Savulohta, sriracha-majoneesia ja pikkelöityä kurkkua

Kokoa loppuvuoden juhliin ryhdikkään Pongracz-roseekuohuviinin makumaailmaan sopiva lämminsavulohesta, saaristolaisleivästä ja hedelmistä koottu napostelutarjotin. Tee itse pikapikkelöidyt kurkut ja viimeistele pikantilla sriracha-majoneesillä.
Savulohta
Rasvainen kala Rasvainen kala Rasvainen kala
4 HLÖ
Ainekset:
saaristolaisleipää siivuina
(voita, margariinia tai tuorejuustoa)
lämminsavulohta
valmista sriracha-majoneesia
pikapikkelöityjä kurkkuja (ks erillinen ohje)
tuoretta tilliä
erilaisia hedelmiä kuten päärynää ja persimonia
Pikapikkelöidyt kurkut:
puolikas kurkku
2 rkl vettä
2 rkl valkoviinietikkaa
1 rkl sokeria
½ tl suolaa
½ punainen mieto chili pieneksi silputtuna
1 rkl tilliä silputtuna
Valmistusohjeet:
1 Valmista ensin pikkelöidyt kurkut (ks alempaa) ja siirrä tekeytymään noin 10 minuutiksi.
2 Voitele saaristolaisleivät voilla, margariinilla tai tuorejuustolla. Lusikoi leipien päälle palat lämminsavulohta.
3 Asettele jokaisen leivän päälle muutama siivu pikkelöityjä kurkkuja.
4 Juuri ennen tarjoilua lisää päälle vielä muutama pisara sriracha-majoneesia sekä tuoretta tilliä. Nauti ryhdikkään roseekuohuviini Pongracz Rosén kanssa.
Pikapikkelöidyt kurkut
1 Siivuta kurkku mandoliinilla ohuiksi siivuiksi. (Jos et omista mandoliinia, siivuta kurkku veitsellä mahdollisimman ohuelti ja anna tekeytyä etikkaliemessä hieman pidempään.)
2 Sekoita kurkut kulhossa muiden raaka-aineiden kanssa ja jätä tekeytymään noin 10 minuutiksi.
Viola Virtamo
Resepti ja kuva: Viola Virtamo

Ruokakirjailija, valokuvaaja ja graafinen suunnittelija Viola Virtamo on julkaissut usean reseptikirjan, uusimpana Nordic Winter Cookbook – Talven makuja juhlaan ja arkeen. Ruoka on Violan suuri intohimo ja hän onkin kuvannut ja taittanut kymmeniä ruokakirjoja uransa aikana. Seuraa Violaa Instagramissa @violaminerva

Valmistusohjeet:
1 Valmista ensin pikkelöidyt kurkut (ks alempaa) ja siirrä tekeytymään noin 10 minuutiksi.
2 Voitele saaristolaisleivät voilla, margariinilla tai tuorejuustolla. Lusikoi leipien päälle palat lämminsavulohta.
3 Asettele jokaisen leivän päälle muutama siivu pikkelöityjä kurkkuja.
4 Juuri ennen tarjoilua lisää päälle vielä muutama pisara sriracha-majoneesia sekä tuoretta tilliä. Nauti ryhdikkään roseekuohuviini Pongracz Rosén kanssa.
Pikapikkelöidyt kurkut
1 Siivuta kurkku mandoliinilla ohuiksi siivuiksi. (Jos et omista mandoliinia, siivuta kurkku veitsellä mahdollisimman ohuelti ja anna tekeytyä etikkaliemessä hieman pidempään.)
2 Sekoita kurkut kulhossa muiden raaka-aineiden kanssa ja jätä tekeytymään noin 10 minuutiksi.
Viola Virtamo
Resepti ja kuva: Viola Virtamo

Ruokakirjailija, valokuvaaja ja graafinen suunnittelija Viola Virtamo on julkaissut usean reseptikirjan, uusimpana Nordic Winter Cookbook – Talven makuja juhlaan ja arkeen. Ruoka on Violan suuri intohimo ja hän onkin kuvannut ja taittanut kymmeniä ruokakirjoja uransa aikana. Seuraa Violaa Instagramissa @violaminerva

Ainekset:
saaristolaisleipää siivuina
(voita, margariinia tai tuorejuustoa)
lämminsavulohta
valmista sriracha-majoneesia
pikapikkelöityjä kurkkuja (ks erillinen ohje)
tuoretta tilliä
erilaisia hedelmiä kuten päärynää ja persimonia
Pikapikkelöidyt kurkut:
puolikas kurkku
2 rkl vettä
2 rkl valkoviinietikkaa
1 rkl sokeria
½ tl suolaa
½ punainen mieto chili pieneksi silputtuna
1 rkl tilliä silputtuna