Hirvipata ja suppilovahveroita

Haudutettu riista suosii sopivan, mutta ei liian tanniinista punaviiniä. Katso herkullinen ohje ja viinisuositus!
Hirvipadan ohje + punaviinisuositus
Riista Riista Riista
4 HLÖ
+ 60 MIN
AINEKSET
1 kg hirvenpaistia
2 rkl rypsiöljyä
4 dl vettä
1 tl suolaa
1 tl timjamia
3/4 tl mustapippuria
3 rkl vehnäjauhoja
3 dl punaviiniä
1/4 dl tomaattipyreetä
2 kpl laakerinlehteä
100 g pekonia
200 g suppilovahveroita (tai 20 g kuivattuja sieniä + 3 dl vettä)
8 kpl sipulia (pikkuisia)
2 kpl valkosipulinkynttä
1 kpl lanttu
Valmistusohjeet:
1 Nosta sulanut paisti huoneenlämpöön noin tunti ennen ruoanvalmistusta. Kuutioi liha. Ruskista lihapalat öljyssä pannulla muutamassa erässä.
2 Kumoa lihat pataan. Huuhtele pannu vedellä paistokertojen välillä ja kaada liemi talteen. Ripottele lihojen päälle suola, timjami, mustapippuri ja vehnäjauhot.
3 Kaada pataan huuhdeliemi, punaviini ja tomaattipyree. Lisää laakerinlehdet. Sekoita tasaiseksi ja kuumenna kiehuvaksi.
4 Hauduta miedolla lämmöllä kannen alla noin 30 minuuttia.
5 Suikaloi pekoni. Puhdista sienet ja paloittele tarvittaessa. Kuori pikkusipulit, hienonna valkosipulinkynnet ja kuutioi lanttu.
6 Kuumenna pekonia kuumalla pannulla ilman rasvaa, kunnes pekonin rasva irtoaa. Lisää sienet ja sipulit ja kuullota ne miedolla lämmöllä pekonin rasvassa. (Kuivatut sienet voit lisätä liotettuina suoraan pataan.)
7 Kumoa ainekset pataan ja lisää porkkanat. Kuumenna kiehuvaksi. Hauduta kannen alla vielä noin tunti lihan mureudesta riippuen.
8 Tarkista maku.
Valmistusohjeet:
1 Nosta sulanut paisti huoneenlämpöön noin tunti ennen ruoanvalmistusta. Kuutioi liha. Ruskista lihapalat öljyssä pannulla muutamassa erässä.
2 Kumoa lihat pataan. Huuhtele pannu vedellä paistokertojen välillä ja kaada liemi talteen. Ripottele lihojen päälle suola, timjami, mustapippuri ja vehnäjauhot.
3 Kaada pataan huuhdeliemi, punaviini ja tomaattipyree. Lisää laakerinlehdet. Sekoita tasaiseksi ja kuumenna kiehuvaksi.
4 Hauduta miedolla lämmöllä kannen alla noin 30 minuuttia.
5 Suikaloi pekoni. Puhdista sienet ja paloittele tarvittaessa. Kuori pikkusipulit, hienonna valkosipulinkynnet ja kuutioi lanttu.
6 Kuumenna pekonia kuumalla pannulla ilman rasvaa, kunnes pekonin rasva irtoaa. Lisää sienet ja sipulit ja kuullota ne miedolla lämmöllä pekonin rasvassa. (Kuivatut sienet voit lisätä liotettuina suoraan pataan.)
7 Kumoa ainekset pataan ja lisää porkkanat. Kuumenna kiehuvaksi. Hauduta kannen alla vielä noin tunti lihan mureudesta riippuen.
8 Tarkista maku.
AINEKSET
1 kg hirvenpaistia
2 rkl rypsiöljyä
4 dl vettä
1 tl suolaa
1 tl timjamia
3/4 tl mustapippuria
3 rkl vehnäjauhoja
3 dl punaviiniä
1/4 dl tomaattipyreetä
2 kpl laakerinlehteä
100 g pekonia
200 g suppilovahveroita (tai 20 g kuivattuja sieniä + 3 dl vettä)
8 kpl sipulia (pikkuisia)
2 kpl valkosipulinkynttä
1 kpl lanttu
Lisää muistilistaan