Rypsiporsaan pikkukinkku viikuna-pankokuorrutteella

Suosi kinkun kanssa keskitäyteläisiä punaviinejä, jotka eivät ole liian tuhteja.
Rypsiporsaan pikkukinkku + viinisuositus
Porsas Porsas Porsas
6-8 HLÖ
+ 60 MIN
1 kpl HK Rypsiporsas® kinkkurulla
100g HK Ohuenohut porsaan kylmäsavupaistia ohuina suikaleina
200g kuivattua viikunaa hienonnettuna
kourallinen hienonnettua lehtipersiljaa
1 kananmuna
2 dl panko-korppujauhoja
100g sulatettua voita
Tähtianiskastike joulukinkulle
100g sulatettua voita
3 dl kasaan keitettyä kinkun keitinlientä
2 tl kokonaisia maustepippureita
1 tähtianis sormenpään kokoinen pala inkivääriä
3 valkosipulin kynttä halkaistuna
½ dl tummaa siirappia
1 rkl maizenaa
1 Ota kinkku huoneenlämpöön 3 tuntia ennen kypsentämisen aloittamista.
2 Poista kinkku pakkauksestaan ja huuhtele se kylmän veden alla. Laita kinkku kattilaan ja työnnä lihamittari kinkun keskelle.
3 Peitä kinkku kylmällä vedellä ja kuumenna kiehuvaksi. Kuori pois pinnalle kertyvä vaahto ja pienennä lämpötilaa niin, että vesi juuri ja juuri kiehuu.
4 Keitä kinkkua kunnes mittari näyttää 72 astetta. Lisää tarvittaessa kattilaan vettä keittämisen aikana. Jäähdytä kinkku liemessään.
5 Nosta jäähtynyt kinkku liemestä ja ala keittää lientä kasaan kastiketta varten. Liemi on sopivan vahvuista, kun sitä on jäljellä n. 1/3.
6 Valmista sillä aikaa kuorrute sekoittamalla kaikki ainekset keskenään.
7 Viipaloi kinkku ja asettele viipaleet uuninkestävään vuokaan tai vadille. Levitä kuorrute viipaleiden päälle ja gratinoi 225 °C uunissa 10-15 min. Tarjoile esimerkiksi tähtianiskastikkeen kera.
Tähtianiskastike joulukinkulle
1 Kiehauta liemi ja nosta kattila liedeltä.
2 Lisää kaikki loput ainekset maizenaa lukuun ottamatta ja peitä kattila kannella.
3 Anna liemen maustua n.15 min ja siivilöi mausteet pois. Kuumenna uudelleen ja suurusta pieneen vesimäärään sekoitetulla maizenalla.
1 Ota kinkku huoneenlämpöön 3 tuntia ennen kypsentämisen aloittamista.
2 Poista kinkku pakkauksestaan ja huuhtele se kylmän veden alla. Laita kinkku kattilaan ja työnnä lihamittari kinkun keskelle.
3 Peitä kinkku kylmällä vedellä ja kuumenna kiehuvaksi. Kuori pois pinnalle kertyvä vaahto ja pienennä lämpötilaa niin, että vesi juuri ja juuri kiehuu.
4 Keitä kinkkua kunnes mittari näyttää 72 astetta. Lisää tarvittaessa kattilaan vettä keittämisen aikana. Jäähdytä kinkku liemessään.
5 Nosta jäähtynyt kinkku liemestä ja ala keittää lientä kasaan kastiketta varten. Liemi on sopivan vahvuista, kun sitä on jäljellä n. 1/3.
6 Valmista sillä aikaa kuorrute sekoittamalla kaikki ainekset keskenään.
7 Viipaloi kinkku ja asettele viipaleet uuninkestävään vuokaan tai vadille. Levitä kuorrute viipaleiden päälle ja gratinoi 225 °C uunissa 10-15 min. Tarjoile esimerkiksi tähtianiskastikkeen kera.
Tähtianiskastike joulukinkulle
1 Kiehauta liemi ja nosta kattila liedeltä.
2 Lisää kaikki loput ainekset maizenaa lukuun ottamatta ja peitä kattila kannella.
3 Anna liemen maustua n.15 min ja siivilöi mausteet pois. Kuumenna uudelleen ja suurusta pieneen vesimäärään sekoitetulla maizenalla.
1 kpl HK Rypsiporsas® kinkkurulla
100g HK Ohuenohut porsaan kylmäsavupaistia ohuina suikaleina
200g kuivattua viikunaa hienonnettuna
kourallinen hienonnettua lehtipersiljaa
1 kananmuna
2 dl panko-korppujauhoja
100g sulatettua voita
Tähtianiskastike joulukinkulle
100g sulatettua voita
3 dl kasaan keitettyä kinkun keitinlientä
2 tl kokonaisia maustepippureita
1 tähtianis sormenpään kokoinen pala inkivääriä
3 valkosipulin kynttä halkaistuna
½ dl tummaa siirappia
1 rkl maizenaa
Lisää muistilistaan