Possu-puolukka-lihapullat

Nämä lihapullat saavat makua pehmeästä vuohenjuustosta ja puolukasta. Keskitäyteläisen Malkina-punaviinin sopiva happotasapaino toimii puolukoiden kirpeyden kanssa.
Possulihapullat
Porsas Porsas Porsas
6-8 HLÖ
45-60 MIN
AINESOSAT
700 g sika-nautajauhelihaa
200 g vuohenjuustoa
1 dl puolukoita (tuore tai pakaste)
½ dl pankojauhoja
2 rkl lehtipersiljaa hienonnettuna
1 muna
1 ¼ tl suolaa ja ¼ tl mustapippuria
Paistamiseen:
juoksevaa kasvirasvaa tai voita
Koristeluun:
rucolanversoja ja puolukoita
Valmistusohjeet n. 25-30 kpl:
1 Laita jauheliha kulhoon ja murenna joukkoon vuohenjuusto. Lisää loput ainekset ja vaivaa nopeasti taikinaksi.
2 Muotoile kostutetuin käsin taikinasta samankokoisia pullia.
3 Kuumenna rasva pannulla ja ruskista siinä lihapullat muutamassa erässä.
4 Laita pullat uunivuokaan ja kypsennä loppuun 225-asteisessa uunissa noin 10 minuuttia.
Mari Moilanen, valokuvaaja ja ruokatoimittaja
Resepti ja kuva: Mari Moilanen, valokuvaaja ja ruokatoimittaja

Mari Moilanen on ruoka- ja viinialan monitoimija, reseptinikkari ja ruokakirjailija. Marin kuvamaailmaan ja reseptiikkaan voi tutustua muun muassa Jotain maukasta -blogissa ja joka viikko Ruokatorstai-sivulla Iltalehdessä.

Tutustu Jotain maukasta -blogiin
Valmistusohjeet n. 25-30 kpl:
1 Laita jauheliha kulhoon ja murenna joukkoon vuohenjuusto. Lisää loput ainekset ja vaivaa nopeasti taikinaksi.
2 Muotoile kostutetuin käsin taikinasta samankokoisia pullia.
3 Kuumenna rasva pannulla ja ruskista siinä lihapullat muutamassa erässä.
4 Laita pullat uunivuokaan ja kypsennä loppuun 225-asteisessa uunissa noin 10 minuuttia.
Mari Moilanen, valokuvaaja ja ruokatoimittaja
Resepti ja kuva: Mari Moilanen, valokuvaaja ja ruokatoimittaja

Mari Moilanen on ruoka- ja viinialan monitoimija, reseptinikkari ja ruokakirjailija. Marin kuvamaailmaan ja reseptiikkaan voi tutustua muun muassa Jotain maukasta -blogissa ja joka viikko Ruokatorstai-sivulla Iltalehdessä.

Tutustu Jotain maukasta -blogiin
AINESOSAT
700 g sika-nautajauhelihaa
200 g vuohenjuustoa
1 dl puolukoita (tuore tai pakaste)
½ dl pankojauhoja
2 rkl lehtipersiljaa hienonnettuna
1 muna
1 ¼ tl suolaa ja ¼ tl mustapippuria
Paistamiseen:
juoksevaa kasvirasvaa tai voita
Koristeluun:
rucolanversoja ja puolukoita
Lisää muistilistaan