Sokerisuolattua lohta à la Pekka Terävä

"Raikkaan mineraaliset, ranskalaiset Larochet ovat suosikkiviinejäni kalaruokien kanssa." Tutustu keittömestari Pekka Terävän reseptiin.
Sokerisuolattua lohta à la Pekka Terävä
Rasvainen kala Rasvainen kala Rasvainen kala
+ 60 MIN
AINEKSET
100 g lohta
50 g sokeria
50 g suolaa
1 dl kermaa
1 tl piparjuurta
1 nuppu kukkakaalia
MAJONEESI
1 puntti tilliä
1 kpl keltuainen
Dijon sinappia
suolaa
1 dl rypsiöljyä
1 Laita lohenseläke sokeri-suola seokseen ja anna seistä 6 tuntia jääkaapissa. Poista suola-sokeri talouspaperilla ja leikkaa kalasta ohuita siivuja. Säästä nahka.
2 Raasta piparjuuri kerman joukkoon ja vatkaa kerma vaahdoksi, mausta suolalla.
3 Leikkaa kukkakaalin nupusta ohuita siivuja ja mausta suolalla.
Valmista majoneesi
1 Ryöppää tilli nopeasti ja laita jäiden joukkoon jäähtymään. Aja tehosekoittimessa tilli hienoksi. Lisää joukkoon keltuainen, sinappi ja suola. Aja kaikki tasaiseksi, lisää öljy ohuena nauhana. Tarkista maku.
Tarjoilu
1 Kokoa annos lautaselle ja käytä mielikuvitustasi asettelussa ja koristelussa. Tarjoile.
Vinkki! Voit hyödyntää myös lohen nahan Putsaa lohen nahka huolellisesti ja kuivaa suolan kanssa 6 tuntia. Pyyhi suola pois ja laita nahka kuivumaan 70 asteiseen uuniin noin 10 tunniksi. Saat nahkasta rapean herkullisen lisukkeen annokseen.
Keittiömestari Pekka Terävä, OLO ja EMO ravintolat.
Resepti Keittiömestari Pekka Terävä, OLO ja EMO ravintolat.
1 Laita lohenseläke sokeri-suola seokseen ja anna seistä 6 tuntia jääkaapissa. Poista suola-sokeri talouspaperilla ja leikkaa kalasta ohuita siivuja. Säästä nahka.
2 Raasta piparjuuri kerman joukkoon ja vatkaa kerma vaahdoksi, mausta suolalla.
3 Leikkaa kukkakaalin nupusta ohuita siivuja ja mausta suolalla.
Valmista majoneesi
1 Ryöppää tilli nopeasti ja laita jäiden joukkoon jäähtymään. Aja tehosekoittimessa tilli hienoksi. Lisää joukkoon keltuainen, sinappi ja suola. Aja kaikki tasaiseksi, lisää öljy ohuena nauhana. Tarkista maku.
Tarjoilu
1 Kokoa annos lautaselle ja käytä mielikuvitustasi asettelussa ja koristelussa. Tarjoile.
Vinkki! Voit hyödyntää myös lohen nahan Putsaa lohen nahka huolellisesti ja kuivaa suolan kanssa 6 tuntia. Pyyhi suola pois ja laita nahka kuivumaan 70 asteiseen uuniin noin 10 tunniksi. Saat nahkasta rapean herkullisen lisukkeen annokseen.
Keittiömestari Pekka Terävä, OLO ja EMO ravintolat.
Resepti Keittiömestari Pekka Terävä, OLO ja EMO ravintolat.
AINEKSET
100 g lohta
50 g sokeria
50 g suolaa
1 dl kermaa
1 tl piparjuurta
1 nuppu kukkakaalia
MAJONEESI
1 puntti tilliä
1 kpl keltuainen
Dijon sinappia
suolaa
1 dl rypsiöljyä
Lisää muistilistaan