Metsäinen riistakeitto on kotimaista ruokaa parhaimmillaan. Keiton joukosta löytyy myös sieniä ja leipäjuustoa ja se maustetaan katajanmarjalla.
Sulata käristysliha kuumassa padassa. Lisää silputtu sipuli ja voi ja sekoittele, kunnes liha on ruskistunut ja sipuli kuullottunut. Hauduta miedolla lämmöllä puolisen tuntia silloin tällöin sekoitellen.
Lisää kuuma lihaliemi ja sulata juusto liemeen. Lisää kuutioidut perunat ja mausteet. Keitä miedolla lämmöllä, kunnes perunat ovat kypsiä. Lisää sienet, kuutioitu leipäjuusto ja persiljasilppu. Tarkista suola.
Tarjoile lisukkeeksi paahdettua ruisleipää.
Lauantaina lautasella -kirja, ruokatoimittaja Tiina Rantanen / valokuvaaja Timo Viljakainen
Maa-artisokka on maukas ja juhlava raaka-aine, jonka toimii parhaiten juuri keitoissa. Viimeistele munakoisokaviaarilla.
Katso reseptiTämä keitto saa mukavan twistin tomaattiaiolista. Katso kokki Michael Björklundin kalakeitto-ohje ranskalaiselle Laroche Chardonnay L -valkoviinille.
Katso reseptiKeittoihin sopii hyvin lämmin juusto. Tässä ohjeessa juustokakun rapeus kruunaa makuliiton.
Katso reseptiTämä riistapata saa suolaisuutta ja makua sinihomejuustosta. Anna täyteläisen pataruoan ja täyteläisen Nederburg-punaviinin hemmotella!
Katso resepti