Hirvihöystö

Hirvenlihan riistainen maku vaatii viiniltä sopivasti tanniineja.
Hirvihöystö + viinisuositus
Riista Riista Riista
4 HLÖ
+ 60 MIN
AINEKSET
600 g hirvenpaistia
MAUSTELIEMI
3 dl punaviiniä
1/2 dl soijakastiketta
1 sipuli
20 kokonaista mustapippuria
12 kuivattua katajanmarjaa
1 laakerinlehti
2 rkl voita, margariinia tai öljyä
noin 4 dl vettä
1/2 lihaliemikuutiota
2 porkkanaa
LISÄKSI
1 rkl voita, margariinia tai öljyä
100 g tuoreita metsäsieniä
12 hillosipulia
2 rkl mustaviinimarjamehua
1 dl kylmää vettä + 3 rkl vehnäjauhoja
1 tlk smetanaa
1 Leikkaa ensin hirvipaisti noin 5 cm kokoisiksi paloiksi.
2 Mittaa laakeaan vuokaan punaviini, soijakastike, silputtu sipuli, mustapippurit, katajanmarjat ja laakerinlehti. Pane sitten lihapalat mausteliemeen. Peitä vuoka muovikelmulla ja anna maustua jääkaapissa 1 vuorokauden ajan.
3 Ota lihapalat pois mausteliemestä ja siivilöi liemi. Kuumenna pannulla rasvaa ja ruskista siinä lihapalat kevyesti, jonka jälkeen pane lihapalat pataan. Huuhtele pannua vedellä ja kaada vesi pataan.
4 Lisää pataan myös siivilöity mausteliemi ja puolikas lihaliemikuutio. Hauduta yhden tunti ajan kannen alla. Lisää vettä tarvittaessa. Vettä tulee olla sen verran, että ainekset peittyvät. Lisää tunnin jälkeen porkkanapalat ja puolitettu valkosipuli. Keitä vielä 20 minuuttia.
5 Kuumenna pannulla rasvaa ja ruskista sienet siinä kevyesti. Lisää sienet, hillosipulit ja mustaviinimarjamehu pataan. Lisää vielä vesi ja vehnäjauho pataan. Sekoita ja keitä 5 minuuttia.
6 Tarkista lopuksi suola ja lisää sitä tarvittaessa. Lisää vielä smetana ja sekoita pata.
1 Leikkaa ensin hirvipaisti noin 5 cm kokoisiksi paloiksi.
2 Mittaa laakeaan vuokaan punaviini, soijakastike, silputtu sipuli, mustapippurit, katajanmarjat ja laakerinlehti. Pane sitten lihapalat mausteliemeen. Peitä vuoka muovikelmulla ja anna maustua jääkaapissa 1 vuorokauden ajan.
3 Ota lihapalat pois mausteliemestä ja siivilöi liemi. Kuumenna pannulla rasvaa ja ruskista siinä lihapalat kevyesti, jonka jälkeen pane lihapalat pataan. Huuhtele pannua vedellä ja kaada vesi pataan.
4 Lisää pataan myös siivilöity mausteliemi ja puolikas lihaliemikuutio. Hauduta yhden tunti ajan kannen alla. Lisää vettä tarvittaessa. Vettä tulee olla sen verran, että ainekset peittyvät. Lisää tunnin jälkeen porkkanapalat ja puolitettu valkosipuli. Keitä vielä 20 minuuttia.
5 Kuumenna pannulla rasvaa ja ruskista sienet siinä kevyesti. Lisää sienet, hillosipulit ja mustaviinimarjamehu pataan. Lisää vielä vesi ja vehnäjauho pataan. Sekoita ja keitä 5 minuuttia.
6 Tarkista lopuksi suola ja lisää sitä tarvittaessa. Lisää vielä smetana ja sekoita pata.
AINEKSET
600 g hirvenpaistia
MAUSTELIEMI
3 dl punaviiniä
1/2 dl soijakastiketta
1 sipuli
20 kokonaista mustapippuria
12 kuivattua katajanmarjaa
1 laakerinlehti
2 rkl voita, margariinia tai öljyä
noin 4 dl vettä
1/2 lihaliemikuutiota
2 porkkanaa
LISÄKSI
1 rkl voita, margariinia tai öljyä
100 g tuoreita metsäsieniä
12 hillosipulia
2 rkl mustaviinimarjamehua
1 dl kylmää vettä + 3 rkl vehnäjauhoja
1 tlk smetanaa
Lisää muistilistaan