Porsaanfile ja papu-pekonisalaatti

Hyvin maustettu porsaanliha on loistava raaka-aine grilliin. Kesän grillipossukin kypsennetään kuin joulukinkku; rauhallisesti miedolla lämmöllä.
Porsaanfile + viinisuositus
Porsas Porsas Porsas
Grilliruoka Grilliruoka Grilliruoka
4 HLÖ
+ 60 MIN
Porsaanfile
500 g porsaan ulkofilettä
1 rkl fariinisokeria
1 rkl chililastuja
1 rkl suolaa
1 rkl karkeaa sinappia
PAPU-PEKONISALAATTI
175 g pekonia tai ylikypsää possun kylkeä
1 punainen chili
100 g herkkusieniä
200 g vihreitä papuja
1/2 dl meiramia, viinisuolaheinää ja kirveliä
1 Poista porsaanfileen pinnasta kalvo ja levitä pinnalle sinappia ja muut mausteet.
2 Grillaa tai paista file nopeasti voissa pannulla ja jatka kypsennystä 100 asteisessa uunissa kunnes fileen sisälämpö on 60 astetta. Anna vetäytyä ennen leikkaamista.
3 Paista papusalaattia varten pekoni rapeaksi ja hienonna veitsellä muruiksi. Sitten suikaloi chilipaprika ja lisää ne pannuun sienien kanssa.
4 Sekoita joukkoon vedessä kiehautetut pavut. Mausta suolalla ja tuoreilla yrteillä.
Resepti Keittiömestari Aki Wahlman
1 Poista porsaanfileen pinnasta kalvo ja levitä pinnalle sinappia ja muut mausteet.
2 Grillaa tai paista file nopeasti voissa pannulla ja jatka kypsennystä 100 asteisessa uunissa kunnes fileen sisälämpö on 60 astetta. Anna vetäytyä ennen leikkaamista.
3 Paista papusalaattia varten pekoni rapeaksi ja hienonna veitsellä muruiksi. Sitten suikaloi chilipaprika ja lisää ne pannuun sienien kanssa.
4 Sekoita joukkoon vedessä kiehautetut pavut. Mausta suolalla ja tuoreilla yrteillä.
Resepti Keittiömestari Aki Wahlman
Porsaanfile
500 g porsaan ulkofilettä
1 rkl fariinisokeria
1 rkl chililastuja
1 rkl suolaa
1 rkl karkeaa sinappia
PAPU-PEKONISALAATTI
175 g pekonia tai ylikypsää possun kylkeä
1 punainen chili
100 g herkkusieniä
200 g vihreitä papuja
1/2 dl meiramia, viinisuolaheinää ja kirveliä
Lisää muistilistaan