Possunribsit ja avomaankurkkutsatsiki

Possunribsit ja tsatsiki on todella herkullinen yhdistelmä. Tuunaa perinteinen tsatsiki avomaankurkuilla.
Possunribsit ja avomaankurkkutsatsiki + viinisuositus
Porsas Porsas Porsas
4 HLÖ
+ 60 MIN
AINEKSET
600 g porsaan kylkiluita
2 l mietoa lihalientä
kokonaisia mustapippureita
MAUSTEKASTIKE
1 dl HP-kastiketta
1 dl sweet chili kastiketta
1 rkl Dijon-sinappia
mustapippuria myllystä
TSATSIKI
2 kpl avomaan kurkkua
0,5 tl suolaa
1–2 kynttä valkosipulia
200 g turkkilaista jogurttia
2 tl sitruunan kuorta raastettuna sekä sitruunan mehua
1 rkl rouhittua mustapippuria
1 rkl tuoretta minttua suikaleena
Maustekastike
1 Sekoita kaikki aineet kulhossa sekaisin.
Possuribsit
1 Kuumenna liemi kiehuvaksi ja lisää ribsit joukkoon. Liemen alkaessa uudelleen kiehua, kaavi reikäkauhalla vaahto pois. Anna lihojen kiehua hiljalleen kunnes ovat kypsiä ja liha irtoaa luista (1- 2 tuntia). Kaada liemi pois ja anna ribsien jäähtyä.
2 Nosta ribsit lautaselle ja sivele niihin maustekastiketta.
3 Grillaa grillissä ritilällä tai uunipellillä 220 asteisessa uunissa noin 10- 15 minuuttia herkullisen rapeiksi.
Kurkkutsatsiki
1 Huuhtele kurkku ja raasta se karkeaksi. Siirrä kurkkuraaste siivilään ja ripottele päälle suola.
2 Valuta 15–30 minuuttia ja paina kurkusta lusikan avulla lopuksi ylimääräinen neste pois.
3 Kuori ja silppua valkosipulinkynnet. Sekoita kulhossa kurkkuraaste, valkosipulisilppu ja turkkilainen jogurtti.
4 Mausta sitruunan kuorella ja mehulla, pippurilla sekä mintulla. Anna tsatsikin vetäytyä mielellään muutama tunti jääkaapissa ennen tarjoilua.
Maustekastike
1 Sekoita kaikki aineet kulhossa sekaisin.
Possuribsit
1 Kuumenna liemi kiehuvaksi ja lisää ribsit joukkoon. Liemen alkaessa uudelleen kiehua, kaavi reikäkauhalla vaahto pois. Anna lihojen kiehua hiljalleen kunnes ovat kypsiä ja liha irtoaa luista (1- 2 tuntia). Kaada liemi pois ja anna ribsien jäähtyä.
2 Nosta ribsit lautaselle ja sivele niihin maustekastiketta.
3 Grillaa grillissä ritilällä tai uunipellillä 220 asteisessa uunissa noin 10- 15 minuuttia herkullisen rapeiksi.
Kurkkutsatsiki
1 Huuhtele kurkku ja raasta se karkeaksi. Siirrä kurkkuraaste siivilään ja ripottele päälle suola.
2 Valuta 15–30 minuuttia ja paina kurkusta lusikan avulla lopuksi ylimääräinen neste pois.
3 Kuori ja silppua valkosipulinkynnet. Sekoita kulhossa kurkkuraaste, valkosipulisilppu ja turkkilainen jogurtti.
4 Mausta sitruunan kuorella ja mehulla, pippurilla sekä mintulla. Anna tsatsikin vetäytyä mielellään muutama tunti jääkaapissa ennen tarjoilua.
AINEKSET
600 g porsaan kylkiluita
2 l mietoa lihalientä
kokonaisia mustapippureita
MAUSTEKASTIKE
1 dl HP-kastiketta
1 dl sweet chili kastiketta
1 rkl Dijon-sinappia
mustapippuria myllystä
TSATSIKI
2 kpl avomaan kurkkua
0,5 tl suolaa
1–2 kynttä valkosipulia
200 g turkkilaista jogurttia
2 tl sitruunan kuorta raastettuna sekä sitruunan mehua
1 rkl rouhittua mustapippuria
1 rkl tuoretta minttua suikaleena
Lisää muistilistaan