1 Laita lohenseläke sokeri-suola seokseen ja anna seistä 6 tuntia jääkaapissa. Poista suola-sokeri talouspaperilla ja leikkaa kalasta ohuita siivuja. Säästä nahka.
2 Raasta piparjuuri kerman joukkoon ja vatkaa kerma vaahdoksi, mausta suolalla.
3 Leikkaa kukkakaalin nupusta ohuita siivuja ja mausta suolalla.
Valmista majoneesi
1 Ryöppää tilli nopeasti ja laita jäiden joukkoon jäähtymään. Aja tehosekoittimessa tilli hienoksi. Lisää joukkoon keltuainen, sinappi ja suola. Aja kaikki tasaiseksi, lisää öljy ohuena nauhana. Tarkista maku.
Tarjoilu
1 Kokoa annos lautaselle ja käytä mielikuvitustasi asettelussa ja koristelussa. Tarjoile.
Vinkki! Voit hyödyntää myös lohen nahanPutsaa lohen nahka huolellisesti ja kuivaa suolan kanssa 6 tuntia. Pyyhi suola pois ja laita nahka kuivumaan 70 asteiseen uuniin noin 10 tunniksi. Saat nahkasta rapean herkullisen lisukkeen annokseen.
ReseptiKeittiömestari Pekka Terävä, OLO ja EMO ravintolat.
1 Laita lohenseläke sokeri-suola seokseen ja anna seistä 6 tuntia jääkaapissa. Poista suola-sokeri talouspaperilla ja leikkaa kalasta ohuita siivuja. Säästä nahka.
2 Raasta piparjuuri kerman joukkoon ja vatkaa kerma vaahdoksi, mausta suolalla.
3 Leikkaa kukkakaalin nupusta ohuita siivuja ja mausta suolalla.
Valmista majoneesi
1 Ryöppää tilli nopeasti ja laita jäiden joukkoon jäähtymään. Aja tehosekoittimessa tilli hienoksi. Lisää joukkoon keltuainen, sinappi ja suola. Aja kaikki tasaiseksi, lisää öljy ohuena nauhana. Tarkista maku.
Tarjoilu
1 Kokoa annos lautaselle ja käytä mielikuvitustasi asettelussa ja koristelussa. Tarjoile.
Vinkki! Voit hyödyntää myös lohen nahanPutsaa lohen nahka huolellisesti ja kuivaa suolan kanssa 6 tuntia. Pyyhi suola pois ja laita nahka kuivumaan 70 asteiseen uuniin noin 10 tunniksi. Saat nahkasta rapean herkullisen lisukkeen annokseen.
ReseptiKeittiömestari Pekka Terävä, OLO ja EMO ravintolat.