Lohta ja rapua paahtoleivällä

Rapukaudesta voi nauttia myös ilman perinteistä rapuillallista. Tämän reseptin avulla valmistuu maukas ja edullinen vaihtoehtoinen rapuherkku!

Lohta ja rapua paahtoleivällä + viinisuositus

4 HLÖ

1 h 0 min

Huom! Valmistusaika on n. 15 minuuttia + lohen maustumisaika.

SaaristolaisleipäSaaristolaisleipä

Maltaisen makea saaristolaisleipä ei tarvitse ylleen kuin sipaisun voita, mutta loistoon se pääsee kalaruokien kumppanina. Valmista keralle esimerkiksi skagenröraa eli katkaraputahnaa tai graavattua siikaa.

Katso resepti
Skagenröra eli katkaraputahna + viinisuositusSkagenröra eli katkaraputahna

Monikäyttöinen skagenröra sopii täydellisesti saaristolaisleivän tai paahtoleivän päälle. Kokeile sitä myös uuniperunoiden tai blinien täytteenä. Nauti raikkaan Laroche-valkoviinin kanssa.

Katso resepti
sinisimpukatMerenelävien ja viinin yhdistäminen

Merenelävät ja viini sopivat täydellisesti yhteen, mutta oikeanlaisen viinin valinta saattaa olla vaikeaa. Useat äyriäiset ja nilviäiset ovat niin maultaan kuin rakenteeltaan hyvin omaleimaisia. Lue lisää ja katso täsmäviinivinkit!

Lue lisää
valkoviinipullo ja lasiViinien klassikot – mitä ovat Cava, Chianti ja Chablis?

Näitä viinimaailman todellisia klassikoita yhdistävät alkukirjaimen lisäksi pitkät perinteet viininviljelyssä sekä panostus laatuun. Lähde viinikirjoittaja Ilkka Sirénin mukana nojatuolimatkalle kolmelle historialliselle viinialueelle.

Lue lisää