Micken kalakeitto

Tämä keitto saa mukavan twistin tomaattiaiolista. Katso kokki Michael Björklundin kalakeitto-ohje ranskalaiselle Laroche Chardonnay L -valkoviinille.
kalakeitto ja laroche viinipullo
Rasvainen kala Rasvainen kala Rasvainen kala
4 HLÖ
30-45 MIN
Kalakeitto
2 kalaliemikuutiota
3 l vettä
500 g perunaa
250 g porkkanaa
250 g palsternakkaa
2 laakerinlehteä
1 rkl maustepippuria
800 g kalafileetä (ahven ja turska)
kourallinen sokeriherneitä
1-2 parsakaalia
1½ dl kermaa
suolaa ja pippuria
yksi nippu tilliä
10-15 katkarapua ”koristeeksi”
Tomaattiaioli
1 kananmunan keltuainen
1 rkl sinappia
1 rkl tomaattipyreeta
2 dl öljyä
1-2 valkosipulin kynttä
Keitto:
1 Kuori ja kuutioi perunat, porkkanat ja palsternakat ja laita ne kiehuvaan veteen, johon on lisätty kalaliemikuutiot. Lisää kaksi laakerinlehteä ja maustepippuria. Anna kiehua niin kauan että juurekset pehmenevät lähes al denteksi.
2 Leikkaa kalafileet isoiksi paloiksi ja lisää kattilaan. Älä keitä kovalla lämmöllä. Lisää myös 1½ dl kermaa ja lopuksi tilli, sokeriherneet ja parsakaalit. Kala kypsyy aika nopeasti, älä anna kiehua liian kauan.
3 Kun keitto on valmis, voit siivilöidä liemen erilleen ja pyöräyttää sen sauvasekoittimella tai blenderillä, jolloin liemeen tulee pieni vaahto. Kaada sen jälkeen liemi takaisin kalan ja juureksien joukkoon.
4 Mausta lopuksi suolalla ja pippurilla. Tarjoile keitto tomaattiaiolin, tillin ja katkarapujen kanssa.
Tomaattiaioli:
1 Sekoita keltuaiset, tomaattipyre ja sinappi hyvin keskenään kierrevatkaimella pyöreäpohjaisessa kulhossa.
2 Lisää öljyä aluksi tipoittain tehokkaasti sekoittaen ja sitten ohuena nauhana niin että aioli sakenee. Lisää hienoksi pilkotut valkosipulit.
Michael Björklund
Resepti: Michael Björklund

Ahvenanmaalainen keittiömestari, kirjailija ja tv-persoona muistetaan erityisesti rakastetusta Strömsö-tv-sarjasta. Micke pyörittää vaimonsa Jennyn kanssa idyllistä Smakbyn ravintolaa ja tislaamoa Ahvenanmaalla Kastelholman linnan kupeessa. Hän on myös juuri avannut BBQ Royale -ravintolan Helsingin Stockmann-tavaratalon yhteyteen. Seuraa Mickeä Facebookissa ja Instagramissa @michaelbjorklundchef sekä Youtubessa: Michael Björklund Chef

Lue lisää Smakbyn-ravintolasta
Keitto:
1 Kuori ja kuutioi perunat, porkkanat ja palsternakat ja laita ne kiehuvaan veteen, johon on lisätty kalaliemikuutiot. Lisää kaksi laakerinlehteä ja maustepippuria. Anna kiehua niin kauan että juurekset pehmenevät lähes al denteksi.
2 Leikkaa kalafileet isoiksi paloiksi ja lisää kattilaan. Älä keitä kovalla lämmöllä. Lisää myös 1½ dl kermaa ja lopuksi tilli, sokeriherneet ja parsakaalit. Kala kypsyy aika nopeasti, älä anna kiehua liian kauan.
3 Kun keitto on valmis, voit siivilöidä liemen erilleen ja pyöräyttää sen sauvasekoittimella tai blenderillä, jolloin liemeen tulee pieni vaahto. Kaada sen jälkeen liemi takaisin kalan ja juureksien joukkoon.
4 Mausta lopuksi suolalla ja pippurilla. Tarjoile keitto tomaattiaiolin, tillin ja katkarapujen kanssa.
Tomaattiaioli:
1 Sekoita keltuaiset, tomaattipyre ja sinappi hyvin keskenään kierrevatkaimella pyöreäpohjaisessa kulhossa.
2 Lisää öljyä aluksi tipoittain tehokkaasti sekoittaen ja sitten ohuena nauhana niin että aioli sakenee. Lisää hienoksi pilkotut valkosipulit.
Michael Björklund
Resepti: Michael Björklund

Ahvenanmaalainen keittiömestari, kirjailija ja tv-persoona muistetaan erityisesti rakastetusta Strömsö-tv-sarjasta. Micke pyörittää vaimonsa Jennyn kanssa idyllistä Smakbyn ravintolaa ja tislaamoa Ahvenanmaalla Kastelholman linnan kupeessa. Hän on myös juuri avannut BBQ Royale -ravintolan Helsingin Stockmann-tavaratalon yhteyteen. Seuraa Mickeä Facebookissa ja Instagramissa @michaelbjorklundchef sekä Youtubessa: Michael Björklund Chef

Lue lisää Smakbyn-ravintolasta
Kalakeitto
2 kalaliemikuutiota
3 l vettä
500 g perunaa
250 g porkkanaa
250 g palsternakkaa
2 laakerinlehteä
1 rkl maustepippuria
800 g kalafileetä (ahven ja turska)
kourallinen sokeriherneitä
1-2 parsakaalia
1½ dl kermaa
suolaa ja pippuria
yksi nippu tilliä
10-15 katkarapua ”koristeeksi”
Tomaattiaioli
1 kananmunan keltuainen
1 rkl sinappia
1 rkl tomaattipyreeta
2 dl öljyä
1-2 valkosipulin kynttä