Lohta ja rapua paahtoleivällä

Rapukaudesta voi nauttia myös ilman perinteistä rapuillallista. Tämän reseptin avulla valmistuu maukas ja edullinen vaihtoehtoinen rapuherkku!
Lohta ja rapua paahtoleivällä + viinisuositus
Rasvainen kala Rasvainen kala Rasvainen kala
4 HLÖ
+ 60 MIN
AINEKSET
400-500 g lohifilettä (n. 100 -120 g lohifilettä henkeä kohti)
200 g jokiravun pyrstöjä
4 viipaletta vuokaleipää
1 dl murskattua mustapippuria
merisuolaa
tammenlehvä-salaattia
rucola-salaattia
ruohosipulia
vähän parmesan-juustoa
0,5 rkl oliiviöljyä
Huom!
Valmistusaika on n. 15 minuuttia + lohen maustumisaika
1 Poista lohesta kaikki ruodot ja rasvat, jotta saat kauniin punaisen lohipalan.
2 Mausta lohipala suolalla ja anna maustua noin 1,5 - 2 tuntia.
3 Tämän jälkeen kääri lohi tiukkaan kelmupakettiin. Laita uuninkestävään astiaan hieman vettä ja lohipaketti siihen.
4 Nosta lohipaketti 100 asteiseen uuniin ja anna lämmetä n. 5-8 minuuttia. Kuitenkin niin, että lohen sisälämpötila ei ylitä 25 astetta.
5 Jäähdytä nopeasti.
6 Poista kelmu ja pyörittele lohi kauttaaltaan pippuriseoksessa ja leikkaa sen jälkeen lohesta haluamasi kokoisia paloja. Asettele lautaselle salaatin lehdet, ruohosipuli, parmesan-juusto ja paahdetut leivät. Lopuksi asettele lohipalaset ja ravut leipien päälle.
1 Poista lohesta kaikki ruodot ja rasvat, jotta saat kauniin punaisen lohipalan.
2 Mausta lohipala suolalla ja anna maustua noin 1,5 - 2 tuntia.
3 Tämän jälkeen kääri lohi tiukkaan kelmupakettiin. Laita uuninkestävään astiaan hieman vettä ja lohipaketti siihen.
4 Nosta lohipaketti 100 asteiseen uuniin ja anna lämmetä n. 5-8 minuuttia. Kuitenkin niin, että lohen sisälämpötila ei ylitä 25 astetta.
5 Jäähdytä nopeasti.
6 Poista kelmu ja pyörittele lohi kauttaaltaan pippuriseoksessa ja leikkaa sen jälkeen lohesta haluamasi kokoisia paloja. Asettele lautaselle salaatin lehdet, ruohosipuli, parmesan-juusto ja paahdetut leivät. Lopuksi asettele lohipalaset ja ravut leipien päälle.
AINEKSET
400-500 g lohifilettä (n. 100 -120 g lohifilettä henkeä kohti)
200 g jokiravun pyrstöjä
4 viipaletta vuokaleipää
1 dl murskattua mustapippuria
merisuolaa
tammenlehvä-salaattia
rucola-salaattia
ruohosipulia
vähän parmesan-juustoa
0,5 rkl oliiviöljyä
Huom!
Valmistusaika on n. 15 minuuttia + lohen maustumisaika
Lisää muistilistaan