Carmenin porsasta

Huippukokki Tomi Björckin uusin ruokakirja Björck & Aasia vie ruokamatkalle Aasian kulinaristisiin helmiin. Kokeile karamellisoidun possun ohjetta.
Carmenin porsasta by Tomi Björck
Porsas Porsas Porsas
4 HLÖ
+ 60 MIN
Ainekset:
800 g porsaan niskaa
1 rkl paahdettua sipulirouhetta
1 rkl paahdettua valkosipulirouhetta
½ kookos paahdettuina lastuina (tai 1 dl kookoslastuja)
HAUDUTUSLIEMI
2 l vettä
2 valkosipulinkynttä
1 dl palmusokeria
2 dl valkoviiniä
1 dl ketjap manis -soijakastiketta
1 kanelitanko
2 sitruunaruohoa (voit käyttää myös säilöttyä sitruunaruohoa)
1 dl osterikastiketta
SITRUUNARUOHO- KARAMELLIKASTIKE
1 pieni pala inkivääriä
1 valkosipulinkynsi
1 sitruunaruoho
1 punainen chili
5 dl palmusokeria
1 dl vettä
4 dl lihan haudutuslientä
Valmistusohjeet:
1 Kuivaa liha talouspaperilla ja leikkaa kahtia pitkittäin. Kiehauta kaikki haudutusliemen raaka-aineet kattilassa, lisää lihat ja hauduta kattilassa noin 3 tuntia. Nosta liha pois liemestä ja jäähdytä jääkaapissa. Siivilöi haudutusliemi talteen.
2 Valmista karamelli: Kuori ja hienonna inkivääri ja valkosipuli. Pilko myös sitruunaruoho ja chili pienemmiksi ja hienonna kaikki tahnaksi morttelissa.
3 Lisää palmusokeri ja vesi kattilaan, kiehauta ja anna karamellisoitua kullanruskeaksi. Lisää joukkoon tahna ja haudutusliemi. Kiehauta ja keitä kasaan miedolla lämmöllä, kunnes seos on paksua karamellia.
4 Pilko jäähtynyt possu noin 3 x 3 cm:n paloiksi ja paista öljyssä pannulla kullanruskeaksi tai friteeraa. Yhdistä liha lämpimään karamelliin ja koristele sipulirouheilla sekä kookoslastuilla.
Resepti: Björck & Aasia (Cozy Publishing)

Tomi Björck on kehitellyt sekä omia aasialaishenkisiä reseptejään että inspiroitunut suoraan pienten kujien street food -fiiliksestä. Aasian ruokakulttuuri on valtavan rikas ja kirjan helpon ja oivaltavan reseptiikan kautta päästään aitojen makujen juurille. Herkullisia reseptejä tukevat houkuttelevat ruokakuvat sekä aidon tunnelmalliset reissukuvat Björckin matkoilta.

Tutustu kirjaan Suomalainen.com
Valmistusohjeet:
1 Kuivaa liha talouspaperilla ja leikkaa kahtia pitkittäin. Kiehauta kaikki haudutusliemen raaka-aineet kattilassa, lisää lihat ja hauduta kattilassa noin 3 tuntia. Nosta liha pois liemestä ja jäähdytä jääkaapissa. Siivilöi haudutusliemi talteen.
2 Valmista karamelli: Kuori ja hienonna inkivääri ja valkosipuli. Pilko myös sitruunaruoho ja chili pienemmiksi ja hienonna kaikki tahnaksi morttelissa.
3 Lisää palmusokeri ja vesi kattilaan, kiehauta ja anna karamellisoitua kullanruskeaksi. Lisää joukkoon tahna ja haudutusliemi. Kiehauta ja keitä kasaan miedolla lämmöllä, kunnes seos on paksua karamellia.
4 Pilko jäähtynyt possu noin 3 x 3 cm:n paloiksi ja paista öljyssä pannulla kullanruskeaksi tai friteeraa. Yhdistä liha lämpimään karamelliin ja koristele sipulirouheilla sekä kookoslastuilla.
Resepti: Björck & Aasia (Cozy Publishing)

Tomi Björck on kehitellyt sekä omia aasialaishenkisiä reseptejään että inspiroitunut suoraan pienten kujien street food -fiiliksestä. Aasian ruokakulttuuri on valtavan rikas ja kirjan helpon ja oivaltavan reseptiikan kautta päästään aitojen makujen juurille. Herkullisia reseptejä tukevat houkuttelevat ruokakuvat sekä aidon tunnelmalliset reissukuvat Björckin matkoilta.

Tutustu kirjaan Suomalainen.com
Ainekset:
800 g porsaan niskaa
1 rkl paahdettua sipulirouhetta
1 rkl paahdettua valkosipulirouhetta
½ kookos paahdettuina lastuina (tai 1 dl kookoslastuja)
HAUDUTUSLIEMI
2 l vettä
2 valkosipulinkynttä
1 dl palmusokeria
2 dl valkoviiniä
1 dl ketjap manis -soijakastiketta
1 kanelitanko
2 sitruunaruohoa (voit käyttää myös säilöttyä sitruunaruohoa)
1 dl osterikastiketta
SITRUUNARUOHO- KARAMELLIKASTIKE
1 pieni pala inkivääriä
1 valkosipulinkynsi
1 sitruunaruoho
1 punainen chili
5 dl palmusokeria
1 dl vettä
4 dl lihan haudutuslientä
Lisää muistilistaan
  • Viinisuositus
  • Paahdettu munakoiso ja kookoskastike

    Huippukokki Tomi Björckin uusin ruokakirja Björck & Aasia vie ruokamatkalle Aasian kulinaristisiin helmiin. Tämä kasvisannos on saanut inspiraationsa Filippiineiltä.