Kokoa voileipien päälle kalatäytteitä ja nauti mineraalisen valkoviinin tai kuivan kuohuviinin kera.
1 h 0 min
Voitele vastapaistetut, mutta jäähtyneet cocktailpiirakat tuorejuustolla.
Pane jokaiselle piirakalle siivu tai kaksi mustikkagraavattua siikaa.
Koristele tillillä tai viinisuolaheinällä.
Graavaa siikafileet: Pyöräytä muutama kierros valkopippuria siikafileille. Sekoita suola ja sokeri, ripottele seos siikafileiden sisäpinnalle.
Levitä murskatut mustikat kalojen päälle. Pane fileet vastakkain ja anna suolautua jääkaapissa vuorokauden ajan. Pyyhi pois ylimääräinen suola ja marjat. Leikkaa kalasta ohuita siivuja aloittaen fileen häntäpäästä.
Voitele näkkileivät ohuesti voilla. Pane jokaiselle leivälle siivu kylmäsavulohta kauniisti taiteltuna.
Lusikoi päälle ruokalusikallisen verran punajuurikuutioita. Koristele timjamilla.
Keitä punajuuret kypsäksi kiehuvassa vedessä. Pane kypsät punajuuret kylmään veteen ja kuori ne heti. Kuori irtoaa silloin helposti. Leikkaa punajuuret pieniksi kuutioiksi.
Sulata voi paistinpannulla ja paista punajuuria siinä muutama minuutti.
Mausta tummalla balsamikastikkeella, suolalla, pippurilla ja tuoreella timjamilla.
Ruokatoimittaja Tiina Rantanen
Raikasta perinteinen Bellini pienellä Mimosa twistillä. Katso helppo ohje ja ihastu!
Katso reseptiKuohuviinipulloa ei enää avata vain uuden vuoden tai vapun kunniaksi, vaan lasillisella kuplivaa voi piristää arkipäivää tai viikonlopun alkua. Poimi vinkit kuohuviinin ja ruoan yhdistämiseen.
Lue lisääTämä leipä vie kielen mennessään, suolaisen kirpeän makeaa ja todella koukuttavaa! Katso radio- ja tv-juontaja Anni Hautalan resepti Annin ruokakirjasta.
Katso resepti