Skandinaavisia kalavoileipiä

Kokoa voileipien päälle kalatäytteitä ja nauti mineraalisen valkoviinin tai kuivan kuohuviinin kera.
Skandinaavisia kalavoileipiä
Rasvainen kala Rasvainen kala Rasvainen kala
Vähärasvainen kala Vähärasvainen kala Vähärasvainen kala
+ 60 MIN
SIIKAPIIRAKAT
10-12 cocktailkokoista karjalanpiirakkaa
125 g piparjuurituorejuustoa
200 g mustikkagraavattua siikaa (ks ohje alempaa)
KORISTEEKSI
tilliä tai viinisuolaheinää
MUSTIKKAGRAAVATTU SIIKA
2 suomustettua siikafileetä
2-3 rkl merisuolaa
1 rkl sokeria
rouhittua valkopippuria
4 rkl murskattuja tuoreita tai pakastemustikoita
LOHINÄKKÄRIT
5-6 palaa näkkileipää tai hapankorppua
voita
150 g kylmäsavulohta
1 dl balsamipunajuuria
KORISTEEKSI
timjamia
BALSAMIPUNAJUURET
5-6 punajuurta
vettä
LISÄKSI
2 rkl voita
1-2 rkl tummaa balsamikastiketta
1 tl sormisuolaa
ripaus mustapippuria
1 rkl silputtua, tuoretta timjamia
COCKTAILPIIRAKAT MUSTIKKAGRAAVATULLA SIIALLA
1 Graavaa siikafileet: Pyöräytä muutama kierros valkopippuria siikafileille. Sekoita suola ja sokeri, ripottele seos siikafileiden sisäpinnalle.
2 Levitä murskatut mustikat kalojen päälle. Pane fileet vastakkain ja anna suolautua jääkaapissa vuorokauden ajan. Pyyhi pois ylimääräinen suola ja marjat. Leikkaa kalasta ohuita siivuja aloittaen fileen häntäpäästä.
3 Voitele vastapaistetut, mutta jäähtyneet cocktailpiirakat tuorejuustolla.
4 Pane jokaiselle piirakalle siivu tai kaksi mustikkagraavattua siikaa. Koristele tillillä tai viinisuolaheinällä.
LOHINÄKKÄRIT BALSAMIPUNAJUURILLA
1 Valmista ensin punajuuret: Keitä punajuuret kypsäksi kiehuvassa vedessä. Pane kypsät punajuuret kylmään veteen ja kuori ne heti. Kuori irtoaa silloin helposti. Leikkaa punajuuret pieniksi kuutioiksi.
2 Sulata voi paistinpannulla ja paista punajuuria siinä muutama minuutti. Mausta tummalla balsamikastikkeella, suolalla, pippurilla ja tuoreella timjamilla.
3 Voitele näkkileivät ohuesti voilla. Pane jokaiselle leivälle siivu kylmäsavulohta kauniisti taiteltuna.
4 Lusikoi päälle ruokalusikallisen verran punajuurikuutioita. Koristele timjamilla.
Resepti

ruokatoimittaja Tiina Rantanen

COCKTAILPIIRAKAT MUSTIKKAGRAAVATULLA SIIALLA
1 Graavaa siikafileet: Pyöräytä muutama kierros valkopippuria siikafileille. Sekoita suola ja sokeri, ripottele seos siikafileiden sisäpinnalle.
2 Levitä murskatut mustikat kalojen päälle. Pane fileet vastakkain ja anna suolautua jääkaapissa vuorokauden ajan. Pyyhi pois ylimääräinen suola ja marjat. Leikkaa kalasta ohuita siivuja aloittaen fileen häntäpäästä.
3 Voitele vastapaistetut, mutta jäähtyneet cocktailpiirakat tuorejuustolla.
4 Pane jokaiselle piirakalle siivu tai kaksi mustikkagraavattua siikaa. Koristele tillillä tai viinisuolaheinällä.
LOHINÄKKÄRIT BALSAMIPUNAJUURILLA
1 Valmista ensin punajuuret: Keitä punajuuret kypsäksi kiehuvassa vedessä. Pane kypsät punajuuret kylmään veteen ja kuori ne heti. Kuori irtoaa silloin helposti. Leikkaa punajuuret pieniksi kuutioiksi.
2 Sulata voi paistinpannulla ja paista punajuuria siinä muutama minuutti. Mausta tummalla balsamikastikkeella, suolalla, pippurilla ja tuoreella timjamilla.
3 Voitele näkkileivät ohuesti voilla. Pane jokaiselle leivälle siivu kylmäsavulohta kauniisti taiteltuna.
4 Lusikoi päälle ruokalusikallisen verran punajuurikuutioita. Koristele timjamilla.
Resepti

ruokatoimittaja Tiina Rantanen

SIIKAPIIRAKAT
10-12 cocktailkokoista karjalanpiirakkaa
125 g piparjuurituorejuustoa
200 g mustikkagraavattua siikaa (ks ohje alempaa)
KORISTEEKSI
tilliä tai viinisuolaheinää
MUSTIKKAGRAAVATTU SIIKA
2 suomustettua siikafileetä
2-3 rkl merisuolaa
1 rkl sokeria
rouhittua valkopippuria
4 rkl murskattuja tuoreita tai pakastemustikoita
LOHINÄKKÄRIT
5-6 palaa näkkileipää tai hapankorppua
voita
150 g kylmäsavulohta
1 dl balsamipunajuuria
KORISTEEKSI
timjamia
BALSAMIPUNAJUURET
5-6 punajuurta
vettä
LISÄKSI
2 rkl voita
1-2 rkl tummaa balsamikastiketta
1 tl sormisuolaa
ripaus mustapippuria
1 rkl silputtua, tuoretta timjamia
Lisää muistilistaan