Lohi-papaijasalaatti

Huippukokki Tomi Björckin uusin ruokakirja Björck & Aasia vie ruokamatkalle Aasian kulinaristisiin helmiin. Tämä mausteinen salaatti on saanut inspiraationsa Thaimaasta.
Lohi-papaijasalaatti
Rasvainen kala Rasvainen kala Rasvainen kala
4 HLÖ
+ 60 MIN
kala
400 g tuoretta merilohta
2 rkl karkeaa merisuolaa
1 limetin kuori raastettuna
tuoretta korianteria
1 rkl paahdettua sipulia
1 rkl paahdettua riisijauhetta
½ sitruunaruoho ohuina renkaina
NAHM JIM -KASTIKE
1 valkosipulinkynsi
1 korianterinjuuri
½ rkl merisuolaa
1½ punaista chiliä
1½ rkl palmusokeria
1 dl limetin mehua
1½ rkl kalakastiketta
salaatti
100 g neulapapuja 3 cm:n paloina
100 g kirsikkatomaatteja puolitettuina
1 porkkana suikaleina
2 chiliä suikaleina
2 valkosipulinkynttä hienonnettuina
½ punttia korianteria
2 vihreää papaijaa kuorittuna ja raastettuna

Kulttiviini Kungfu Girl Riesling sopii mausteisemmalle aasialaisruoalle raikkaan hapokkuutensa, hedelmäisyynsä ja pienoisen jäännössokerinsa ansiosta.

Valmistusohjeet:
1 Valele kala kauttaaltaan suolalla ja limetinkuorella, anna maustua vähintään 30 minuuttia. Valmista sillä aikaa kastike ja salaatti.
2 Aloita kastikkeesta: Murskaa kuorittu valkosipuli, hyvin puhdistettu korianterinjuuri sekä merisuola ja silputtu chili tahnaksi morttelissa. Lisää palmusokeri. Jauha rosoiseksi, lisää nesteet ja sekoita hyvin.
3 Tee salaatti: Höyrytä neulapavut napakan kypsiksi. Kumoa jääveteen jäähtymään ja valuta. Painele kevyesti talouspaperilla kuivaksi ja sekoita kaikki muu paitsi papaija morttelissa. Laita isoon sekoituskulhoon ja lisää raastettu papaija.
4 Pyyhi kalasta ylimääräinen suola pois. Leikkaa se 1 cm:n kuutioiksi. Lisää kulhoon lohi ja 1 dl nahm jim -kastiketta ja sekoita salaatti varovasti käsin.
5 Koristele yrteillä, paahdetulla sipulilla, riisijauhoilla ja sitruunaruoholla.
Resepti: Björck & Aasia (Cozy Publishing)
Resepti: Björck & Aasia (Cozy Publishing)

Tomi Björck on kehitellyt sekä omia aasialaishenkisiä reseptejään että inspiroitunut suoraan pienten kujien street food -fiiliksestä. Aasian ruokakulttuuri on valtavan rikas ja kirjan helpon ja oivaltavan reseptiikan kautta päästään aitojen makujen juurille. Herkullisia reseptejä tukevat houkuttelevat ruokakuvat sekä aidon tunnelmalliset reissukuvat Björckin matkoilta.

Tutustu kirjaan Suomalainen.com

Kulttiviini Kungfu Girl Riesling sopii mausteisemmalle aasialaisruoalle raikkaan hapokkuutensa, hedelmäisyynsä ja pienoisen jäännössokerinsa ansiosta.

Valmistusohjeet:
1 Valele kala kauttaaltaan suolalla ja limetinkuorella, anna maustua vähintään 30 minuuttia. Valmista sillä aikaa kastike ja salaatti.
2 Aloita kastikkeesta: Murskaa kuorittu valkosipuli, hyvin puhdistettu korianterinjuuri sekä merisuola ja silputtu chili tahnaksi morttelissa. Lisää palmusokeri. Jauha rosoiseksi, lisää nesteet ja sekoita hyvin.
3 Tee salaatti: Höyrytä neulapavut napakan kypsiksi. Kumoa jääveteen jäähtymään ja valuta. Painele kevyesti talouspaperilla kuivaksi ja sekoita kaikki muu paitsi papaija morttelissa. Laita isoon sekoituskulhoon ja lisää raastettu papaija.
4 Pyyhi kalasta ylimääräinen suola pois. Leikkaa se 1 cm:n kuutioiksi. Lisää kulhoon lohi ja 1 dl nahm jim -kastiketta ja sekoita salaatti varovasti käsin.
5 Koristele yrteillä, paahdetulla sipulilla, riisijauhoilla ja sitruunaruoholla.
Resepti: Björck & Aasia (Cozy Publishing)
Resepti: Björck & Aasia (Cozy Publishing)

Tomi Björck on kehitellyt sekä omia aasialaishenkisiä reseptejään että inspiroitunut suoraan pienten kujien street food -fiiliksestä. Aasian ruokakulttuuri on valtavan rikas ja kirjan helpon ja oivaltavan reseptiikan kautta päästään aitojen makujen juurille. Herkullisia reseptejä tukevat houkuttelevat ruokakuvat sekä aidon tunnelmalliset reissukuvat Björckin matkoilta.

Tutustu kirjaan Suomalainen.com
kala
400 g tuoretta merilohta
2 rkl karkeaa merisuolaa
1 limetin kuori raastettuna
tuoretta korianteria
1 rkl paahdettua sipulia
1 rkl paahdettua riisijauhetta
½ sitruunaruoho ohuina renkaina
NAHM JIM -KASTIKE
1 valkosipulinkynsi
1 korianterinjuuri
½ rkl merisuolaa
1½ punaista chiliä
1½ rkl palmusokeria
1 dl limetin mehua
1½ rkl kalakastiketta
salaatti
100 g neulapapuja 3 cm:n paloina
100 g kirsikkatomaatteja puolitettuina
1 porkkana suikaleina
2 chiliä suikaleina
2 valkosipulinkynttä hienonnettuina
½ punttia korianteria
2 vihreää papaijaa kuorittuna ja raastettuna
Lisää muistilistaan
  • Viinisuositus
  • Kahden kalan ceviche

    Huippukokki Tomi Björckin uusin ruokakirja Björck & Aasia vie ruokamatkalle Aasian kulinaristisiin helmiin. Tämä kaunis kala-annos on saanut inspiraationsa Filippiineiltä.