Gourmetbagel

Mehevä bagel New York -tyyliin pitää sisällään pinaattipaistosta, uppomunaa ja kinkkua.
Mehevä bagel New York -tyyliin
Porsas Porsas Porsas
2 HLÖ
30-45 MIN
GOURMETBAGEL
1 bagel
2 rkl haudutettua pinaattia
2 viipaletta ilmakuivattua kinkkua
1-2 uppomunaa
3 rkl vaniljavoikastiketta tai valmista hollandaise- tai bearnaisekastiketta (Erik Lallerstedt)
Valmistusaika: 30 minuuttia
HAUDUTETTU PINAATTI
250 g tuoretta pinaattia
2 kevätsipulia
2 valkosipulinkynttä
1-2 rkl öljyä
suolaa, mustapippuria
2 tl balsamicoa
Valmistusaika: 10 minuuttia
VANILJAVOIKASTIKE
2 salottisipulia
1 vaniljatanko
5 dl kuivaa valkoviiniä
2 tl valkoista balsamicoa tai valkoviinietikkaa
200 g voita
ripaus suolaa
ripaus mustapippuria
Valmistusaika: 15 minuuttia
UPPOMUNA
1­2 munaa
1 rkl etikkaa
1 rkl suolaa
1 l vettä
Valmistusaika: 10 minuuttia
Gourmetbagel
1 Valmista ensin haudutettu pinaatti ja vaniljavoikastike. Pidä ne lämpiminä.
2 Valmista sitten uppomuna. Nosta munareikäkauhalla valumaan.
3 Paahda halkaistu bagel. Laita paahdettu leipä lautaselle, lusikoi päälle haudutettua pinaattia, kinkkuviipale ja uppomuna. Valuta kaiken päälle vaniljavoikastiketta.
4 Laita 250 asteiseen uuniin kolmeksi minuutiksi juuri ennen tarjoamista.
Haudutettu pinaatti
1 Hienonna kevätsipulit ja valkosipulinkynnet. Kuumenna öljy ja lisää pannulle sipulisilput, kypsennä pari minuuttia.
2 Lisää pinaatti ja kääntele lehtiä, kunnes ne pehmenevät ja painuvat kokoon. Mausta suolalla, mustapippurilla ja tilkalla basamicoa.
Vaniljavoikastike
1 Silppua sipulit ja pane kattilaan vaniljatangon, viinin ja etikan kanssa. Keitä kunnes liemestä on jäljellä noin desilitra.
2 Lisää voi pieninä kuutioina koko ajan sekoittaen kunnes kastike sakenee. Nosta kattila pois levyltä. Poista vaniljatanko kastikkeesta ja halkaise se. Raaputa siemenet veitsenkärjellä tangosta ja lisää kastikkeeseen. Mausta suolalla ja pippurilla.
3 Vaniljavoikastike on hyvää myös grillatun kalan, hummerin ja äyriäisten kanssa.
Uppomuna
1 Laita kattilaan litran verran vettä sekä 1 rkl etikkaa ja 1 rkl suolaa. Kuumenna vesi kiehumapisteeseen. Riko kananmuna kerrallaan kahvikuppiin ja kaada poreilevaan veteen. Anna kypsyä noin kolme minuuttia. Nosta munareikäkauhalla valumaan.
Gourmetbagel
1 Valmista ensin haudutettu pinaatti ja vaniljavoikastike. Pidä ne lämpiminä.
2 Valmista sitten uppomuna. Nosta munareikäkauhalla valumaan.
3 Paahda halkaistu bagel. Laita paahdettu leipä lautaselle, lusikoi päälle haudutettua pinaattia, kinkkuviipale ja uppomuna. Valuta kaiken päälle vaniljavoikastiketta.
4 Laita 250 asteiseen uuniin kolmeksi minuutiksi juuri ennen tarjoamista.
Haudutettu pinaatti
1 Hienonna kevätsipulit ja valkosipulinkynnet. Kuumenna öljy ja lisää pannulle sipulisilput, kypsennä pari minuuttia.
2 Lisää pinaatti ja kääntele lehtiä, kunnes ne pehmenevät ja painuvat kokoon. Mausta suolalla, mustapippurilla ja tilkalla basamicoa.
Vaniljavoikastike
1 Silppua sipulit ja pane kattilaan vaniljatangon, viinin ja etikan kanssa. Keitä kunnes liemestä on jäljellä noin desilitra.
2 Lisää voi pieninä kuutioina koko ajan sekoittaen kunnes kastike sakenee. Nosta kattila pois levyltä. Poista vaniljatanko kastikkeesta ja halkaise se. Raaputa siemenet veitsenkärjellä tangosta ja lisää kastikkeeseen. Mausta suolalla ja pippurilla.
3 Vaniljavoikastike on hyvää myös grillatun kalan, hummerin ja äyriäisten kanssa.
Uppomuna
1 Laita kattilaan litran verran vettä sekä 1 rkl etikkaa ja 1 rkl suolaa. Kuumenna vesi kiehumapisteeseen. Riko kananmuna kerrallaan kahvikuppiin ja kaada poreilevaan veteen. Anna kypsyä noin kolme minuuttia. Nosta munareikäkauhalla valumaan.
GOURMETBAGEL
1 bagel
2 rkl haudutettua pinaattia
2 viipaletta ilmakuivattua kinkkua
1-2 uppomunaa
3 rkl vaniljavoikastiketta tai valmista hollandaise- tai bearnaisekastiketta (Erik Lallerstedt)
Valmistusaika: 30 minuuttia
HAUDUTETTU PINAATTI
250 g tuoretta pinaattia
2 kevätsipulia
2 valkosipulinkynttä
1-2 rkl öljyä
suolaa, mustapippuria
2 tl balsamicoa
Valmistusaika: 10 minuuttia
VANILJAVOIKASTIKE
2 salottisipulia
1 vaniljatanko
5 dl kuivaa valkoviiniä
2 tl valkoista balsamicoa tai valkoviinietikkaa
200 g voita
ripaus suolaa
ripaus mustapippuria
Valmistusaika: 15 minuuttia
UPPOMUNA
1­2 munaa
1 rkl etikkaa
1 rkl suolaa
1 l vettä
Valmistusaika: 10 minuuttia
Lisää muistilistaan