Metsäinen riistakeitto

Metsäinen riistakeitto on kotimaista ruokaa parhaimmillaan. Keiton joukosta löytyy myös sieniä ja leipäjuustoa ja se maustetaan katajanmarjalla.
Riista Riista Riista
Keitot Keitot Keitot
4 HLÖ
45-60 MIN
AINEKSET
500 g pakastettua käristyslihaa
2 sipulia
100 g käsiteltyjä sieniä, vaikkapa suppilovahveroita tai mustia torvisieniä
2 rkl voita
250 g sulatejuustoa
12 dl vahvaa lihalientä
6 perunaa
10 katajanmarjaa
ripaus mustapippuria
(soijaa)
200 g Lapin leipäjuustoa
1 Sulata käristysliha kuumassa padassa. Lisää silputtu sipuli ja voi ja sekoittele, kunnes liha on ruskistunut ja sipuli kuullottunut. Hauduta miedolla lämmöllä puolisen tuntia silloin tällöin sekoitellen.
2 Lisää kuuma lihaliemi ja sulata juusto liemeen. Lisää kuutioidut perunat ja mausteet. Keitä miedolla lämmöllä, kunnes perunat ovat kypsiä. Lisää sienet, kuutioitu leipäjuusto ja persiljasilppu. Tarkista suola.
3 Tarjoile lisukkeeksi paahdettua ruisleipää.
Resepti ja kuva
Lauantaina lautasella -kirja, ruokatoimittaja Tiina Rantanen / valokuvaaja Timo Viljakainen
1 Sulata käristysliha kuumassa padassa. Lisää silputtu sipuli ja voi ja sekoittele, kunnes liha on ruskistunut ja sipuli kuullottunut. Hauduta miedolla lämmöllä puolisen tuntia silloin tällöin sekoitellen.
2 Lisää kuuma lihaliemi ja sulata juusto liemeen. Lisää kuutioidut perunat ja mausteet. Keitä miedolla lämmöllä, kunnes perunat ovat kypsiä. Lisää sienet, kuutioitu leipäjuusto ja persiljasilppu. Tarkista suola.
3 Tarjoile lisukkeeksi paahdettua ruisleipää.
Resepti ja kuva
Lauantaina lautasella -kirja, ruokatoimittaja Tiina Rantanen / valokuvaaja Timo Viljakainen
AINEKSET
500 g pakastettua käristyslihaa
2 sipulia
100 g käsiteltyjä sieniä, vaikkapa suppilovahveroita tai mustia torvisieniä
2 rkl voita
250 g sulatejuustoa
12 dl vahvaa lihalientä
6 perunaa
10 katajanmarjaa
ripaus mustapippuria
(soijaa)
200 g Lapin leipäjuustoa
Lisää muistilistaan