Paahdettua taimenta ja röstiperunaa

Kokki Aki Wahlman: ”Röstiperuna on unohdettu klassikko, joka kannattaa ehdottomasti palauttaa takaisin lautaselle! "
Rasvainen kala Rasvainen kala Rasvainen kala
4 HLÖ
15-30 MIN
AINEKSET
600 g rautufilettä
4 tomaattia
100g sokerihernettä
400 g kiinteää perunaa
suolaa
pippuria
kirkastettua voita (kuumenna voi kattilassa sulaksi, ota kattila pois liedeltä ja anna heran erottua - käytä siis kirkas osa voista)

Röstiperuna tuo makua ja ilmettä annokseen kala- ja liharuokien lisukkeena. Halutessasi voit lisätä perunaraasteen joukkoon erilaisia juureksia tai sieniä tuomaan vielä lisää aromeja.

1 Raasta ensin perunat ja purista neste esim. keittiöpyyhkeen tai harsokankaan läpi huolellisesti pois.
2 Kuumenna paistinpannu erittäin kuumaksi, lisää kirkastettu voi pannulle sekä sen verran perunaraastetta, että saat paineltua siitä tiiviin, ohuen "letun".
3 Paista kullanruskeaksi ja käännä esim. lautasen avulla, ja paista toinenkin puoli. Mausta lopuksi suolalla ja pippurilla.
4 Paista kala samassa kirkkaassa voissa nahkapuoli alaspäin lähes kypsäksi saakka ja sen jälkeen käännä se ja kypsennä minuutti.
5 Lopuksi suikaloi herneet ja tomaatit ja kuumenna ne nopeasti pannulla.
Juomasuositus Taimenen ja röstiperunan kumppaniksi sopii myös punaviini, joka kannattaa tarjoilla hieman viilennettynä. Valitse viiniksi keskitäyteläinen Drostry-Hof Cape Red.

Röstiperuna tuo makua ja ilmettä annokseen kala- ja liharuokien lisukkeena. Halutessasi voit lisätä perunaraasteen joukkoon erilaisia juureksia tai sieniä tuomaan vielä lisää aromeja.

1 Raasta ensin perunat ja purista neste esim. keittiöpyyhkeen tai harsokankaan läpi huolellisesti pois.
2 Kuumenna paistinpannu erittäin kuumaksi, lisää kirkastettu voi pannulle sekä sen verran perunaraastetta, että saat paineltua siitä tiiviin, ohuen "letun".
3 Paista kullanruskeaksi ja käännä esim. lautasen avulla, ja paista toinenkin puoli. Mausta lopuksi suolalla ja pippurilla.
4 Paista kala samassa kirkkaassa voissa nahkapuoli alaspäin lähes kypsäksi saakka ja sen jälkeen käännä se ja kypsennä minuutti.
5 Lopuksi suikaloi herneet ja tomaatit ja kuumenna ne nopeasti pannulla.
Juomasuositus Taimenen ja röstiperunan kumppaniksi sopii myös punaviini, joka kannattaa tarjoilla hieman viilennettynä. Valitse viiniksi keskitäyteläinen Drostry-Hof Cape Red.
AINEKSET
600 g rautufilettä
4 tomaattia
100g sokerihernettä
400 g kiinteää perunaa
suolaa
pippuria
kirkastettua voita (kuumenna voi kattilassa sulaksi, ota kattila pois liedeltä ja anna heran erottua - käytä siis kirkas osa voista)
Lisää muistilistaan