kirkastettua voita (kuumenna voi kattilassa sulaksi, ota kattila pois liedeltä ja anna heran erottua - käytä siis kirkas osa voista)
Röstiperuna tuo makua ja ilmettä annokseen kala- ja liharuokien lisukkeena. Halutessasi voit lisätä perunaraasteen joukkoon erilaisia juureksia tai sieniä tuomaan vielä lisää aromeja.
1 Raasta ensin perunat ja purista neste esim. keittiöpyyhkeen tai harsokankaan läpi huolellisesti pois.
2 Kuumenna paistinpannu erittäin kuumaksi, lisää kirkastettu voi pannulle sekä sen verran perunaraastetta, että saat paineltua siitä tiiviin, ohuen "letun".
3 Paista kullanruskeaksi ja käännä esim. lautasen avulla, ja paista toinenkin puoli. Mausta lopuksi suolalla ja pippurilla.
4 Paista kala samassa kirkkaassa voissa nahkapuoli alaspäin lähes kypsäksi saakka ja sen jälkeen käännä se ja kypsennä minuutti.
5 Lopuksi suikaloi herneet ja tomaatit ja kuumenna ne nopeasti pannulla.
JuomasuositusTaimenen ja röstiperunan kumppaniksi sopii myös punaviini, joka kannattaa tarjoilla hieman viilennettynä. Valitse viiniksi keskitäyteläinen Drostry-Hof Cape Red.
Röstiperuna tuo makua ja ilmettä annokseen kala- ja liharuokien lisukkeena. Halutessasi voit lisätä perunaraasteen joukkoon erilaisia juureksia tai sieniä tuomaan vielä lisää aromeja.
1 Raasta ensin perunat ja purista neste esim. keittiöpyyhkeen tai harsokankaan läpi huolellisesti pois.
2 Kuumenna paistinpannu erittäin kuumaksi, lisää kirkastettu voi pannulle sekä sen verran perunaraastetta, että saat paineltua siitä tiiviin, ohuen "letun".
3 Paista kullanruskeaksi ja käännä esim. lautasen avulla, ja paista toinenkin puoli. Mausta lopuksi suolalla ja pippurilla.
4 Paista kala samassa kirkkaassa voissa nahkapuoli alaspäin lähes kypsäksi saakka ja sen jälkeen käännä se ja kypsennä minuutti.
5 Lopuksi suikaloi herneet ja tomaatit ja kuumenna ne nopeasti pannulla.
JuomasuositusTaimenen ja röstiperunan kumppaniksi sopii myös punaviini, joka kannattaa tarjoilla hieman viilennettynä. Valitse viiniksi keskitäyteläinen Drostry-Hof Cape Red.
AINEKSET
600 g rautufilettä
4 tomaattia
100g sokerihernettä
400 g kiinteää perunaa
suolaa
pippuria
kirkastettua voita (kuumenna voi kattilassa sulaksi, ota kattila pois liedeltä ja anna heran erottua - käytä siis kirkas osa voista)