Mustikkainen poromousseleipänen
Glögin tai kuohuviinin pieni makeus toimii hyvin suolaisen poromoussen kanssa.
8+ HLÖ
Ainekset:
AINEKSET
1 (150 g) ps kylmäsavupororouhetta
1 dl kuohukermaa
2 dl ranskankermaa
½ - 1 rkl mustikkajauhetta
1 rkl kuivattuja mustikoita
mustapippuria
ripaus suolaa jos tarvitsee
saaristolaisleipää
Koristeeksi pensasmustikoita
VALMISTUSOHJEET
Vatkaa kerma vaahdoksi. Sekoita joukkoon ranskankerma, mustikkajauhe, kuivatut mustikat sekä kylmäsavupororouhe. Mausta seos mustapippurilla ja suolalla.
Lusikoi tai pursota mousse saaristolaisleivän siivulle. Voit halutessasi tehdä muotilla pyöreitä leipäsiä.
Koristele annos pensasmustikoilla.
Poromoussea ja saaristolaisleipää
Poromousse maistuu herkulta joko valmiina ostetun tai itsevalmistetun saaristolaisleivän päällä. Katso moussen sekä saaristolaisleivän ohje.
Katso resepti »Porotartar juureslastuilla
Tutustu ruokatoimittaja Mari Moilasen reseptiin ja nauti pienet juhlavat suupalat Suomen suosituimman ranskalaisen kuohuviinin kera.
Katso resepti »Poron sisäpaistia & paistettua puikulaa
Tätä juhlaruokaa, mehevää poron sisäpaistia, täydentää litistetty ja voissa paistettu puikulaperuna. Murean lihan kruunaa maukas Tarapacá Gran Reserva -punaviini.
Katso resepti »Paahdettua poronfileetä, juureksia ja tummaa fenkolinsiemenkastiketta
Valmista juhlaillallinen ja herkuttele paahdetulla poronfileellä fenkolinsiemenkastikkeen kanssa.
Katso resepti »