Pulled Pork BBQ Burger ja kaalisalaatti

Pulled porkin eli nyhtöpossun voi kypsentää hyvissä ajoin etukäteen. Nauti keskitäyteläisen punaviinin kanssa.
Pulled Pork BBQ Burger + viinisuositus
Porsas Porsas Porsas
4 HLÖ
+ 60 MIN
VALMISTUSAIKA: noin 6 tuntia
noin 1 kg possun lapaa tai etuselkää eli kasleria
suolaa
mustapippuria
2 sipulia
2–3 valkosipulinkynttä
BBQ-KASTIKE
2 dl siirappia
1 dl fariinisokeria
2 dl sweet chili -kastiketta
1 dl riisiviinietikkaa
1 dl soijakastiketta
1 rkl tuoretta, raastettua inkivääriä
2–4 valkosipulinkynttä
¼ tl maustepippuria
½ tl piparkakkumaustetta
2 tähtianista suolaa
LISÄKSI
4–6 isoa hampurilaissämpylää
vaaleanpunaista kaalisalaattia
VAALEANPUNAINEN KAALISALAATTI
Annoksia: 6–8
Valmistusaika: 20 minuuttia + maustumisaika
700 g varhaiskaalia
400 g punakaalia
3 (200 g) porkkanaa
1 (200 g) fenkoli
2 uutta sipulia varsineen
1 tl sormisuolaa
KASTIKE
1 sitruunan mehu
1 ½ dl silputtua lehtipersiljaa
1 dl majoneesia
1 ½ dl kreikkalaista jogurttia
2 rkl karkeaa Dijon-sinappia
2 tl mietoa currytahnaa
1 rkl sokeria
suolaa
vastajauhettua mustapippuria
Valmistusohjeet:
1 Hiero liha reilusti suolalla ja pippurilla. Pane liha kannelliseen uunipataan. Kuori ja viipaloi sipuli ja asettele viipaleet pataan lihan ympärille.
2 Sekoita grillikastikkeen ainekset ja lisää kastiketta niin, että se peittää sekä lihan että sipulit. Paista uunissa 110 asteessa 4-5 tuntia.
3 Nosta liha kastikkeesta ja revi se sitten kahdella haarukalla ´riekaleiksi´.
4 Tarjoa ison, paahdetun sämpylän välissä kaalisalaatin kanssa.
Vaaleanpunainen kaalisalaatti
1 Suikaloi kaalit ja raasta porkkanat, fenkoli sekä sipulit. Pane kasvikset kulhoon ja ripottele niille hieman sormisuolaa. Painele raastetta kunnes siitä irtoaa nestettä. Valuta kasvikset.
2 Sekoita kastikeainekset keskenään. Kaada kastike kaaliraasteen joukkoon. Sekoita huolellisesti.
3 Anna kaalisalaatin maustua viileässä parin tunnin ajan.
Resepti

ruokatoimittaja Tiina Rantanen

Valmistusohjeet:
1 Hiero liha reilusti suolalla ja pippurilla. Pane liha kannelliseen uunipataan. Kuori ja viipaloi sipuli ja asettele viipaleet pataan lihan ympärille.
2 Sekoita grillikastikkeen ainekset ja lisää kastiketta niin, että se peittää sekä lihan että sipulit. Paista uunissa 110 asteessa 4-5 tuntia.
3 Nosta liha kastikkeesta ja revi se sitten kahdella haarukalla ´riekaleiksi´.
4 Tarjoa ison, paahdetun sämpylän välissä kaalisalaatin kanssa.
Vaaleanpunainen kaalisalaatti
1 Suikaloi kaalit ja raasta porkkanat, fenkoli sekä sipulit. Pane kasvikset kulhoon ja ripottele niille hieman sormisuolaa. Painele raastetta kunnes siitä irtoaa nestettä. Valuta kasvikset.
2 Sekoita kastikeainekset keskenään. Kaada kastike kaaliraasteen joukkoon. Sekoita huolellisesti.
3 Anna kaalisalaatin maustua viileässä parin tunnin ajan.
Resepti

ruokatoimittaja Tiina Rantanen

VALMISTUSAIKA: noin 6 tuntia
noin 1 kg possun lapaa tai etuselkää eli kasleria
suolaa
mustapippuria
2 sipulia
2–3 valkosipulinkynttä
BBQ-KASTIKE
2 dl siirappia
1 dl fariinisokeria
2 dl sweet chili -kastiketta
1 dl riisiviinietikkaa
1 dl soijakastiketta
1 rkl tuoretta, raastettua inkivääriä
2–4 valkosipulinkynttä
¼ tl maustepippuria
½ tl piparkakkumaustetta
2 tähtianista suolaa
LISÄKSI
4–6 isoa hampurilaissämpylää
vaaleanpunaista kaalisalaattia
VAALEANPUNAINEN KAALISALAATTI
Annoksia: 6–8
Valmistusaika: 20 minuuttia + maustumisaika
700 g varhaiskaalia
400 g punakaalia
3 (200 g) porkkanaa
1 (200 g) fenkoli
2 uutta sipulia varsineen
1 tl sormisuolaa
KASTIKE
1 sitruunan mehu
1 ½ dl silputtua lehtipersiljaa
1 dl majoneesia
1 ½ dl kreikkalaista jogurttia
2 rkl karkeaa Dijon-sinappia
2 tl mietoa currytahnaa
1 rkl sokeria
suolaa
vastajauhettua mustapippuria
Lisää muistilistaan