Makkaravarras kuulostaa arkiselta, mutta laadukkaalla makkaralla siitä saa loihdittua helposti astetta juhlavampaa ruokaa.
Pese ensin kesäkurpitsa ja leikkaa siitä parin sentin paksuisia pyöreitä siivuja ja paloittele jokainen siivu vielä neljään osaan.
Leikkaa myös makkarat mieleisesi kokoisiksi paloiksi ja pyöräytä pekonisuikale joidenkin makkaroiden ympärille.
Ota grillitikut käyttöön (liota ensin puisia tikkuja vedessä, etteivät ne pala grillissä) ja pujota makkaroita, keitettyjä perunoita, kirsikkatomaatteja sekä kesäkurpitsaa vuorotellen tikkuun.
Grillaa vartaisiin huolellisesti kaunis pinta ja laita tarjolle vihersalaatin kanssa.
Keittiömestari Aki Wahlman
Italian Toscanasta tulevat Chianti-punaviinit ovat erinomaisia ruoan kumppaneita erityisesti tomaattipohjaisille ruoille. Lue miksi ja tutustu vinkkeihin.
Lue lisääValmista retkellä trangialla tai kotona grillissä tuoremakkaroiden kaveriksi kaalisalaattia ja sahrami-aiolia. Nauti mausteisen täyteläisen Chill Out Cabernet Sauvignon -punaviinin kanssa.
Katso reseptiHyvin maustettu porsaanliha on loistava raaka-aine grilliin. Kesän grillipossukin kypsennetään kuin joulukinkku; rauhallisesti miedolla lämmöllä.
Katso reseptiNämä hampurilaiset saavat tujauksen lempeää mausteisuutta itse tehdystä paholaisen hillosta.
Katso resepti