Grillattu aprikoosi-lohi

Kokkaa Nederburg-viinin ja Louise Meruksen matkassa. Helposti marinoituun grilliloheen sopii herkullisesti hedelmäisen pirteä aprikoosisalsa.
Grillattu lohifilee aprikoosisalsalla ja valkoviinisuositus
Rasvainen kala Rasvainen kala Rasvainen kala
4 HLÖ
45-60 MIN
AINEKSET
600 g kirjolohi- tai lohifilettä
MARINADI
2 rkl oliiviöljyä
2 rkl soijakastiketta
2 rkl sitruunanmehua
1 rkl tummaa sokeria
APRIKOOSISALSA
2 aprikooseja (tai nektariineja), kuutioituna
3 kevätsipulia varsineen, ohuina viipaleina
1/2 punainen paprika, kuutioituna
1/2 punainen chili (oman maun mukaan), kuutioituna
1 rkl sitruunaoliiviöljyä (tai oliiviöljyä ja sitruunanmehua)
1/2 rkl soijakastiketta
1 valkosipulikynsi, murskattuna
tuoretta korianteria sitruunanmehua
Valmistusohjeet:
1 Sekoita marinadin ainekset ja laita kalan kanssa pieneen muovipussiin. Sulje pussi tiiviisti ja laita marinoitumaan jääkaappiin pariksi tunniksi.
2 Pienennä ja sekoita aprikoosisalsan ainekset. Anna vetäytyä jääkaapissa.
3 Lämmitä grilli. Ota kalapala pussista ja aseta filee nahkapuoli alaspäin ison alumiinifoliopalan päälle. Nosta folion reunat ylöspäin. Näin kalasta tippuva rasva ei valu grilliin. Grillaa noin 15 minuuttia tai kunnes kala on kypsä. Voit myös kypsentää lohen voidellussa uunivuoassa 180 asteisessa uunissa noin 20-25 minuuttia.
4 Laita aprikoosisalsaa kalan päälle ja koristele korianterilla.
Valmistusohjeet:
1 Sekoita marinadin ainekset ja laita kalan kanssa pieneen muovipussiin. Sulje pussi tiiviisti ja laita marinoitumaan jääkaappiin pariksi tunniksi.
2 Pienennä ja sekoita aprikoosisalsan ainekset. Anna vetäytyä jääkaapissa.
3 Lämmitä grilli. Ota kalapala pussista ja aseta filee nahkapuoli alaspäin ison alumiinifoliopalan päälle. Nosta folion reunat ylöspäin. Näin kalasta tippuva rasva ei valu grilliin. Grillaa noin 15 minuuttia tai kunnes kala on kypsä. Voit myös kypsentää lohen voidellussa uunivuoassa 180 asteisessa uunissa noin 20-25 minuuttia.
4 Laita aprikoosisalsaa kalan päälle ja koristele korianterilla.
AINEKSET
600 g kirjolohi- tai lohifilettä
MARINADI
2 rkl oliiviöljyä
2 rkl soijakastiketta
2 rkl sitruunanmehua
1 rkl tummaa sokeria
APRIKOOSISALSA
2 aprikooseja (tai nektariineja), kuutioituna
3 kevätsipulia varsineen, ohuina viipaleina
1/2 punainen paprika, kuutioituna
1/2 punainen chili (oman maun mukaan), kuutioituna
1 rkl sitruunaoliiviöljyä (tai oliiviöljyä ja sitruunanmehua)
1/2 rkl soijakastiketta
1 valkosipulikynsi, murskattuna
tuoretta korianteria sitruunanmehua
Lisää muistilistaan