Metsästäjän patee

Hirvi on suomalaisten rakastamaa riistaruokaa. Metsästäjän pateessa hirvenliha ja sienet muodostavat herkullisen yhdistelmän.
Riista Riista Riista
8+ HLÖ
+ 60 MIN
AINEKSET
500 g hirvenjauhelihaa
1 (80 g) sipuli
2–3 valkosipulinkynttä
300 g broilerinmaksaa
½ l suppilovahveroita
4 keltuaista
2 dl kuohukerma
2 rkl vehnäjauhoja
2 tl suolaa
½ tl mustapippuria
2 rkl silputtua tuoretta timjamia
Vuokaan
noin 100 g ilmakuivattua pekonia eli pancettaa
1 Silppua sipuli ja hienonna valkosipulinkynnet. Paista sipulit ja pilkottu broilerinmaksa pannulla. Anna jäähtyä. Kiehauta suppilovahverot pannulla.
2 Pyöräytä maksa ja sienet monitoimikoneessa karkeaksi seokseksi. Sekoita keskenään keltuaiset, kerma, jauhot ja mausteet. Lisää hirvenliha ja munaseos monitoimikoneeseen. Sekoita massa tasaiseksi.
3 Voitele patee- tai uunivuoka voilla ja vuoraa hyvin ilmakuivatulla pekonilla. Laita murekemassa vuokaan ja paista 175-asteisessa uunissa noin tunnin ajan. Patee on valmis, kun hammastikkuun ei tartu mitään kypsyyttä kokeiltaessa

Jäähdytä ja tarjoile cumberland-kastikkeen tai karpalohyytelön kanssa.
Resepti Ruokatoimittaja Tiina Rantanen
1 Silppua sipuli ja hienonna valkosipulinkynnet. Paista sipulit ja pilkottu broilerinmaksa pannulla. Anna jäähtyä. Kiehauta suppilovahverot pannulla.
2 Pyöräytä maksa ja sienet monitoimikoneessa karkeaksi seokseksi. Sekoita keskenään keltuaiset, kerma, jauhot ja mausteet. Lisää hirvenliha ja munaseos monitoimikoneeseen. Sekoita massa tasaiseksi.
3 Voitele patee- tai uunivuoka voilla ja vuoraa hyvin ilmakuivatulla pekonilla. Laita murekemassa vuokaan ja paista 175-asteisessa uunissa noin tunnin ajan. Patee on valmis, kun hammastikkuun ei tartu mitään kypsyyttä kokeiltaessa

Jäähdytä ja tarjoile cumberland-kastikkeen tai karpalohyytelön kanssa.
Resepti Ruokatoimittaja Tiina Rantanen
AINEKSET
500 g hirvenjauhelihaa
1 (80 g) sipuli
2–3 valkosipulinkynttä
300 g broilerinmaksaa
½ l suppilovahveroita
4 keltuaista
2 dl kuohukerma
2 rkl vehnäjauhoja
2 tl suolaa
½ tl mustapippuria
2 rkl silputtua tuoretta timjamia
Vuokaan
noin 100 g ilmakuivattua pekonia eli pancettaa
Lisää muistilistaan