Nopea uunilohi

"Kalaa pitäisi syödä ainakin kai kerran viikossa vai enemmänkin. Tässä helppo ja nopsa resepti, joka on tosi hyvää! " Katso radio- ja tv-juontaja Annin Hautalan helppo lohiohje Annin Ruokakirjasta.
Anni Hautalan nopea uunilohi + viinisuositus
Rasvainen kala Rasvainen kala Rasvainen kala
30-45 MIN
lohifilee
1 sipuli
1/2 sitruunanmehu
suolaa
1 pss pakastekatkarapuja
1 prk tuorejuustoa
1 prk smetanaa
1 Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen. Aseta lohifilee korkeareunaiseen uunivuokaan.
2 Silppua sipulit. Purista lohen päälle sitruunanmehu ja ripottele sen jälkeen suola.
3 Ripottele sipulisilppu ja jäiset ravut tasaisesti lohen päälle.
4 Tuorejuuston voit valita makusi mukaan, olen itse käyttänyt ruohosipuli- tai sienituorejuustoja. Tai sitten maustat smetanan esimerkiksi sitruunalla, tillillä, suolalla ja pippurilla. Sekoita smatana ja tuorejuusto keskenään ja kuorruta lohi.
5 Paista uunissa 25-40 minuuttia. Meidän perheessä kaikki pitävät mielummin kuivasta kuin mehevästä lohesta, joten meillä paistoaika on pitkä. Tarjoile perunan tai salaatin kanssa.
Resepti: Anni Hautala Annin Ruokakirjan monipuolinen reseptikokoelma sisältää niin perinteisiä kotiruokia, nopeita ja terveellisiä arkiruokia, Annin perheen kestosuosikkiannoksia kuin suussasulavia jälkiruokia ja kakkujakin. Mukana on myös viinisuosituksia ja ihania cocktaileja. (Otava) Tutustu kirjaan
1 Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen. Aseta lohifilee korkeareunaiseen uunivuokaan.
2 Silppua sipulit. Purista lohen päälle sitruunanmehu ja ripottele sen jälkeen suola.
3 Ripottele sipulisilppu ja jäiset ravut tasaisesti lohen päälle.
4 Tuorejuuston voit valita makusi mukaan, olen itse käyttänyt ruohosipuli- tai sienituorejuustoja. Tai sitten maustat smetanan esimerkiksi sitruunalla, tillillä, suolalla ja pippurilla. Sekoita smatana ja tuorejuusto keskenään ja kuorruta lohi.
5 Paista uunissa 25-40 minuuttia. Meidän perheessä kaikki pitävät mielummin kuivasta kuin mehevästä lohesta, joten meillä paistoaika on pitkä. Tarjoile perunan tai salaatin kanssa.
Resepti: Anni Hautala Annin Ruokakirjan monipuolinen reseptikokoelma sisältää niin perinteisiä kotiruokia, nopeita ja terveellisiä arkiruokia, Annin perheen kestosuosikkiannoksia kuin suussasulavia jälkiruokia ja kakkujakin. Mukana on myös viinisuosituksia ja ihania cocktaileja. (Otava) Tutustu kirjaan
lohifilee
1 sipuli
1/2 sitruunanmehu
suolaa
1 pss pakastekatkarapuja
1 prk tuorejuustoa
1 prk smetanaa
Lisää muistilistaan