Lohta Cape Malay -tapaan ja avokado-mangosalsa

Grillilohi saa viereensä mausteisen salsan. Eksoottista makumaailmaa tukee aromaattinen valkoviini.
Lohta Cape Malay -tapaan + viinisuositus
Rasvainen kala Rasvainen kala Rasvainen kala
4 HLÖ
45-60 MIN
1 Hienonna chili ja sekoita marinadin ainekset. Kaada seos lohimedaljonkien päälle. Anna kalan marinoitua noin puoli tuntia.
2 Pane jokainen medaljonki oman alumiinifoliopalan päälle ja nosta reunat siten, että kalasta irtoava rasva ei pääse valumaan grilliin. Grillaa kalaa miedolla lämmöllä noin 10 minuuttia. Tarjoa avokado-mangosalsan kanssa.
Avokado-mangosalsa
1 Kuori avokadot ja mango, poista kivet ja paloittele pieniksi kuutioiksi. Purista joukkoon puolikkaan sitruunan mehu ehkäisemään hedelmien tummumista.
2 Silppua sipuli ja korianteri, sekoita avokadon ja mangon joukkoon. Mausta salsa makealla chilikastikkeella. Tarjoile parin tunnin sisällä.
Resepti
Ruokatoimittaja Tiina Rantanen
AINEKSET
4 lohimedaljonkia
MARINADI
1 punainen chili
2 limetin mehu
1 tl sormisuolaa
ripaus mustapippuria
1 tl Tikka-currytahnaa
1 dl oliiviöljyä
AVOKADO-MANGOSALSA
2 syöntikypsää avokadoa
½ sitruunan mehu
1 syöntikypsä mango
1 kevätsipuli tai 1 varhaissipulin varsi
1 dl silputtua, tuoretta korianteria
2 rkl makeaa chilikastiketta
Lisää muistilistaan

Suositukset