetta.
Kuivaa liha talouspaperilla ja leikkaa kahtia pitkittäin. Kiehauta kaikki haudutusliemen raaka-aineet kattilassa (katso ainekset alta), lisää lihat ja hauduta kattilassa noin 3 tuntia.
Nosta liha pois liemestä ja jäähdytä jääkaapissa. Siivilöi haudutusliemi talteen ja käytä sitä karamellikastikkeen valmistuksessa.
Pilko jäähtynyt possu noin 3 x 3 cm:n paloiksi ja paista öljyssä pannulla kullanruskeaksi tai friteeraa.
Yhdistä liha lämpimään karamelliin (katso ohje alta) ja koristele sipulirouheilla sekä kookoslastuilla. Tarjoa esimerkiksi riisin kanssa.
Kiehauta kaikki haudutusliemen raaka-aineet kattilassa.
Lisää lihat ja hauduta kattilassa noin 3 tuntia.
Valmista karamelli: Kuori ja hienonna inkivääri ja valkosipuli. Pilko myös sitruunaruoho ja chili pienemmiksi ja hienonna kaikki tahnaksi morttelissa.
Lisää palmusokeri ja vesi kattilaan, kiehauta ja anna karamellisoitua kullanruskeaksi. Lisää joukkoon tahna ja haudutusliemi. Kiehauta ja keitä kasaan miedolla lämmöllä, kunnes seos on paksua karamellia.
Tomi Björck on kehitellyt sekä omia aasialaishenkisiä reseptejään että inspiroitunut suoraan pienten kujien street food -fiiliksestä. Aasian ruokakulttuuri on valtavan rikas ja kirjan helpon ja oivaltavan reseptiikan kautta päästään aitojen makujen juurille. Herkullisia reseptejä tukevat houkuttelevat ruokakuvat sekä aidon tunnelmalliset reissukuvat Björckin matkoilta.
Huippukeittiömestari Tomi Björckin ruokakirja Björck & Aasia vie ruokamatkalle Aasian kulinaristisiin helmiin. Tämä kasvisannos on saanut inspiraationsa Filippiineiltä.
Katso reseptiTiedätkö mikä on useasti palkitun ja maailmalla kulttimaineen saavuttaneen Kungfu Girl -viinin salaisuus? Tutustu ja löydä oma Kungfusi Alkoista tai ruokakaupoista ympäri maan.
Lue lisääHuippukokki Tomi Björckin uusin ruokakirja Björck & Aasia vie ruokamatkalle Aasian kulinaristisiin helmiin. Tämä kaunis lohta ja kuhaa sisältävä ceviche on saanut inspiraationsa Filippiineiltä.
Katso reseptiHuippukokki Tomi Björckin viimeisin ruokakirja Björck & Aasia vie ruokamatkalle Aasian kulinaristisiin helmiin. Tämä mausteinen salaatti on saanut inspiraationsa Thaimaasta.
Katso resepti