Siikaa sisilialaiseen tapaan

Yrteillä ja valkosipulilla marinoidut siiat saavat kaverikseen monipuolisen Riesling-viinin.
Rasvainen kala Rasvainen kala Rasvainen kala
6-8 HLÖ
30-45 MIN
AINEKSET
4 annoskokoista siikaa
Marinadi
4 valkosipulinkynttä
1 sitruunan mehu
1 dl oliiviöljyä
4 laakerinlehteä
1 tl rouhittua pippuria
suolaa
ripaus mustapippuria
4 oksaa rosmariinia
Lisäksi
5–6 tomaattia (kilo keitettyjä uusia perunoita)
4–5 oksaa rosmariinia
½ sitruuna
1 Suomusta ja perkaa kalat. Huuhdo ne hyvin ja valuta.
2 Murskaa valkosipulin kynnet, sekoita ne sitruunamehuun ja ½ desilitraan öljyä. Murskaa laakerinlehdet ja pippurit keskenään ja sekoita marinadiin.
3 Lusikoi marinadi kalojen päälle ja anna maustua parin tunnin ajan jääkaapissa. Käännä kalat maustumisen aikana. Laita jokaisen kalan avattuun vatsaan oksa rosmariinia.
4 Pane uunipannulle leivinpaperi. Viipaloi tomaatit (ja halutessasi keitetyt perunat), levitä viipaleet uunipannulle rosmariinioksien kanssa. Ota kalat liemestä ja pane kasvispedille. Mausta kalat suolalla ja pippurilla, valuta kaloille hieman marinadia mausteeksi. Leikkaa sitruuna viipaleiksi ja asettele viipaleet kalojen väliin.
5 Kypsennä kala 200-asteisessa uunissa 25–30 minuuttia.
Resepti ja kuva Lauantaina lautasella -kirja, ruokatoimittaja Tiina Rantanen / valokuvaaja Timo Viljakainen
1 Suomusta ja perkaa kalat. Huuhdo ne hyvin ja valuta.
2 Murskaa valkosipulin kynnet, sekoita ne sitruunamehuun ja ½ desilitraan öljyä. Murskaa laakerinlehdet ja pippurit keskenään ja sekoita marinadiin.
3 Lusikoi marinadi kalojen päälle ja anna maustua parin tunnin ajan jääkaapissa. Käännä kalat maustumisen aikana. Laita jokaisen kalan avattuun vatsaan oksa rosmariinia.
4 Pane uunipannulle leivinpaperi. Viipaloi tomaatit (ja halutessasi keitetyt perunat), levitä viipaleet uunipannulle rosmariinioksien kanssa. Ota kalat liemestä ja pane kasvispedille. Mausta kalat suolalla ja pippurilla, valuta kaloille hieman marinadia mausteeksi. Leikkaa sitruuna viipaleiksi ja asettele viipaleet kalojen väliin.
5 Kypsennä kala 200-asteisessa uunissa 25–30 minuuttia.
Resepti ja kuva Lauantaina lautasella -kirja, ruokatoimittaja Tiina Rantanen / valokuvaaja Timo Viljakainen
AINEKSET
4 annoskokoista siikaa
Marinadi
4 valkosipulinkynttä
1 sitruunan mehu
1 dl oliiviöljyä
4 laakerinlehteä
1 tl rouhittua pippuria
suolaa
ripaus mustapippuria
4 oksaa rosmariinia
Lisäksi
5–6 tomaattia (kilo keitettyjä uusia perunoita)
4–5 oksaa rosmariinia
½ sitruuna
Lisää muistilistaan