Skandinaavisia kalavoileipiä

Kokoa voileipien päälle kalatäytteitä ja nauti mineraalisen valkoviinin tai kuivan kuohuviinin kera.
Skandinaavisia kalavoileipiä
Rasvainen kala Rasvainen kala Rasvainen kala
Vähärasvainen kala Vähärasvainen kala Vähärasvainen kala
+ 60 MIN
SIIKAPIIRAKAT
Valmistusaika: 15 minuuttia
10-12 cocktailkokoista karjalanpiirakkaa
125 g piparjuurituorejuustoa
200 g mustikkagraavattua siikaa
KORISTEEKSI
tilliä tai viinisuolaheinää
MUSTIKKAGRAAVATTU SIIKA
Valmistusaika: 15 minuuttia
Annoksia: 10
2 suomustettua siikafileetä
2-3 rkl merisuolaa
1 rkl sokeria
rouhittua valkopippuria
4 rkl mustikkamurskaa
LOHINÄKKÄRIT
Valmistusaika: 15 minuuttia
Annoksia: 5-6
5-6 palaa näkkileipää tai hapankorppua
voita
150 g kylmäsavulohta
1 dl balsamipunajuuria
KORISTEEKSI
timjamia
BALSAMIPUNAJUURET
Valmistusaika: noin tunti
Annoksia: 10
5-6 punajuurta
vettä
LISÄKSI
2 rkl voita
1-2 rkl tummaa balsamikastiketta
1 tl sormisuolaa
ripaus mustapippuria
1 rkl silputtua, tuoretta timjamia
SIIKAPIIRAKAT
1 Voitele vastapaistetut, mutta jäähtyneet cocktailpiirakat tuorejuustolla.
2 Pane jokaiselle piirakalle siivu tai kaksi mustikkagraavattua siikaa. Koristele tillillä tai viinisuolaheinällä.
MUSTIKKAGRAAVATTU SIIKA
1 Pyöräytä muutama kierros valkopippuria siikafileille. Sekoita suola ja sokeri, ripottele seos siikafileiden sisäpinnalle.
2 Levitä murskatut mustikat kalojen päälle. Pane fileet vastakkain ja anna suolautua jääkaapissa vuorokauden ajan. Pyyhi pois ylimääräinen suola ja marjat.
3 Leikkaa kalasta ohuita siivuja aloittaen fileen häntäpäästä.
LOHINÄKKÄRIT
1 Voitele näkkileivät ohuesti voilla. Pane jokaiselle leivälle siivu kylmäsavulohta kauniisti taiteltuna.
2 Lusikoi päälle ruokalusikallisen verran punajuurikuutioita. Koristele timjamilla.
BALSAMIPUNAJUURET VOILEIPIEN LISUKKEKSI
1 Keitä punajuuret kypsäksi kiehuvassa vedessä. Pane kypsät punajuuret kylmään veteen ja kuori ne heti. Kuori irtoaa silloin helposti. Leikkaa punajuuret pieniksi kuutioiksi.
2 Sulata voi paistinpannulla ja paista punajuuria siinä muutama minuutti. Mausta punajuuret tummalla balsamikastikkeella, suolalla, pippurilla ja tuoreella timjamilla.
3 Asettele punajuuren paloja kauniisti kalavoileipien päälle.
Resepti

ruokatoimittaja Tiina Rantanen

SIIKAPIIRAKAT
1 Voitele vastapaistetut, mutta jäähtyneet cocktailpiirakat tuorejuustolla.
2 Pane jokaiselle piirakalle siivu tai kaksi mustikkagraavattua siikaa. Koristele tillillä tai viinisuolaheinällä.
MUSTIKKAGRAAVATTU SIIKA
1 Pyöräytä muutama kierros valkopippuria siikafileille. Sekoita suola ja sokeri, ripottele seos siikafileiden sisäpinnalle.
2 Levitä murskatut mustikat kalojen päälle. Pane fileet vastakkain ja anna suolautua jääkaapissa vuorokauden ajan. Pyyhi pois ylimääräinen suola ja marjat.
3 Leikkaa kalasta ohuita siivuja aloittaen fileen häntäpäästä.
LOHINÄKKÄRIT
1 Voitele näkkileivät ohuesti voilla. Pane jokaiselle leivälle siivu kylmäsavulohta kauniisti taiteltuna.
2 Lusikoi päälle ruokalusikallisen verran punajuurikuutioita. Koristele timjamilla.
BALSAMIPUNAJUURET VOILEIPIEN LISUKKEKSI
1 Keitä punajuuret kypsäksi kiehuvassa vedessä. Pane kypsät punajuuret kylmään veteen ja kuori ne heti. Kuori irtoaa silloin helposti. Leikkaa punajuuret pieniksi kuutioiksi.
2 Sulata voi paistinpannulla ja paista punajuuria siinä muutama minuutti. Mausta punajuuret tummalla balsamikastikkeella, suolalla, pippurilla ja tuoreella timjamilla.
3 Asettele punajuuren paloja kauniisti kalavoileipien päälle.
Resepti

ruokatoimittaja Tiina Rantanen

SIIKAPIIRAKAT
Valmistusaika: 15 minuuttia
10-12 cocktailkokoista karjalanpiirakkaa
125 g piparjuurituorejuustoa
200 g mustikkagraavattua siikaa
KORISTEEKSI
tilliä tai viinisuolaheinää
MUSTIKKAGRAAVATTU SIIKA
Valmistusaika: 15 minuuttia
Annoksia: 10
2 suomustettua siikafileetä
2-3 rkl merisuolaa
1 rkl sokeria
rouhittua valkopippuria
4 rkl mustikkamurskaa
LOHINÄKKÄRIT
Valmistusaika: 15 minuuttia
Annoksia: 5-6
5-6 palaa näkkileipää tai hapankorppua
voita
150 g kylmäsavulohta
1 dl balsamipunajuuria
KORISTEEKSI
timjamia
BALSAMIPUNAJUURET
Valmistusaika: noin tunti
Annoksia: 10
5-6 punajuurta
vettä
LISÄKSI
2 rkl voita
1-2 rkl tummaa balsamikastiketta
1 tl sormisuolaa
ripaus mustapippuria
1 rkl silputtua, tuoretta timjamia
Lisää muistilistaan