Lohta ja rapua paahtoleivällä

Rapukaudesta voi nauttia myös ilman perinteistä rapuillallista. Tämän reseptin avulla valmistuu maukas ja edullinen vaihtoehtoinen rapuherkku!

Lohta ja rapua paahtoleivällä + viinisuositus
logo

4 HLÖ

logo

1 h 0 min

AINEKSET

  • 400-500 g lohifilettä (n. 100 -120 g lohifilettä henkeä kohti)

  • 200 g jokiravun pyrstöjä

  • 4 viipaletta vuokaleipää

  • 1 dl murskattua mustapippuria

  • merisuolaa

  • tammenlehvä-salaattia

  • rucola-salaattia

  • ruohosipulia

  • vähän parmesan-juustoa

  • 0,5 rkl oliiviöljyä

VALMISTUSOHJEET

    1. Poista lohesta kaikki ruodot ja rasvat, jotta saat kauniin punaisen lohipalan.

    2. Mausta lohipala suolalla ja anna maustua noin 1,5 - 2 tuntia.

    3. Tämän jälkeen kääri lohi tiukkaan kelmupakettiin. Laita uuninkestävään astiaan hieman vettä ja lohipaketti siihen.

    4. Nosta lohipaketti 100 asteiseen uuniin ja anna lämmetä n. 5-8 minuuttia. Kuitenkin niin, että lohen sisälämpötila ei ylitä 25 astetta.

    5. Jäähdytä nopeasti.

    6. Poista kelmu ja pyörittele lohi kauttaaltaan pippuriseoksessa ja leikkaa sen jälkeen lohesta haluamasi kokoisia paloja. Asettele lautaselle salaatin lehdet, ruohosipuli, parmesan-juusto ja paahdetut leivät. Lopuksi asettele lohipalaset ja ravut leipien päälle.

Huom! Valmistusaika on n. 15 minuuttia + lohen maustumisaika.

Saaristolaisleipä

Saaristolaisleipä


Maltaisen makea saaristolaisleipä ei tarvitse ylleen kuin sipaisun voita, mutta loistoon se pääsee kalaruokien kumppanina. Valmista keralle esimerkiksi skagenröraa eli katkaraputahnaa tai graavattua siikaa.

Katso resepti »